כמעט תאונה...

AlonHaramati

New member
כמעט תאונה...

בשבת האחרונה צנחתי עם יניב ורשבסקי צניחת ישיבה, לקראת סוף הצניחה (10 שניות אחרונות) נוצרו ביננו הפרשי גבהים כאשר הוא נמצא במרחק של 7~ מטר מעלי. אני איבדתי איתו קשר עין ב-10 שניות האחרונות אבל ידעתי שהוא נמצא פחות או יותר מעלי. הדייטר שלי היה מכוון ל-5000 ושלו ל-4500. כאשר צפצף לי הדייטר לא עברתי לטרק ישר כמו שבדרך כלל אני עושה, אלה המשכתי לשבת עוד בערך 700 רגל ולאחר מכן נסיתי להתקפל למצב של כדור ומשם לטרק שאינו שטוח על מנת להמשיך ליפול במהירות גבוהה, ורק לאחר מכן להמשיך לטרק שטוח. (כך שבמידה והוא עדיין מעלי, הוא לא יתנגש בי במהירות גבוהה). לאחר הטרק סימנתי על פתיחה ומשכתי את המצנחון- לא הצליח. פעם שניה - לא הצליח. פעם שלישית - הצלחתי להזיז אותו טיפה אבל הוא עדיין לא יצא (תפוס חזק הנבלה...). החלטתי שאני נותן עוד ניסיון אחרון ובמידה ולא הולך, אני פותח רזרבי. הזזתי אם יד שמאל את הריג ימינה על מנת שהיה לי יותר קל למשוך אותו, והחופה נפרסה בשלום בגובה 1500~ רגל. לאחר שירדתי יניב אמר לי שהוא עבר קרוב מאוד אלי בטרק שלו. המסקנות שלי מהאירוע הם : * לתאם מראש עם שאר הצנחנים לכוון את הדייטר לאותו גובה. (במידה ויש חילוקי דעות, הגבוה מבניהם לוקח). - במידה והייתי פועל באופן אינסטקטיבי ועובר לבטן כאשר שמעתי את הדייטר, היה סיכוי טוב שהוא היה מתנגש בי. * לנסות לשמור על קשר עין במידה ונמצאים מתחת לצנחנים אחרים. * להחליט מראש לאיזה כיוון כל אחד עושה טרק במידה ומאבדים קשר עין. * לא צריך לנסות 4 פעמים לפתוח את מצנחון, מספיק לנסות פעם שנייה בצורה אגרסיבית במידה והוא לא נפתח בפעם הראשונה. - הייתי די קרוב למצב של 2 חופות.

YitzikLevy

New member
שאלות

אלון, קודם כל תודה לאל ששניכם בריאים ושלמים ותודה על התחקיר. אני בטוח שבמצב חירום פועלים יותר מתוך אינסטינקט, אבל בתור טירון גמור, יש לי כמה שאלות, אם יניב היה מעליך, איז זה שהוא לא ראה אותך? הוא לא ראה לאן אתה טס? אם כן, למה בכל זאת הוא עבר קרוב אלייך בטרק? האם לפני שעליתם לא סיכמתם לאיזה כיוון כל אחד עושה טרק בסיום הצניחה? אם כן, לא היה יותר פשוט לטוס לכיוון הזה? סביר להניח ששיניכם הייתם בשמיים נקיים. לא? רק בריאות! איציק.

yanivw

New member
תשובות ותיקון קל

ראיתי אותו ובתמונה ניתן לראות את המרחק שהיה ביננו. כאשר ציפצף לי הפרוטרק פניתי בישיבה לכיוון מערב והתכוונתי לעבור לבטן, אלון בדיוק עבר לבטן ויצא לטרק בדיוק לכיוון שלי כאשר הוא מצמם (מהר מאד) את הבדל המטרים הספורים שהיה ביננו. החלקתי אחורה (עדיין בישיבה), אלון עבר (על הבטן) בערך מטר ממני והשאיר משב רוח. פניתי מזרחה, יצאתי לטרק ופתחתי כשאנחנו די רחוקים אחד מהשני. איך שאני רואה את הדברים שורש העניין הוא בזה שקבענו גובה פרידה 5000 והפרוטרק שלי צפצף רק ב-4500, חמש מאות רגל אחרי שהדייטר של אלון התחיל לצפצף. מקרה דומה

AlonHaramati

New member
תשובות...

