כן כן... אז משעמם לי

frodo

New member
כן כן... אז משעמם לי

בעודי תוהה ברחוב, עלתה לי מחשבה. וולקנים, מקדישים את חייהם לדיכוי הרגשות, ופיתוח ההגיון. הלא כן? אבל מצב שכזה מונע כל אפשרות להתפתח, כי הרי ללא סקרנות, ללא תשוקות לחקר או בכלל, אין למה לחיות, והדבר ההגיוני במצב של חוסר רגשות מוחלט, הוא לא לעשות כלום.

bewiched

New member
הם רוצים התפתחות אינטלקטואלית, לא

ריגשית. יש להם סכרנות, יש להם רגשות, הם פשוט מדחיקים אותם ןלא מראים אותם שלא יפריעו .

frodo

New member
זה בדיוק הקטע.

גם בשביל התפחות אינטלקטואלית צריך מניע שהוא אינו אינטלקטואלי. וסקרנות זה דבר שלא קיים אצלם, בדיוק כמו שאהבה ופחד לא. זה לא שהם לא מראים את הרגשות, הם פשוט מדחיקים אותם כל כך שהם כבר לא קיימים.

capit

New member
מניע הנאת תכלית סופית

סוון אופ ניינ נתנה הסבר בורגי פעם שקליפת המוח שלהם מוגדלת דבר המאפשר להם ניתוחים לוגיים מוגברים ולמרות שהם מדכאים את רוב הרגשות שלהם לטובת הגיון אני חושב שעדיין מה שממריץ אותם (כמו אותנו) זה חיפוש ריגושים ישן וטוב לדוגמא בפרק שטובק שימש כקפטן לוויג´ר לאיזה יום הוא העביר את זמנו במגורים בלבישת פיג´מה וולקנית קריאת ספר (מדפים אמיתיים,כך שלא לצורך למידה) ושתיית יין כלומר בכל זאת הם מחפשים הנאות דבר שבסופו של דבר רגש נותן לנו (הנאה)ומבצעים פעולות שלא יוצא להם שום דבר מהם פרט ל...כיף ומשמשות כתכלית סופית ואולי צורת חיים אידיאולוגית של העדפת הגיון קר על לתלהמות קלינגונית נותנת להם kick,אולי ?

למעלה