כן כן,זה נראה טוב

yschwarz

New member
כן כן,זה נראה טוב

בקצרה,לאחר מעבר על המפות למהלך השבוע הבא,נראה כי שני-רביעי יביאו את המכה לרוב אזורי האלפים. עד כדי כך קר,שאפילו צפון אלג'יריה בכוננות ספיגה,לא רחוק מהחוף.

על אילו מפות אתה מדבר

במפות שאני מסתכל (בהן מפורטת הדרך להגיע לאוצר) יש שלג מחר מחרתיים, ואחר כך אולי אולי, בראשון הבא עוד 9 ימים.

yschwarz

New member
http://wxmaps.org/pix/euro.vv.html

המפות האלו בעלות רזולוציה טובה יחסית וקל לזהות בהן גבולות ומדינות.
המפות מבוססות על המודל האמריקאי וקיימים הבדלים בין המודלים השונים. הצפי הוא לשיפור ושימור השלג שצפוי לרדת,מפאת הטמפ' הנמוכות.

נפתלי99

New member
כאשר השמים בהירים - הטמפרטורה נופלת...

דווקא כאשר השמים בהירים ובלי עננים, אין מה שיעצור את בריחת החום לאטמוספירה - הטמפרטורה נופלת הכי הרבה - וכבר יצא לי לפני שלוש שנים להיות בצ'רבניה-צרמט בשבוע שביום הראשון שלו ירד שלג כבד, ואח"כ שבוע בהיר עם שמים כחולים וללא עננים, וטמפרטורה שנפלה בהדרגה ל- 30- למטה ו- 36- בראש ההר.
&nbsp
היתרון הגדול בזה הוא שאם יש פאודר על האדמה - אז אין תהליכי הפשרה וקיפאון כמו שיש כאשר הטמפרטורות "רגילות" ואתה גולש כל השבוע על שלג אבקתי ומדהים, ועם תנאי ראות נהדרים, אבל הקור...

&nbsp
רק נקווה שיהיה דאמפ שלג רציני בשבוע של ה- 18.1 ויסדר את השבוע שלנו (וסליחה מראש לגולשי השבוע של ה- 18.1)

&nbsp
&nbsp

yschwarz

New member
מה שכתבת נכון,אך זה לא המקרה הפעם

המצב שתיארת אופייני מאוד למזג אויר יציב כאשר ביום השמש מחממת כתוצאה מקרינה ישירה. בלילה,כשהשחקים יורדים,הטמפרטורה צונחת כתוצאה מכך שאין מה שיעצור את בריחת ה"חום" (עננים). לצניחת הטמפ'הזו קוראים התקררות קרינתית. במקרה הנוכחי,האויר הקר נגרם כתוצאה של שקע המוריד אויר קר מהצפון. בהחלט ייתכן מצב של שילוב של שני הגורמים שצויינו.

לא סולח!!

אני נוסע ב 18.1. הלוואי שיהיה שלג לפני ה 18, וגם קצת כל לילה בשבוע של ה-18 וגם בשבוע שאחריו.
&nbsp
אני לא כמוך, אני מתחשב באחרים!
&nbsp

eveik

New member
כבר עכשיו זה נראה טוב..

ירד לדעתי שלג כל הלילה (צרפת) וצפוי להמשיך לרדת. סוףסוף קצת פאודר :)

I Gabe

New member
עוד קצת שלג מחר וזהו עד סוף התחזית

אין עוד שלג באופק

natyh

New member
הבעיה הנובעת מהרכס שיצר אל ניניו

המערכות שכבר מגיעות הן קצרות ונהדפות מהר מזרחה .
פעם בשבע או שמונה שנים הדברים הללו קורים , ההמשך הוא ענין של מזל מי שבמקרה נפל על זמן טוב מרויח בממוצע רוב האנשים לא מרויחים , ב 2007 לקראת סוף אמצע פברואר יש שיפור מסוים נקוה שכך יהיה גם הפעם .

natyh

New member
היה שיפור מסוים כמובן

למרות שהשנים מעט שונות השנה אל ניניו חזק 2007 חלש ההתנהגות בין שנות אל ניניו חזקות בינוניות וחלשות מעט שונה ועדיין לא לחלוטין מבינים את ההתנהגות הכוללת , לאן בדיוק זזות המערכות העולמיות המשפיעות ואיך הן משפיעות בדיוק בכל מקרה מענין מה קורה בארה"ב היום כי זליגת אויר קוטבי קר החלה לכיוון ארה"ב הסופה אריס החלה אתמול , אותה זליגה יצרה את המערכת הזו , מה שיקרה בינואר יקבע האם תהיה פריצת מערבולת ואז הדברים ישתנו או שיהיו רק זליגות מידי פעם ואז נדברים ישארו דומים לעכשיו עד אמצע פברואר כנראה .

natyh

New member
מעכשיו קשה מאד לדעת מה צפוי .