לאיציק : יניב ראה אותי אבל הוא לא טס לשום מקום מכיוון במבחינתו הפסקת העבודה היא בגובה 4500. ובדרך כלל לא מסכמים מראש לאן כל אחד יעשה טרק מכיוון שאז יש אפשרות להתנגש באוויר, פשוט כל אחד מסתובב 180 מעלות - מזרח \ מערב ואז עושה טרק. צריך לסכם מראש כיוונים רק במידה ואין קשר עין. לעינב : פחדתי להתהפך על הגב מכיוון שאז הייתי מאט את עצמי יחסית אליו. לרון : תודה על האינפורמציה, אני אשמח לשמוע ממך במועדון עוד קצת על back slide. לצביקה : לא כל הזמן המצב היה כמו שראית בתמונה. לאחר שעיבדנו קשר עין, נסיתי לחפש אותו בהתחלה ללא שינוי מצב הגוף פרט לראש והצוואר (פחדתי שהוא נמצא בדיוק מעלי ולא רציתי להציף אז לא שניתי מצב גוף). מכיוון שלא מצאתי תו, התחלתי להסתובב בישיבה תוך שינוי קטן של מצב הגוף להצפה. יניב אמר לי שהוא ראה שאני מסתובב ומחפש אותו בכל כיוון אפשרי חוץ מכמובן איפה שהוא היה. לאייל : אתה צודק 200% כל מילה בסלע ! במיוחד שצריך לנסות למשוך את המצנחון פעמיים בלבד ! דרך אגב, כמה פעמיים אתה מסתכל על המד גובה במהלך צניחה ? ואני לא מצלם הרבה מכיוון שנפצעתי קצת, ואחרי זה המצלמה שלי היתה בתיקון, אבל בשישבת אני חוזר ובגדול (עם עדשה נוספת 28-105).

inzaghi

New member
עושה רושם ממה שרשמת

שסבכת מצב שלא היה כ"כ מסובך... בצניחה רבת משתתפים חשוב לשמור על קשר עין כל הזמן עם כולם וזו אחת הסיבות שצנחן עם 30 צניחות לא יעלה ל10WAY, היכולת לשים לב לכולם כל הזמן היא יכולת שבאה עם נסיון. במקרה שלכם לא היתה אמורה להיות בעיה כי הייתם רק 2. לא יודע מה יניב עשה אבל כל מה שהיית צריך לעשות זה להתהפך על הגב ולראות איפה הוא (אולי עשית, בתחקיר לא נראה לי שציינת את זה) ולברוח לכיוון ההפוך. במקרה של שני צנחנים בלבד אז הצנחן הגבוה יכול פשוט לעבור לבטן, רצוי להוסיף טרק למקרה של תקלה ותו"כ שמירה על קשר עין לפתוח מצנח (כמובן במידה שהוא יודע בודאות שחברו מתחתיו). אולי השמטת פרט קטן אבל לא ציינת שוידאת שהוא לא מעליך לפני הפתיחה וזה מה שממש חמור (לדעתי הצנועה) בכל הסיפור. בקיצור - קשר עין, קשר עין, קשר עין. אם אין לא פותחים ממש עד לרגע האחרון.

Ron Miasnikov

New member
היפרדות בפרי פליי...

