כמעט שפספסתם

אני לא נוסעת רחוק בגלל המצב הבטחוני אבל נראה מעניין

היה פסטיבל כזה גם בטבעון ולא הלכתי חבל.
אני לא כל כך אוהבת סרטים אבל סרטים רוחניים וסרטי דוקו מעניינים כן מצליחים לעניין אותי ולרתק אותי
זה בד.נ.א כמו אמא שלי איבדתי עניין בטלויזיה של סרטים. אלא אם כן זה משהו עם אינפו או משהו שעשוי ממש טוב או דוקו משובח כל השאר משעמם

lightflake

New member
נשמע לי כמו חלק מאובססייה להבין משהו, ללמוד משהו

כלומר יש בפנים חיפוש פנימי די קדחתני גם אם החיפוש עצמו לא יודע אחרי מה הוא מחפש

חוסר שביעות רצון בסיסית
וזה דבר טוב אגב,
(כלומר, טוב לתהליך ההתעוררות, פשוט כי כל עוד נחמד וכיף לישון הסיכוי להתעוררות זניח)
וזה מפריע לנו לשבת בנחת וסתם להנות מסרט עלילתי כי משהו תמיד טרוד בפנים, זה קשור לשאלה שלך אודות השיעמום...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

זה פשוט משהו תורשתי כמו

למשל שרב הדודות שלי מצד אמא כולל אמא שלי או אמיניות או קרובות לזה וזה הגיע גם אלי והופעל בתורשה ורק אחותי ניצלה מזה אצלי הפוטנציאל הופעל. זה פשוט כי אני הבת של אמא שלי

lightflake

New member
זה שזה הגיע אליך מאמא שלך או הדודות שלך עוד לא אומר

שזה לא קשור לדפוסי אישיות שהועברו לך כחלק מהחינוך... ובכלל הרבה מאוד לא ידוע על תורשה ביולוגית, היום כבר המדענים לא מתייחסים לזה כמו פעם, גן דומיננטי שמופעל וקובע תכונה מסויימת, אבל ההדיוטות עדיין בתפישה הזו כי התיאוריה המדעית מורכבת מאוד ועדיין לא לגמרי ברורה, כך למשל יכולים קבוצות גנים להתחיל לפעול רק כתוצאה מגירוי חיצוני כלשהו (וזה יכול להיות בהחלט גם דפוסים רגשיים שנלמדו מהסביבה...) עדיין רב הנסתר על הגלוי אבל כבר ידוע שזה לא שחור או לבן, קיבלת אמיניות בגנים ולכן את אמינית... תבדקי כל דבר לעומק בעצמך, על מה זה יושב, איפה הנסיון להגנה, בושה, אשמה, טראומה... ואיפה הפחד וכלפי מה ... וכו'... אגב המטרה היא לא נסיון לשנות את עצמך רק לוודא שאנחנו באמת חופשיים ולא עבדים של הדפוסים שעברו אלינו מההורים ואליהם מהוריהם ולכי תדעי כמה רחוק זה מגיע ואתה אפילו לא שם לב שאתה עבד/רובוט...

זה נכון

וגם כשעשיתי לתקופה קצרה שלושת המימדים ביטלו שם פקודות תת מודעיות
אז כן אפשר לשנות גנים. אבל כשזה מופעל בתורשה זה יותר חזק לדעתי
וכן במקרה שלי רב הדפקות זה מטראומה אבל לא נכנס לזה

כשמטמתיקה לא מעניינת אותך קשה לעצמך לגרום להתעניין בזה

על אותו בסיס קשה לשנות נטיות. מבין? מאתגר לנסות להתעניין בדברים שלא מעוררים בך כלום

lightflake

New member
השאלה אם אין הדחקה

כי אם יש אז זה יהיה חייב או להתפוצץ מתישהו או לגרום שחיקה פנימית מתמשכת כי זה דורש אנרגיה מתמדת שמבוזבזת על זה ובסוף יהיו לזה תוצאות
מצד שני אם זה הטבע שלך אז אין בעיה ואין צורך לחפור ולהמציא בעיות
מצד שלישי איך תדעי אם לא תחקרי?
מצד רביעי כשזה יהפוך לבעייתי אז את כבר תדעי
מצד חמישי אולי לא כדאי לחכות עד אז
&nbsp