האם ההתחממות הגלובלית נעצרה ושינתה כיוון או אולי מתחיל תהליך התקררות ?

יש המון תיאוריות בפועל אף אחד לא יודע לראיה :
התיאוריה אותה ציטטתי בענין אל ניניו צפתה הרבה שלג במזרח אירופה רומניה בשלב זה יש סימנים לאירועים כאלו אך בינתיים זה עוד לא קרה .

I Gabe

New member
רק שאני אהיה באלפ דואז ובעוד חודש

ועל פי כל הסימנים יש חשש כבד שזאת כבר לא הולכת להיות חופשה לזכור.

eveik

New member
כל העונה הזאת מאוד מאוד בעייתית

לצערי אתה לא היחיד עם הבעיה הזאת..

marceloros

Member
מנהל
עזבו בעיות

השנה אני נוסע גם נוסע בע"ה טפו טפו.
כל השנים נסעתי ונהניתי, ולא ידעתי אפילו לבדוק את מצב השלג יום יום ומה קורה ומה יהיה.
אם אני נוסע יהיה שלג זה החוק, ואני לוקח איתי הפעם בטחונות רציניים שתחזיתם מדייקת יותר מכל המודלים המדוברים

&nbsp

eveik

New member
אני לגמרי בגישה הזאת

ולשמחתי אני גם נמצא באתר שיש בו יחסית שלג טוב אז אין לי על מה להתלונן, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהעונה הזאת נפתחה בצורה מאוד בעייתית. המון אנשים שהזמינו מוקדם לתחילת דצמבר היו בבעיה. אני בטוח שהיו המון שביטלו ואני יודע על לא מעט שהעבירו את החופשה שלהם לואל טורנס (בתוך צרפת לפחות) ומי שיכל בכלל נסע לצ׳רביניה.
&nbsp
אני בעד להיות אופטימי אבל יש גם את המציאות שבשטח. נכון שאפשר לגלוש על שלג תותחים בכמה מסלולים בודדים אבל זה לא בדיוק החוויה האולטימטיבית (בטח שלא לגולשים מתקדמים) ואם אנשים היו יודעים שלזה הם נוסעים הם לא בהכרח היו מזמינים.

marceloros

Member
מנהל
צודק, לא פירטתי

תמיד נסעתי מאמצע ועד סוף ינואר.
פעם אחת בהתחלה זה היה סוף מרץ.
פעם אחת באוסטריה בדצמבר, האמת שגם אז לא ממש בדקתי מה המצב.

skiforce

New member
שושו ושמחו אנשי 3 העמקים

אתרי התחזית האהובים SF ו J2SKI עדיין לא הספיקו לההתעדכן, אך הבלוג של לה טניה מדווח על מטח כבד של שלג בעיקר באזורים הנמוכים כגון לה טניה ולה מנוייר, קורשבל וכו'. עד שבת בבוקר נמדדו אל מול המצלמה (כנסו לקישורים) כ 30 ס"מ ועוד היד נטויה.
השלג יורד גם בגבהים, ובאזור ואלתו (לא בעיירה אלא במסלולים הגבוהים) ו אורל מתחילים לעבור את המטר ומשהו שלג. סיכון המפולות הוא כרגע 4 מתוך 5.

המערכת הנוכחית צפויה להסתיים בעמקים מחר/מחרתיים, אך כבר מדברים על מערכת נוספת בשבוע הבא. בינתיים התחזית מבטיחה טמפרטורות נמוכות.

תוכלו ליהנות כאן מעדכונים ומתמונות של לפני/אחרי:
[URL]http://www.latania.co.uk/blog/[/URL]

וכאן מדיווח וידיאו מהבוקר:
[URL]http://www.latania.co.uk/index.html[/URL]

אגב, ציוץ מ לז ארקס מלפני 7 שעות טוען שיורד שלג כבד ביותר.

למעלה