כן כן גם אני

nadavavp

New member
כן כן גם אני

סוף סוף אני עובר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וביטלו את הטסט כל הזמן אבל הכל לטובה

City Of Angel

New member
מזל"ט.. ../images/Emo207.gif עוד שאלות לתיאוריה

1. מה הגובה המקסימלי שאפשר להעמיס על רכב פרטי? (משקל זה לפי היצרן נכון?) 2. כשלוקחים רכב ברוורס ומסובבים את ההגה, לאיזה צד הוא יפנה - לצד של הסיבוב או לצד הנגדי? 3. מה התשובה הנכונה ל"מאיזה צד מותר לעקוף בכביש?" : "משמאל בלבד" או "משמאל ולפעמים מימין"? תודה...

City Of Angel

New member
ועוד שאלה..

מה זה בדיוק "צילינדר" וכמה צילנדרים יש בבוכנה (או ההפך, זה מבלבל..)?

Superdror

New member
תשובות.

1. רכב פרטי יכול להעמיס מטען מקסימלי עד גובה של 3.5 מטר (נמדד מפני הקרקע ועד לנקודה הגבוהה ביותר של המטען). כמובן, זה המקסימלי, אבל זה לא אומר שאבא שלך יכול לקחת מחר את רכבו ולהעמיס עליו מטענים עד גובה של 3.5 מטר, זה תלוי במשקל הרכב :
רכב השוקל עד 1500 ק"ג יכול להעמיס עד כ2.5 מטר.
רכב השוקל 1501-3500 יכול להעמיס עד כ-3 מטר.
רכב השוקל 3501-8000 יכול להעמיס עד 3.5 מטר.
רכב השוקל מעל 8000 ק"ג יכול להעמיס עד 4 מטר גובה. (כל הגבהים מתייחסים למדידה מפני הקרקע ועד לנקודה הגבוהה ביותר של המטען. המשקלים הם בק"ג, כמובן). רכב פרטי הוא רכב שמשקלו הוא עד 4000 קילוגרם ולכן הגובה המקסימלי הוא 3.5 מטר הנכלל בקטגוריה של 3501-8000 ק"ג. 2. לכיוון הנגדי. לדוגמא, כשתסובב את ההגה שמאלה ותיסע לאחור, קדמת הרכב תנוע אל הימין. 3. התשובה הנכונה היא משמאל בלבד. מדוע? כי כשאתה "עוקף" רכב מצד ימין כשהדבר מותר (למשל כשרכב נמצא בנתיב ייעודי לפניה שמאלה ומאותת שברצונו לפנות שמאלה ואילו אתה ממשיך ישר בנתיב מתאים) - אתה לא עוקף אותו, החוק מתייחס לזה כ"מעבר על פני רכב". ולשאלתך הנוספת בהודעה השנייה: צילינדר הוא הגליל בו נעה הבוכנה. כמספר הצילינדרים - כמספר הבוכנות. מרבית הרכבים על כבישי ישראל הינם בעלי 4 צילינדרים, ישנם מנועים בעלי 3 צילינדרים(בדר"כ נפח מנוע 900/1000 סמ"ק, דוגמאת סובארו ג'סטי, דהייטסו שרייד), כמובן, יש גם רכבים בעלי 6,8,10,12 צילינדרים - בדר"כ ברכבים בעלי נפח מנוע "גדול" מאוד. ב6/8 צילינדרים ניתן להתקל ברוב הBMW/מרצדס/אמריקאיות על כבישי ישראל.

למעלה