עינב, נכון שקשר עין חשוב אבל לא תמיד קיים.. מעבר לגב גם היה מוריד משמעותית את המהירות וצודק אלון שפחד לעבור לתנוחת גוף איטית יותר כשמעליו צנחן אחר בישיבה. כואב ומסוכן! אבל - במקרה כזה ובכלל כהרגל לא רע בכלל (שמלמדים מדריכי פרי פליי באריזונה למשל) - לעבר לback slide בישיבה ולאחר שמתרחקים מעט לעבור לטרק ואם יש זמן(!!!) (אם התהליך הזה היה מתחיל ב 5000 רגל אז היה זמן) לעשות גלגול כדי לראות אם יש מישהו מעל. ככה שומרים על מהירות ומתרחקים באופן בטוח. באחריות הצנחן העליון שרואה יותר טוב מה קורה לעשות טרק לצד שני! נכון - חייבים לתאם גובה הפרדות. נכון - צריך לשמור על קשר עין, אבל צריך גם לדעת מה לעשות אם יש פקשושים.. קפיצות בטוחות רון

סילחו לי, אבל...

מי שלא מסוגל למצוא את בן הזוג שלו שנמצא כמה מטר מעליו וגם קצת הצידה, ז"א שלא צריך להרים את הראש כ"כ חזק אחרי סיבוב 360 בישיבה - כנראה שעדיין לא מתאים לצניחת FF בזוג.

eyal erez

New member
כמה דברים..

מכוון אותך למסכנות קצת יותר נכונות. כמובן שחייב לתכנן את הצניחה מראש, מה עושים ובאיזה גובה נפרדים ,ולא עושים שום דבר שלא היה בתיכנון,גם קובעים מה עושים כשמאבדים קשר עין, בדרך כלל טראק אחד מהשני. 10 שניות לפני גובה פתיחה? זה גובה קריטי לאבד קשר עין, כמובן שלטוס משם בטראק לכיוון המתוכנן "בורג" לפני הפתיחה כדי לדעת שאין מעלך אף אחד ורק אז למשוך. שים לב בנאדם!!! היתה לך תקלה טוטאלית!!! אתה יודע מה משמעות הדבר? כאילו הכול בסדר כי נראה לך שאתה בשליטה "המצנחון רק תקוע" בינתיים אתה מאבד גובה יקר מאוד במהירות גבוהה מאוד בלנסות למשוך את המצנחון התקוע, אבל בעצם שום דכר לא בסדר, תוך 5 שניות או פחות מגובה הפתיחה אתה כבר בגובה החלטה. דבר נוסף, המילה "דייטר" כתובה אצלך יותר מידי פעמים, דייטר הוא כלי גיבוי בלבד ולא כלי שאתה קובע איתו מתי נפרדים או מתי פותחים, כמו RSL או מכשיר קשר שהם שם רק לגיבוי. מסכנות: 1. תכנן מה אתה עושה בצניחה, באיזה גובה נפרדים, לפי מד גובה, ומה עושים כשמאבדים קשר עין. 2. לא סומכים על כלי גיבוי. 3. "מצנחון תקוע" מנסים למשוך פעמיים בלבד! אם לא הולך אז הולכים לרזרבי. 4. גובה החלטה! (2500 רגל) זה גובה שאתה מפסיק לטפל בתקלות ואתה הולך לרזרבי. חוצמזה הכל בסדר? אתה כבר לא מצלם הרבה....

danmordechay

New member
אותו מצב שקרה לי...

וזה קרה פעמים באוטו היום! צניחת ישיבה אשר בסופה אני אוטומטית עובר לטרק. בצניחה הראשונה כמעט התנגשתי תוך כדי הטרק במישהו שהיה בישיבה. בצניחה השניה אני הייתי המישהו הזה... מאז אימצתי לעצמי מעין הרגל שבסוף הצניחה אני עושה 180 בישיבה תוך שאני זורק מבט גם לאויר שמעלי.. ברגע שהשטח נקי עובר לטרק. לדעתי זה גם יותר בטוח מלהתרחק אחורה כי גם מאבדים יותר זמן וגם עדיין אפשר לא לראות מישהו שמאחוריך...

למעלה