כן לספר? לא לספר?
אני יודעת שנכתבו כאן אלפי הודעות בנושא, בכל זאת חשוב לי להעלות אותו שוב להתייעצות איתכן.
ההיריון מתקדם, ברוך השם ומתחילים לספר לסביבה על קיומו.
בינתיים התגובות נרגשות מסביב, וההתלבטות עולה לגבי התרומה - לספר או לא?
אציין, שבתקופת האבל ובתקופת המעבר לתרומה נזקקתי לתמיכה מהסביבה הקרובה ולכן שיתפתי שלוש חברות קרובות, ושתי אחיות שלי.
לגבי כל השאר (כולל ילדים גדולים בבית ששותפים לדבר ההיריון בלבד בינתיים) ההתלבטות גדולה.
מצד אחד - אין לי כוח להתמודד עם שאלות ועם שיפוטיות של אנשים, ולהיות "בפה של אנשים" נמאס לי.
(אני במילא שם, בגלל תהליך הפונדקאות שכולם מודעים לו כי אין מצב להסתיר אותו)
מצד שני - אם בוחרים להסתיר, איך ומתי משתפים את הילד עצמו? אני לא מאמינה שהורים מסתירים מילד את עובדת היותו מתרומת ביציות.
אז איך זה מסתדר? לגדל ילד בסוד נשמע לי בעייתי מאד מבחינה רגשית, לא?
אשמח לקבל את תובנותיכן בנושא.
אני יודעת שנכתבו כאן אלפי הודעות בנושא, בכל זאת חשוב לי להעלות אותו שוב להתייעצות איתכן.
ההיריון מתקדם, ברוך השם ומתחילים לספר לסביבה על קיומו.
בינתיים התגובות נרגשות מסביב, וההתלבטות עולה לגבי התרומה - לספר או לא?
אציין, שבתקופת האבל ובתקופת המעבר לתרומה נזקקתי לתמיכה מהסביבה הקרובה ולכן שיתפתי שלוש חברות קרובות, ושתי אחיות שלי.
לגבי כל השאר (כולל ילדים גדולים בבית ששותפים לדבר ההיריון בלבד בינתיים) ההתלבטות גדולה.
מצד אחד - אין לי כוח להתמודד עם שאלות ועם שיפוטיות של אנשים, ולהיות "בפה של אנשים" נמאס לי.
(אני במילא שם, בגלל תהליך הפונדקאות שכולם מודעים לו כי אין מצב להסתיר אותו)
מצד שני - אם בוחרים להסתיר, איך ומתי משתפים את הילד עצמו? אני לא מאמינה שהורים מסתירים מילד את עובדת היותו מתרומת ביציות.
אז איך זה מסתדר? לגדל ילד בסוד נשמע לי בעייתי מאד מבחינה רגשית, לא?
אשמח לקבל את תובנותיכן בנושא.