כן, וזה די הפתיע אותי...

כן, וזה די הפתיע אותי...

קיבלתי גם פנקס צ'קים אבל הסתבר שבשביל לשלם עם צ'ק אתה חייב גם להציג את ה DEBIT CARD מן דבר שלא קיים כאן...
לפתיחת החשבון נצרכתי לכרטיס התושב, דרכון ושיחה עם מנהל (?) הסניף ששאל כל מיני שאלות על מקור הכסף, מטרת החשבון וכיו"ב.
על כל פנים מה שברור מכל הסיפור שמותר- מותר בהחלט. כל השאר תלוי כמו בכל מקום במדיניות הבנק.

republik

New member
המנהל סניף הזה עבר על החוק

כי החוק נגד הלבנת כספים קובע בבירור שבנקים (בין היתר, יש עוד כל מיני בעלי מקצוע שזה חל עליהם) צריכים לעשות נוהל שנקרא הכר את הלקוח, שחלק מהנוהל הזה אומר שאתה חייב שתהיה לך כתובת מקומית כדי לפתוח חשבון בנק.
עכשיו, בסופו של דבר מאחורי הנוהל הזה עומדים אנשים, ויכול להיות שפשוט מתוך רצון לעזור ולהיות שירותי ולא לאבד לקוח, המנהל סניף חשב שאתה לא נראה לו כמו איזה סוחר נשק שבא להלבין אצלו כספים מעסקאות עם החיזבאללה, אז הוא יתגמש קצת בשבילך.
אבל החוק הוא שחייבים מסמך מזהה, חייבים הוכחת כתובת בבריטניה, ובד"כ גם יחייבו ביסוס לזכות לשהות בבריטניה.

מי אני שאתעמת עם מומחי בריטניה, ובכל זאת

האם מטרת ה EU לא היתה בין השאר להפוך את תושבי לונדון ל"מקומיים" בברלין ולהיפך? אני מאוד מתפלא על התשובה הכל כך מגבילה הזו כי אני מכיר ה מ ו ן אנשים שיש להם חשבון בבריטניה והם בשום אופן לא תושבי הממלכה המאוחדת. בד"כ התנאים לפתיחת חשבון ללא OVERDRAFT וללא הנפקת כרטיסי אשראי היא לקולא. הניירות הצרפתיים שבידי, כרטיסי האשראי וכתובתי במלון בלנדון סיפקו בהחלט את המנהל.
על בעיית מקור הכסף חשבתי בעת פתיחת החשבון והיו בידי הניירות שמוכיחים שה 2000 פאונד התקבלו באותו בוקר כעמלה מסחרית רגילה וכשירה בהחלט מצד חברה בריטית. מנהל הסניף לא ביקש אלא הסתפק בהסברי. חשבתי על פתיחת החשבון כי באותה עת הייתי טס/נוסע ללונדון לפחות 3 פעמים בחודש וחשבתי להשתמש בכספים הללו כדי לשלם הוצאות המלון, מסעדות ושאר קניות ללא צורך בהמרות למיניהם.

republik

New member
המטרה הייתה מעבר חופשי של סחורות ואנשים

אבל מעבר חופשי לא אומר שאין שום פיקוח. זה לא שאומרים לך שאתה לא יכול להעביר את הכסף או שאתה צריך לשלם כדי להעביר אותו, אבל יש וצריך להיות פיקוח שהכסף שמופקד בבנק המקור שלו אינו חוקי.
בלונדון רגילים להתעסק עם מהגרים ומבינים את המלכוד הזה שמהגרים נמצאים בו, ויכול להיות שפקידים בבנקים מגלים יותר הבנה. אבל החוק מאד ברור לגבי זה, ואם תבדוק בכל בנק לגבי נהלי פתיחת חשבון תראה שהם מציינים את זה כמסמכים נדרשים. פשוט בניגוד לאיך שהם נתפשים, הבריטים דווקא יודעים להיות גמישים, כשהם רוצים.

למעלה