כן ולא

כן ולא

הרבה פעמים הילדים אומרים לא רוצה לגבי משהו שצריך לעשות באותו רגע כחלק מסדר היום,כניסה לשיעור מוסיקה,לשבת לשתות,לבוא לאיכוז וכו,אני מתנדנדת בין זכותם לומר לא לבין לחיב אותם. שלכם חנה גונן

לאה_מ

New member
למה צריך לחייב אותם?

ילד שלא רוצה להשתתף בשעור מוסיקה או בריכוז - ומוכן לעשות פעילות שקטה אחרת או להיות במקום אחר, כלומר - לא להפריע ליתר הקבוצה. מדוע לחייב אותו להשתתף בפעילות רק משום שהיא חלק מסדר היום בגן?

אני רק סיעת שמבצעת הוראות

ולא מחליטה על סדר היום,אצלנו ניקבע שכל הילדים חייבים להשתתף בואי נגיד בשיעור מוסיקה(ריכוז כבר לא מחיבים),אז האם להסביר להם שיש פעמים שמותר להגיד לא ויש דברים שחיבים. שלך חנה גונן

דסי אשר

New member
נה, אני חושבת שהכתובת שלך היא

אחראית הכיבה במעון. ישנה מדיניות, את לא כל כך שלימה עם המדיניות, יש לך נימוקים למה את לא שלימה עם הנימוקים, עלייך להעלות אותם בפני אחראית הכתה. לא שאני חושבת שזה יעזור הרבה. גם אני, כמו לאה, שוללת מדיניות זו, אבל זה המחיר של להיות שכיר במקום עבודה- את לא יכולה תמיד לפעול לפי הערכים המקצועיים שלך. הפורום רק יכול לעודד אותך לחשוב כפי שאת חושבת- שאולי לא נכון לחייב ילדים להשתתף בפעילויות במעון.. דסי

זה בדיוק מה שראיתי במעון של תהילה

ואני מצטרפת בשאלה. (חינכו אותי בפורום אחר...) ביום שישי ערכו קלבת שבת. זה ארך כחצי שעה. בשלב מסוים תהילה קמה והתחילה להסתובב בגן. מאחורי ה"ריכוז". לא "הפריעה" בכלל. אחת המטפלות לקחה אותה והושיבה אותה על כיסא. תהילה עשתה מוישלה נעלב וישבה. אח"כ זה קרה שוב. לא נראה לי. השאלה היא אם להעיר
. בהתייחס לדבריה של ליאת שבחוכמה יעצה לא להעיר על כל דבר אלא רק על מה שחשוב באמת. בעצם, אם היא הייתה יושבת בלי לקום, הייתי נוסעת ישר למיון. חושדת שהיא אפטית או משהו...

לאה_מ

New member
אני חושבת שהתשובה לשאלה האם להעיר

תלויה גם בדינמיקה שיש בגן. בעיני הנושא הזה הוא חשוב. אם הייתי רואה שמכריחים את אורי להשתתף בפעילות בגן זה לא היה נראה לי דבר של מה בכך. מצד שני, חשוב גם שלא יווצר מצב שהילדים יושבים בפעילות ויש כמות של ילדים שמסתובבת, כי גם זה מסיח את הדעת ומפריע. אולי לשאול את הגננת מה הרציונל שעומד מאחורי אי מתן האפשרות לילד לא להשתתף בקבלת שבת, ולפי התשובה שלה תראי איך להמשיך.

מה הרציונל- נראה לי

איך כדאי להתחיל שיחה כזאת? פשוט לשאול? לספר שראיתי? ואגב, לא הצצתי בסתר. המטפלות ראו שאני שם. פשוט הגעתי מוקדם וחיכיתי מאחורי הדלת. מאד מסכימה עם זה שאם זה גורר אחרים ו/או מפריע זה לא שייך. במקרה הזה היא הייתה שקטה, יחידה והילדים האחרים לא שמו עליה. דוקא התעניינו בקלבה.

מהניסיון שלי

לעיתים, פעולת הלהכריח, מביאה לתוצאה ההפוכה. בני מאוד מאוד אוהב מפגשים בגן, אבל אם לא מעניין לו, או שהמפעיל/ה קשוח/ה מידי הוא יקום להסתובב. בגן שנה שעברה ניסו להכריח אותו. התוצאה היתה כמעט שנה שלמה של החרמת המפגשים, באופן חלקי או מלא מצידו. הרי אי אפשר באמת להכריח ילד להשתתף - אם הכריחו אותו לשבת, הוא בשום פנים ואופן לא שיתף פעולה. השנה, בגן אחר, עם גישה פתוחה ומקבלת הוא נכנס ומשתתף בהכל.. מבקש לעיתים להשתתף גם במפגשים של קטנים יותר, בשביל הכיף.. נכון שיש לפשוש אופי מגובש בצורה יוצאת דופן לגילו, אבל אני מאמינה שהם באמת מבינים מה "צריך" ומה לא. ולשבת בשיעור מוסיקה בגיל הזה נראה לי צ'ופר ולא הכרח, ועימות יכול רק להביא לאנטי.. שזה הדבר האחרון הרצוי, לא?

דסי קלעה..

כסיעת שמודעת למיגבלות אני משתדלת לעשות כמיטב יכולתי בכלים שבידי זאת אומרת שלפחות אני מבחינתי ארגיש שעשיתי את המקסימום כדי שהילדים ירגישו שקשובים להם ומכבדים אותם,אני יודעת שמרגיז אותי שאחרים לא עושים כמוני אבל העולם לא מושלם. שלך חנה גונן

למעלה