"כן! אני ישראלי!"

montgomery

New member
"כן! אני ישראלי!"

Subject: AMAZING ISRAELI WONDERS! Israel, the 100th smallest country, with less than 1/1000th of the world's population, can lay claim to the following: 1. The cell phone was developed in Israel by Israelis working in the Israeli branch of Motorola, which has its largest development center in Israel. 2. Most of the Windows NT and XP operating systems were developed by Microsoft-Israel. 3. The Pentium MMX Chip technology was designed in Israel at Intel. 4. Both the Pentium-4 microprocessor and the Centrino processor were entirely designed, developed and produced in Israel. 5. The Pentium microprocessor in your computer was most likely made in Israel. 6. Voice mail technology was developed in Israel. 7. Both Microsoft and Cisco built their only R&D facilities outside the US in Israel. 8. The technology for the AOL Instant Messenger ICQ was developed in 1996 by four young Israelis. 9. Israel has the fourth largest air force in the world (after the U.S., Russia and China). In addition to a large variety of other aircraft, Israel's air force has an aerial arsenal of over 250 F-16's. This is the largest fleet of F-16 aircraft outside of the US. 10. According to industry officials, Israel designed the airline industry's most impenetrable flight security. U. S. officials now look to Israel for advice on how to handle airborne security threats. Israel's $100 billion economy is larger than all of its immediate neighbors combined. 10a. Israel has the highest percentage in the world of home computers per capita. 11. Israel has the highest ratio of university degrees to the population in the world. 12. Israel produces more scientific papers per capita than any other nation by a large margin - 109 per 10,000 people -- as well as one of the highest per capita rates of patents filed. 13. In proportion to its population, Israel has the largest number of startup companies in the world. In absolute terms, Israel has the largest number of startup companies than any other country in the world, except the US (3,500 companies mostly in hi-tech). 14. With more than 3,000 high-tech companies and startups, Israel has the highest concentration of hi-tech companies in the world -- apart from the Silicon Valley, US. 15. Israel is ranked #2 in the world for venture capital funds right behind the US. 16. Outside the United States and Canada, Israel has the largest number of NASDAQ listed companies. 17. Israel has the highest average living standards in the Middle The per capita income in 2000 was over $17,500, exceeding that of the UK. 18. On a per capita basis, Israel has the largest number of biotech startups. 19. Twenty-four per cent of Israel's workforce holds university degrees -- ranking third in the industrialized world, after the United States and Holland - and 12 per cent hold advanced degrees. 20. Israel is the only liberal democracy in the Middle East. 21. In 1984 and 1991, Israel airlifted a total of 22,000 Ethiopian Jews at risk in Ethiopia, to safety in Israel. 22. When Golda Meir was elected Prime Minister of Israel in 1969, she became the world's second elected female leader in modern times. 23. When the U. S. Embassy in Nairobi, Kenya was bombed in 1998, Israeli rescue teams were on the scene within a day -- and saved three victims from the rubble. 24. Israel has the third highest rate of entrepreneurship -- and the highest rate among women and among people over 55 - in the world. ] 25. Relative to its population, Israel is the largest immigrant-absorbing nation on earth. Immigrants come in search of democracy, religious freedom, and economic opportunity. 26. Israel was the first nation in the world to adopt the Kimberly process, an international standard that certifies diamonds as "conflict free." 27. Israel has the world's second highest per capita of new books. 28. Israel is the only country in the world that entered the 21st century with a net gain in its number of trees, made more remarkable because this was achieved in an area considered mainly desert. 29. Israel has more museums per capita than any other country. 30. Medicine... Israeli scientists developed the first fully computerized, no-radiation, diagnostic instrumentation for breast cancer. 31. An Israeli company developed a computerized system for ensuring proper administration of medications, thus removing human error from medical treatment. Every year in U. S. hospitals 7,000 patients die from treatment mistakes. 32. Israel's Givun imaging developed the first ingestible video camera, so small it fits inside a pill. Used to view the small intestine from the inside, the camera helps doctors diagnose cancer and digestive disorders. 33. Researchers in Israel developed a new device that directly helps the heart pump blood, an innovation with the potential to save lives among those with heart failure. The new device is synchronized with the heart's mechanical operations through a sophisticated system of sensors. 34. Israel leads the world in the number of scientists and technicians in the workforce, with 145 per 10,000, as opposed to 85 in the U.S., over 70 in Japan, and less than 60 in Germany. With over 25% of its work force employed in technical professions. Israel places first in this category as well. 35. A new acne treatment developed in Israel, the ClearLight device, produces a high-intensity, ultraviolet-light-free, narrow-band blue light that causes acne bacteria to self-destruct -- all without damaging surroundings skin or tissue. 36. An Israeli company was the first to develop and install a large-scale solar-powered and fully functional electricity generating plant, in southern California's Mojave desert. .......... All the above while engaged in regular wars with an implacable enemy that seeks its destruction, and an economy continuously under strain by having to spend more per capita on its own protection than any other country on earth.

