כן, הוא רציני!

ש מים

New member
כן, הוא רציני!

ואפילו יש לו תלמידים. לא תאמינו, אפילו כאן בארץ!. מוגש בחסות עמותת הפסיכולוגים להתמודדות עם משברים (וההמלצה היומית: צחוק טוב יותר מ-10 פסיכולוגים)

יוסיא

New member
וואו, אולי ביום מן הימים אוכל גם אני...

להתמודד מול נינג'ות ואפילו לא לשמור פנים אבל בנתיים אני צריך להתאמן ולנפח הרבה הרבה בלונים בשביל שאוכל להשתמש בצורה סודית בטוטו (בעגת ב"ס)

Ilan Ganor

New member
אהלן ש מים

לדעתי לא נכון לשפוט לפי תצוגה לקהל אני יכול להגיד לך שלמדתי במשך מספר שנים לא מועט אצל נציגו בארץ , איתן לוי ואיתן בעל ידע עצום באומנויות לחימה בכלל ונינג'יטסו בפרט (ולא פחות חשוב , אדם נחמד מאוד) איתן למד אצל רונאלד דאנקאן ומעריך אותו מאוד , עבורי זה מספיק. רק לשם הבהרה , היום אני מתאמן (בין השאר) בבוג'ינקאן , אצל דימיטרי סמוילובסקי (תלמידו של מוטי נתיב) ומעריך את הנלמד שם מאוד אולם אני מצרף לך קטע , הפעם דווקא של בוג'ינקאן שמראה שלא נכון לשפוט שיטה לפי הופעה , ושהופעה לעיתים נועדה פשוט בכדי לבדר (לדעתי דרך אגב שתי ההופעות יפות) http://www.youtube.com/watch?v=jR3tusLEmbE

ש מים

New member
אין שום דימיון

לא מכיר את איתן לוי ולא את הדנקאן הזה. אין שום דמיון בין 2 הסרטונים. נסה לבחון את תנועת הגוף, תנועת הקרב (וברור שככל שרמת הלוחם גבוהה יותר יקשה עליך להבין ולראות, כי מדובר בתנועות זעירות, שעושות את כל ההבדל בין חיים ומוות).

ש מים

New member
יש גם נתונים לא זהים...

1. מה מטרת כל אחת מהתצוגות? 2. מה רמת המדגימים? (ומה מעמדם באירגון?). מניתוח שטחי של 2 הסרטונים: הסרטון הראשון (של רונלד דאנקן, שכדבריך הוא בכיר באירגונו) מנסה להציג לחימה, ואילו בסרטון השני (לא ברור לי מי המדגים) אני מזהה 2 מטרות - שואו (והדבר גם מודגש בסרטון!) וכן הדגמ בסיסית/עקרונית של קאטות.

Ilan Ganor

New member
2 ההופעות מתמקדות ב"שואו"

1. ההופעה השנייה נחמדה מאוד , כפי שגם ציינתי 2. ההופעה הראשונה לדעתי מטרתה היא גם שואו ולהראות מגוון רב ככל האפשר של דברים שנלמדים. 3. כפי שאמרתי , זכותך המלאה לא לאהוב את ההופעה , לא הייתי ממהר להקיש מכך על איכות השיטה , או המורה שמדגים כפי שאוכל להעיד על כך מהיכרות אישית , רמת מתאמני השיטה בארץ (ולפי מה שהבנתי מאיתן גם בחו"ל) ברמה גבוהה מאוד.

ש מים

New member
ברור.

כל הופעה היא שואו. לכן אני בוחן פרמטרים מסויימים בהופעה. אבל זה אני, ולא בקלות למדתי לראות את הדברים הללו (ואני עדיין רק בראשית הדרך).
ד"ש לדימיטרי. לא למדתי אצלו, אבל הוא בנאדם נהדר!

amir_aikido

New member

על רונלד דנקן קראתי הרבה אמירות מאוד לא מחמיאות ב e-budo. נדמה לי שפעם שמתי קישור לכך. קטע הוידיאו הזה חיזק לי את ההתרשמות שכבר קיבלתי מהאמירות הללו. ההתקפה לא עליו, התנועה לא תנועה והטכניקות כוללות המון תנועות מיותרות. הדקה בערך שטרחתי לצפות בסרטון השני (הוא ארוך), נראתה משעשעת. המון שואו, אבל בלי התיימרות להיות משהו אחר. התלבושות והכל הראו על המון השקעה בהכנה של מופע. מצד שני, די ברור היה לי משם שלא התאמצו לבחור מתאמנים ברמה סופר גבוהה אלא לשתף את המועדון, ראו זאת בתנועה שלהם. אמיר

Ilan Ganor

New member
ראה את שרשמתי ל ש מים

זכותך להתרשם כפי שתרצה 1. לא הייתה לי ביקורת על ההופעה השנייה , דווקא אהבתי (כל מה שרציתי לומר בלינק הוא שלא כל הופעה חייבת להיות הדגמה של משהו ריאליסטי , שואו זה גם נחמד) 2. אוכל רק להעיד מהיכרות אישית שנציגו בארץ ברמה גבוהה מאוד , ומעריך את רונאלד דאנקאן רבות ,כפי שכבר רשמתי , עבורי די בכך.

ש מים

New member
"תנועות מיותרות".

זה נושא מעניין, שאני חושב שיש מקום לדבר עליו בשרשור נפרד. (אם אני מסתכל על עצמי, אז בראשית הדרך מאוד התרשמתי מתנועות. היום אני מוצא את עצמי נפעם הרבה יותר מלוחם שמשתמש במינימום תנועה, או בתנועה בלתי מורגשת).

למעלה