אין לי חשק להכנס לזה... אני כבר לא חופרת על עצמי

כמו פעם בפורומים ( תודה לאל טפו).
אבל רק לשם הדיון נניח וזו הדחקה איך אתה מפסיק להדחיק אותה ? או מבטל את ההדחקה בעינייך?

lightflake

New member
ממש לא התכוונתי שתכנסי לזה פה

אלא לעצמך
&nbsp
לגבי איך להפסיק הדחקה - בלי להכנס יותר מדי לתיאוריות מנסיוני התבוננות עצמה מתמירה כל אובייקט של ההתבוננות להתבוננות עצמה - זה יכול לקחת תהליך כלשהו, בהתחלה זה נראה כמו משהו לא נעים/תקוע ובהמשך אנו רואים שזה רק רגש/תחושה מסויימים נגיד כעס/פחד/עצב/כאב ובהמשך אנו רואים שזוהי רק "אנרגייה" כמו כל דבר אחר ובהמשך האנרגייה הזו (בגלל שאנו עכשיו רואים אותה באופן יותר נכון ובלי להגדיר אותה כמשהו שלילי שאנו מנסים להמנע ממנו) משתחררת ובעוד המשך אנו יכולים לראות שהיא עצמה הייתה רק אותה מודעות שמתבוננת בעצמה... וזהו באמת סוג של תקציר לא מחייב של מהלך העניינים

lightflake

New member
ובכל אחד מהשלבים הלא מחייבים הנ"ל יכולים לעלות סיפורים

אני ככה וככה בגלל שעשו לי ככה וככה או בגלל שאני כזה וכזה... אינספור העניינים הנקראים פסיכולוגיים... חשוב בכל מקרה לא להתקע על אמונה מסויימת כמו "אני X" אלא גם על זה להתבונן עד שגם זה מותמר מתנדף ומתאיין

lightflake

New member
עוזר לזכור שהתבוננות היא גם נוכחות

כי לפעמים נתקע בהתבוננות על משהו מסויים עם קושי לראות את האמת מאחוריו, אבל אז אם אתה זוכר שלהתבונן זה גם להיות, אז אתה יכול להיות הדבר הזה, נגיד להיות פחד או להיות כעס או במסגרת האמונות להיות "אני ביישן" או להיות "אני פחדן" וזה עושה את ההבדל כי כל מה שאנחנו מוכנים לקבל במלואו ולהיות יתגלה בסופו של דבר כבלתי ממשי, אבל זה אומר שעלינו לעבור דרך כל החרא, להכנס לתוך הגיהנום, כדי לראות שזה בעצם תמיד היה גן עדן.

s i s u

New member
נכון מאוד אבל לא להתייחס לבעייה כאל גיהנום גם עוזר :)

מודטחדש

New member
פעם אחת

מישהו יכול להסביר לי מה זו "
התבוננות
". מה ההבדל, אם יש, בינה לבין להסתכל על משהו. מה זו "
נוכחות
". אני זוכר שבבית ספר, היו מקריאים רשימת נוכחות. אני משוכנע שזו לא הכוונה. מישהו יכול להסביר לי (ורצוי לא באריכות) מהם שני אלה.

s i s u

New member
כולן מילים נרדפות להבנתי. התבוננות, מודעות, נוכחות, עדות.

בהקשר שלגביו מודטחדש שואל, זה אכן כך.
משהו שאיננו בר הגדרה אך בהחלט בר זיהוי.
אולי קצת בדומה לאהבה.

s i s u

New member
מעט אחרי ראיתי שאין הבנה או מבינה אלא זה פשוט משהו שקורה.

s i s u

New member
בן,יש לי שאלה אליך

שמעתי מורים שאומרים שהארה זו ליפול מהשכל ללב וגם רמנה התייחס לזה בדרכו
האם הכוונה היא שכשמושגת הבנה בשכל צריך להרגיש את זה גם בגוף כרגש ותחושה?
כי הפעמים החזקות בהן התעוררתי תמיד הורגשו בכל כולי, בצורה עמוקה ביותר
אני הרבה מרגישה חבל שהדברים שאני מבינה בשכל לא מתורגמים בכל התאים בגוף
אבל זה כמובן רק מחשבה ודברים קורים כפי שהם קורים ומתי שהם קורים ולי אין שום שליטה מהסיבה הפשוטה שאין אני מלבד במחשבה. אם אזנח גם את תחושת הפספוס אחזור לעצמי כמודעות, יותר.
מסכים?
&nbsp

למעלה