כן או לא

שליהוא

New member
כן או לא

שלום לכן.

הייתי עם בני לפני כשלושה חדשים אצל נוירולוגית שהיא גם מנהלת את המרפאה להתפתחות הילד באיזור
ולאחר כ10 דקות של בדיקות קבעה שאין לו קשב וריכוז ואין טורט.
יש לציין שהגענו אליה אחרי שלושה חודשים של משיכות באף עם עיוותים וקצת גילגולי עיניים.
בשלושת החודשים האחרונים כמעט והתופעות פסקו והשבוע שוב הכל חזר.
אני מנסה לייחס את זה ללחץ של תחילת החופש, אבל זה עדיין לא יוצא לי מהראש שאולי כן מדובר בטורט.

אין לו טיקים קוליים, אין בעיות מיוחדות בלימודים.

תודה.

בוקר טוב ושבת שלום

בואי נאמר כך מה יועיל לך כרגע לדעת אם זה טוראט או לא? ז"א כשרואים בעיה מטפלים בה נקודתית ולא צריך בשבילה חותמת או שם לדעתי. ידוע שהטוראט מתעתע ואין לו תרופה או טיפול שמעלים טיקים או התנהגויות אחרות (הטיפולים מפחיתים ומקלים אבל לא מעבר לכך) אני סיפרתי כאן בעבר שהרופאה הראשונה שראתה את ילדי שישן אצלה רוב השיחה ולא שיתף פעולה כמעט וקבעה במידי שיש לו טוראט עם הפרעת קשב ואו סי די והשתגעתי איך היא מעיזה בכלל לקבוע דבר כזה ועובדה שהייתה לה טביעת עין מעולה.

לגבי רופאים אם את לא רגועה תמיד יש פעם שניה ושלישית (ואני גם רצתי להמון רופאים כדי שיפסלו את האבחנה הראשונית של אותה רופאה וזה לא קרה...) לגבי מצבי לחץ כבר ראיתי אנשים בלי טוראט או הפרעה כזאת או אחרת מתנהגים בעצבנות ועם טיקים וכו' כך שכרגע לדעתי שווה לבדוק בקיץ שאין לחץ מלימודים אם אכן התופעות שציינת לא חוזרות על עצמן וגם שוב אם יש משהו נקודתי שמפריע לטפל בזה ולא לחפש "בעיות"

שיהיה המון בהצלחה

שלום לך! לפי ההגדרה הקלינית של טוראט

חלק מהאבחנה הם טיקים קוליים. גם הפסקה ארוכה מעבר ל- 3 חדשים יכולה להרחיק מהאבחנה של טוראט. אבל מה שהכי חשוב מכל מה שכתבת זה שאין בעיות מיוחדות בלימודים.
בהמשך לכך - הייתי ממליצה בינתיים לעזוב את ההגדרות ורק להמשיך לעקוב. במידה ויעלו טיקים נוספים שממש יפריעו לילד - יש אפשרות לגשת לטיפול. אם הכל בסדר - אפשר גם לא לטפל ופשוט לחיות עם הטיקים - אפשרות שהופכת רלוונטית ביותר בשנים האחרונות...
הרבה בריאות!!!

כן..מוכר

יש לי מכתב מנורולוגית מומחית בנושא טורט שאין לבן שלי ADHD ולא טורט ... הגענו עם משיכות באף . ממש ככה !
ויש לו טורט , ADHD , וגם OCD .
מה שלא ציינת זה בן כמה הילד.
השיא הוא בגילאי 9-10 ...ואז גם מתחילים הטיקים הקוליים וגם לא חובה.
(אצלנו בגיל הזה אני הייתי בשורש ז.י.ן מכל הכיוונים ...היו גם קללות עם הקוליים שנרגעו מיד עם מתן הקלוניריט )
אני בעד לעקוב...

ובעיקר..אני בעד להקשיב לאינטואיציה של האמא.
את מכירה את הילד הכי טוב בעולם ....ואם את חושבת שכדאי להקשיב לדעה שנייה, לכי על זה .
מקסימום ... תקבלי את אותה תשובה - שווה לרגיעה שלך .

וממש אין שום קשר בין בעיות בלימודים לטורט. יש לבת שלי ילדה עם טורט בכיתה , קסם של ילדה ללא שום בעיות התנהגותיות כאלו או אחרות.

שבוע טוב !

למעלה