החזיקו את סוסיכם

בוא נראה, מה היה לנו כאן: 1. ישראל ממש טובה בטכנולוגיה 2. ישראל משכילה למדי 3. ברשימה יש כמה אי דיוקים בולטים, שלא לאמר בלופים למשל... 1. הטלפון הסלולארי הומצא כבר בשנות החמישים, במעבדות בל. התקן העולמי GSM פותח באירופה, בעיקר בצרפת, בשנות השמונים. צר לי. 2. גם לסיסקו וגם למייקרוסופט יש מרכזי פיתוח בעוד מקומות. 3. לישראלי יש את חיל האוויר השלישי בגודלו בעולם. איזה כיף. 4. "ישראל נכנסה למאה ה21 עם יותר עצים". מה זה בדיוק אומר? יותר עצים ממתי? מלפני מאה שנה? מלפני חצי שעה? והעצים האלה - האם מדובר בשתילי קק"ל שלא ישרדו את החורף או שישרדו ויהפכו לעצי אורן שלא ישרדו את החורף? 5. "ישראל היא המדינה קולטת העליה הגדולה בעולם... הם באים לכאן בחיפוש אחר דמוקרטיה, חופש דתי וכו'". אם אתה יהודי, כמובן. לעובדים זרים מותר לחטוף את הילדים, וערבים... עזבו. לא שאני שונא ישראל גדול, אני פשוט לא אוהב את הקיבוץ הזה של "עובדות" יחד - בדומה לאגדות אורבניות שעוברות במייל, ושמתקבלות באמון מיידי (למשל "התראות הפיגוע החמות" שמדי פעם אני מקבל) האפור

דרך הביניים

כן, אני שותף לרושם שבין הסעיפים הללו היו כמה וכמה שכתרו לנו כתרים לא לנו או שהעלו על נס דברים שאין בהם סיבה לגאווה דוקא. מצד שני, היות ואני שומע יותר הלעזות על הישראליות מאשר תשבוחות חשוב גם לזכור ולהזכיר את ההישגים שלנו. לאחר ששמענו עד לזרה שאנו נדחפים בתור, מנצלים עובדים זרים, מקשיחים ליבנו מול השכבות החלשות, גונבים ברזים בבתי מלון ומפתחים פימה וכסל, לא יזיק לשמוע גם קצת קצת על הישגינו בתחום הטכנולוגי, המדעי, הצבאי, החקלאי, הדמוקרטי (כן, הדמוקרטי) ובתחום זכויות האדם (כן, זכויות האדם). אה, ועוד משהו: בתור אחד שהסתובב מעט בארצות דוגמת מלזיה, ארגנטינה, יוון ומקסיקו (שמהוות את הרוב בעולמנו) אני גם יכול לציין שמצבנו טוב בתחום השירות וכיבוד הזולת. [תדהמה בקהל]

כבוד גדול נפל בחלקנו

השירות בארץ טוב יותר מביוון ובמקסיקו. מה הלאה? התוצר לנפש גדול מאשר בבנלדש? חירויות הפרט גדולות יותר מאשר באיראן? יש פחות שחיתות בשלטון מאשר בונצואלה?

אכן כבוד רב

בעולם יש כ-180 מדינות מתוכן כ-10 הן מושא לקינאה דוגמת קנדה, ניו זילנד ודנמרק יש עוד כ-10 שלא עולות ולא נופלות מאיתנו בהרבה כמו איטליה, ספרד וצ'כיה ומאחורינו יש איזה 160 מדינות שהיו מתות להתחלף איתנו, פזורות לאורך אמריקה הלטינית, אסיה, אפריקה ומזרח אירופה. תמיד אפשר לסמן את הטוב ביותר בכיתה ולהעביר את החיים בתיסכול על כך שאנו לא מספר אחד, אבל אמת מידה ריאלית היא זו שבה אנו משווים את עצמנו אל המצוי, והמצוי קרוב יותר למקסיקו מאשר לנורווגיה. כן, עדיף שהאידיאל ידמה לנורווגיה, אבל השיפוט צריך להיות על בסיס מקסיקו.

אני חולק על השיטה הזו

דנמרק, שבדיה ושוויץ הן לא מקומות בחלל החיצון. גרים שם אנשים לא יותר חכמים ולא יותר טפשים מאיתנו. ובכ"ז העניינים מתנהלים שם אחרת. אפשר לקוות שיהיה כאן הטוב שבכל העולמות. הסולידריות החברתית שבשבדיה הנקיון של סינגפור הדייקנות של שוויץ כיבוד הסביבה של ניו זילנד הגבינות של צרפת והירקות של איטליה. צריך לכוון גבוה בשביל לפגוע באמצע מי שמכוון לאמצע פוגע נמוך ומי שמכוון לפי פורטוגל גומר בסטנדרט של מקסיקו.

