כן. זה חארטה

כן. זה חארטה

איך קם כל פעם מישהו, אומר את אותו הדבר וחושב שהפעם זה יעבוד? יש דברים שאפשר ללמוד אבל בשום פנים ואופן לא ללמד. וזה החארטה. יש רק דבר אחד שאפשר ללמד וזה: מדוע אי אפשר ללמד את זה !!! ומי שהצליח ללמוד - שותק מי שעדיין לא יודע -מלמד הבנת את זה ברוך??? ובנימה מחוייכת יותר: אדם פשוט אני כנראה לא הולך להצטלם בערום למען החיות או למען השלום, לא הולך לצעוד בשום מצעד, לא פעיל במפלגה, לא חבר באיזו כת, לא התחלתי לברך ב"אור ואהבה" לא תוציא אותי לרחוב להזדהות ביום הגאווה. לא רוצה לבוא אלייך לעשות שבת. לא רוצה לשמור על העולם לבד לא כותב מאמרים למערכת לא עוצר את מי שמבקש ללכת לא רוצה להכתיב את כללי המשחק לא רוצה לבוא לחזק אבל לצאת מחוזק. לא מצטט את דון חואן, לא שותק שבוע במדבר. לא נוסע להודו, לא אפסיק לאכול בשר, לא צריך צדיק להשתטח, לא רוצה לתת לצה"ל לנצח, רק רוצה לחיות בשקט, כמו סתם אדם פשוט. בלי שתסמנו לי מטרה, ובלי לקבל מאף אחד רשות. מותר?

בעזון

New member
רוצה- לא רוצה

אתה רוצה להיות בנאדם פשוט, ופשוט לא רוצה דברים מסובכים. גם אני! אז עכשיו לאכול גלידה (כי אני רוצה) או לא לאכול (כי אני לא רוצה להשמין)

לשניכם - מה יש להתלבט?

ברור שלאכול את הגלידה!! אתם רוצים להמשיך לחיות את החיים ולהשתוקק למשהו, בגלל שאתם מונעים מעצמכם באופן מלאכותי, משהו שהגוף שלכם רוצה?? i choose ice-cream YAM YAM

אורלי_ל

New member
אהה! ומנסיון -

בסוף ממילא תאכלו את הגלידה הזאת, אז לפחות שיהיה בלי רגשי אשם.

בעזון

New member
את תחליטי

אל תתני לנסיון העבר לאמר לך שאת לא יכולה להשתנות! את, ורק את, תחליטי. דרך אגב, יש סיפוק עצום בהחלטה "אני יורדת במשקל חצי קילו" ובעמידה ב"משימה". שימי לב שהירידה תמיד מתבצעת בחצאי קילו, גם אם את "צריכה" לרדת קצת יותר, אם תשמחי בירידות הקטנות, תוכלי להגיע לירידה הגדולה... יש דרך מצויינת לעשות זאת - כל פעם שעמדת במשימה וירדת חצי קילו, תני לעצמך חיבוק , נשיקה ופרס כמו חמישה משולשי פיצה, וחצי קילו גלידת אגוזים עם סירופ שוקולד, ו... אוי, אני מתחיל להיות רעב... אני חייב לציין שרב הבנות שאני מכיר תמיד רוצות לרדת במשקל, (חושבות שהן צריכות) ואני בכלל לא שמתי לב שהן צריכות לרדת...

אני אחליט ואתה תבצע?

מילא רוצות לרדת אני עוד יכולה להבין את זה אבל למה לא לי? כאילו מה אני לא קיימת?! [ אבולה מכחישה כל קשר ישיר או עקיף לכתוב לעיל ] ותנסו לתבוע אותי !! נראה אותכם

מסכים. ../images/Emo13.gif

רק אנחנו יכולים ללמד את עצמנו דברים כאלה (למיטב ידיעתי). שמעתי על כל מיני קורסים או סדנאות בחו"ל שמתיימרות ללמד את ארבע ההסכמות. יש שם, מסתבר, ממש בתי ספר לנושא הזה. אני מאמין שבתי-הספר האלה עוזרים, מכוונים, אבל הלימוד עצמו חייב בטח להתבצע על-ידי התלמידים. אישית, אני מקווה שאי פעם אני אגיע לרמת יישום של "ארבע ההסכמות" שתאפשר לי "ללמד" אותן, קרי, לעזור למישהו אחר ללמד את עצמו ליישם אותן. כרגע אני ממש ממש משתדל להשתפר בהן בעצמי. נראה לי מדהים אשכרה להגיע למצב שאני באמת יכול "ללמד" אותן.
תגיד, נראה לך שארבע ההסכמות זה דברים שכולנו מנסים ליישם אפילו מבלי להיות מודעים לכך, בלי לקרוא לכך "ארבע ההסכמות"? לי נראה שלפחות בנוגע לחלק מההסכמות זה כך, אולי, לא יודע. ואגב, לגבי בשר, למה בכלל להתחיל לאכול אותו מלכתחילה?
ברררר...

למעלה