אם נגזר עלי להיות פרקליטו של השטן
אז סתם מעניין אותי: עם איזו דמות הזדהת ב"חטא ועונשו"? עם מי הזדהת ב"מיתוס של סיזיפוס"? ועם מי ב"תפוז מכני"? ועם מי הכי, אבל הכי, הזדהת ב"משפט" הקפקאי? ומי היה הטוב בתנ"ך? ואפרופו תנ"ך, תופסים את הרוצח בסוף? הרעים באים על עונשם? מה זאת אומרת "רוארק בנוי ככה שלא נוכל להזדהות איתו- וזו כל המטרה שלו, וכל השאר הם הרעים בסיפור"? למה נדמה לך שזו המטרה ובכלל צריך להזדהות עם מישהו? רוארק בנוי כדי להעביר את תפיסת העולם של הסופרת, לעורר אותך להפסיק לחשוב על דברים שנתפסים כמובנים מאליהם, וזהו גם תפקידן של יתר הדמויות - לסייע בהעברת הרעיון הזה (ואני לא נוקט כרגע עמדה לגביו). כפי שאמרתי קודם - לא הייתי מעניק לראנד פרס נובל לספרות. יש הרבה ספרים אחרים שאהבתי יותר. לכן, אני בהחלט מכבד את זה שלא התלהבת: לגיטימי לחלוטין. על זה אין מה להגיב, וגם אין לי עניין להגיב - כל אחד וטעמיו וריחותיו. אבל למה לזרוק כל מיני סיסמאות וקלישאות, שבכלל תלושות מהמציאות, חסרות ביסוס, ולחשוב שאני ואפסי עוד? לכן זה לא ספר מחורבן...וחוצמזה, באופן כללי, הוא מוצלח. מוצלח מאד אפילו. ו"מרד הנפילים" מוצלח אף יותר. אה, ואני אפילו חושב שיש עם מי להזדהות ב"מרד הנפילים"...