קומבינציה

מה דעתך על הירקות של קנדה, הגבינות של ניו זילנד, זכויות הפרט של סינגפור והניקיון של איטליה? לקחת שורה של מדינות שנופלות מאיתנו בכמה פרמטרים ועולות עלינו באחרים והתמקדת רק במה שעשוי לגרום לנו רגשי נחיתות. אז באופן כולל יותר: סינגפור היא מקום לא אנושי שבו אדם מקבל מלקות ברגליים על קשקוש גרפיטי ומושלך לכלא על אכילת מסטיק ברחוב ניו זילנד רחוקה מכל דבר, זה עוזר לה לשמור על שעמום ופלגמטיות. אילו הייתי חי שם הייתי מת במקום (לחיות בניגוד ללתייר) בצרפת חייתי שלוש שנים וחזרתי לכאן. לא תודה. אני יכול לכתוב על זה ספר. חברים שלי שגרים באיטליה אומרים לי שהבעיות של התנועה בכבישים והאלימות והפיצול בין דרום לצפון והשחיתות היומיומית והבורות עדיין נסבלים, אבל צרות האופקים היא כבר יותר מדי. סוף ציטוט. מי שמשווה עצמו אל האידיאל סופו לחיות את חייו ברגשי נחיתות מתמידים. בשביל מה זה טוב?

חייתי שנה וחצי בשבדיה ולא הפסקתי

להתפעל. יש לאן לשאוף. אם לא רוצים להתאכזב אפשר לשאוף לנקיון הכפיים של ונצואלה, לזכויות הילד במקסיקו, לתנאי העבודה בבורמה ולמעמד האשה בסודן ואז כולם יהיו מרוצים (לשיטתך).

עניין אישי

ביקרתי מספר פעמים בשעתו אצל חבר שלי שהתגורר עם אישתו בגטבורג (ב-Kortedala): 9 חודשי קיפאון בשנה עבודה במפעל SKF במשמרות של אנשים מתוכנתים שהולכים בשורה מהשער לפס היצור לחדר האוכל וכו' עיר שלמה שמעבירה את החורף מול הטלויזיה בבית הודעה של שבועיים מראש לפני שקופצים לבקר חברים אחוז גירושין עצום אחוז התאבדויות שמתחרה באחוז הגירושין פרצופים ארוכים ואפרוריים שיכרות כסטנדרד קרירות ריחוק חוסר ספונטניות ראיתי אותו בתום שנתיים נוחת בארץ ומגיע לדירה שלי דאז ברחוב גורדון בתל אביב כמו ניצול מאוניה טרופה שנושם אויר.

אני זוכר חוויות אחרות

מלחמה (די מוצלחת, בניגוד לדנמרק) באלכוהוליזם (מס גבוה ומכירה רק בחנויות מיוחדות) והצד השני של המטבע בנושא הפס יצור - אנשים יוצאים מהעבודה ב5 והולכים איש איש לתחביביו, מי לסוס, מי לסירה, מי לספורט ומי לפיקניק עם המשפחה. ומזג האויר... איך זה קשור בדיוק? זה אולי הנושא היחיד שאין עליו שליטה. (וגם בזה אני לא זוכר את שבדיה ככ"כ נוראית. מינוס 28 בחורף אבל הסתדרתי לא רע בלי ביגוד שלא הבאתי מישראל).

טיין

New member
הבה נחשוב לרגע למה

ישראל לעולם לא תהיה לעולם דנמרק או שבדיה ואפילו לא תתקרב אליה- אלא תמשיך במקרה הטוב להתקרב למודל האמריקאי- שהוא רע מאוד לאוכלוסיות נרחבות מאוד. סיבה עיקרית היא היותה מדינת הגירה וכן היותה רב תרבותית. דנמרק ושוודיה הינן מדינות ששיעור הילידים בהן עומד על 89 אחוזים חד אתניות- בתהליך התכה פנימי של שבטים שונים (לעיתים לאחר קרבות דם מרים-יתכן שאין ולא היה מנוס מהם בראייה היסטורית - אקטואלית) לאומה חד אתנית ומגובשת מאוד אחת סוכני החברות וההתכה שהם נכסי צאן ברזל (ולא הייתי ממליץ לזלזל בהן) הן למשל המיתולוגיות והאתוסים השונים - שנטמעו במידה רבה באופן בלתי פונדמנטליסטי ואשר מכוננים באופן יצוק חברה בריאה וחזקה. את התשלום על הרס כור ההיתוך העברי אנחנו ממשיכים לשלם בריבית קצוצה. בראייה מרחבית- על אף החסרונות בתהליך ההתכה הלא פשוט (וברור לכולנו שהם קיימים) לא רק שלא נתקרב לסקנדינביות אלא שאלת הקיום חברה עברית בישראל (בממלכה זו או אחרת)לאורך זמן עומדת על הפרק ולא רק בדיון של עלמא.

בקשר לעצים (וזה עדיין טעון הוכחה)

הטענה המקובלת היא שישראל היא המדינה היחידה בעולם שבסוף המאה ה20 יש בה יותר עצים מאשר היו בתחילתה.

shellyland

New member
ועל זה אמר יונתן (ידידה) גפן

שהיערות של קק"ל צומחים לצדדים ולא לגובה.

ישראלי, ישראלי -

אבל את הגאווה שלך מבטא בלע"ז. ואל תכעס, אבל אין לי סבלנות לקרוא אנגלית (אם כי נראה לי שקיבלתי גירסה כזו או אחרת של הדבר הזה כבר עשרות פעמים במייל)

למעלה