כמעט ערב......

*יערית

New member
כמעט ערב......

איזה המולה יש סביבי... וחושבת.....לעצמי בוודאי..... האם אתם מודעים ורגישים לבעיות של אחרים? האם באמת ובתמים תושיטו יד כאשר תראו אדם נזקק? האם יכולים לראות קצת מעבר לחבילה הפרטית שלנו? איזה מחשבות נפלו עליי..אמאל´ה..

אני יודעת שגם היום וגם עכשו

וגם בזמן יפה ובערב קסום אם רק יאמר לי איש שאותי צריך אהיה שם איתו או איתה לא חשוב כי אני יודעת מה זה שאתה צריך מישהו לידך ולא תמיד יש ולא תמיד אפשר להיות יחד עם אדם ולהוציא את מה שעל הלב אז יש אנשים שאני יודעת שלא היו באים אם הייתי מבקשת אך יש לי גם אנשים בחיי שהיו נוהגים ונהגו כמוני להושיט יד למישהו זה דבר חשוב כי אף פעם אתה לא יודע מתי תצטערך גם למרות שצריך לעזור ולחשוב על אחרים מתוך רצון מהלב בפנים וללא תמורה.

gurmat

New member
אכן את צודקת

והיום מחקו לי הודעה בנושא גם אני כמוכם זקוק לעזרא,בעיקר ידידותית ותמיכה,וחבל שמחקו את הודעתי. לא אחזור עליה כאן עד שאקבל שוב את רשות מנהלת הפורום. תודה

גדולתה של חברות

לא יודעת לעשות הכללות יודעת להגיד על עצמי מתוך המצוקה שלי מצאתי את עצמי עוזרת לחבר מצאתי שמתוך הכאב שלי, למדתי המון שיכול היה לעזור לאחר מצאתי כוחות להקשיב, לראות ולתת כתף אבל ידעתי כי באותה מידה הוא נמצא שם בשבילי אז אם "לשפוט" מנסיוני ... בהחלט אפשר לראות מעבר ל"חבילה הפרטית" שלנו ונראה לי שזו גדוּלה להיות מסוגלים לנהוג כך זוהי גדולתה של חברוּת אמיתית

מעשה טוב

היום נסעתי לחוף ירושלים בתל- אביב, בחוף נערכו משחקי כדור- עף חוף. לתל- אביב אני בדכ נוסע ברכבת, זה מאוד נוח, בתחנה ראיתי איש עיוור שנוסע לכיוון שלי. שאלתי באם אוכל לעזור לו? הוא השיב בחיוב כשהיגיעה הרכבת אחזתי בידו והובלתי אותו לתוך הרכבת, עד שמצאתי מקום ישיבה. הוא היה צריך לרדת היכן שאני יורד, תחנת בית יהושוע, שאלתי באם אני יכול להסיע אותו לביתו? הוא השיב בחיוב ומאוד התרגש, הסעתי אותו לביתו , בדרך שוחחנו והוא סיפר לי שהוא עובד בבית המשפט בת"א וכן שהוא עוסק במוסיקה. בדרך לביתי חשבתי ביני לביני שאם יש בי את התחושה ש היושב במרומים אוהב אותי זה רק בגלל מעשים טובים כגון אלו. ואני ככ אוהב לעזור לאנשים, אני שואב ומקבל טונות של סיפוק.

העקשנית

New member
חופשי-כמוני כמוך, אוהבת לעזור

הזכרת לי סיפור על בחור עיוור שלמד מוסיקה, אולי זה אותו הבחור במקרה, ושגם לי יצא פעם לעזור לו..... ואתמול ארחתי בביתי את הבן של המנקה שבביתינו המשותף, הילד בן 7 וחצי, נמצא כעת בחופשה, הם זרים, האבא לא יודע עברית והבן מתרגם לו. ראיתי אותו מסתובב בחוץ, בחום, אז החלטתי להזמין אותו אלי הבייתה כשיש לי זמן. נתתי לו לצייר, לשחק, להביט בספרים, בטלויזיה, וקצת שוחחתי איתו.

*יערית

New member
הצחקת אותי חבל"זזזזזזזזזזזז

גם אני רוצה מנקה..... מאז שיש לי חדר נוסף העייפות מבקרת אותי בתדירות גבוהה מהרגיל
למה יש לך חול נשמה? נשמה כאילו היית בים אתמול ושחית עם בגדים?כן?וואלה? מטורפת על כל הראש.....

העקשנית

New member
לא, לא-ידעתי שתטעי....לבנין מותק../images/Emo6.gif

מוצאתי-לבנין, למדרגות וכו´... לא מנקה אישי שלי, לדירה שלי יש מנקה ממין נקבה, וזאת אני,בכבודי ובעצמי. רוצה שאבוא לנקות לך את החול של הים? אין בעייה... מתי?

היי עקשנית

איני יודע עד כמה את מכירה את מצוות התורה והערכים של המסורת היהודית. בין המצוות והערכים שנמצאים במרום הסולם. זה הרגישות העזרה והתמיכה שהחברה היהודית מצווה בכל הקשור ליתומים אלמנות וזרים(בלשון התורה גרים) המבינים יודעים שמצוות הקשורות בזרים הם מצוות מן המעלה הראשונה, כתוב: " כי גרים הייתם בארץ מצריים" העוצמה המוסרית של כל חברה נמדדת בין היתר בהתיחסותה לזרים שבתוכה. יישר כח עקשנית שבת שלום ומבורך

העקשנית

New member
חופשי, באמת? לא ידעתי....../images/Emo9.gif../images/Emo45.gif

שימחת אותי בתגובתך. באמת הרהרתי בילד ובהוריו, והתעניינתי בו, שאלתי כמה זמן הם בארץ והוא סיפר לי קצת עליו ועל משפחתו, פתחתי אנציקלופדיה והבטנו במפה של ארצו וראינו את עיר הולדתו. הוא כזה ילד מתוק וכלכך חכם, שממש נהניתי מכל דקה. סיפר לי סיפורים....(רוצים לשמוע?) למד עברית לדבר ולכתוב תוך שנה בארץ, ומאד התפעלתי מכך. אני יודעת שצדיקים אמיתיים עושים מלאכתם בסתר, ולא מספרים על כך, אבל אני רציתי לשתף אתכם בחוויות שלי אז לא נורא אם לא אחשב לצדיקה..... אני באמת חושבת שזאת מצווה לעזור לקבל, להכניס הבייתה, להתענין... האבא כלכך נחמד, חייכני, היה כלכך אסיר תודה, ראיתי שהוא ממש התרגש, וזה היה שווה הכל. כל הזמן חשבתי על הגירושיםשל העובדים הזרים, ואם הם חוקיים כאן בכלל, ואם הם יהודים או לא, אבל אני לא רוצה להטריד אותם בשאלות, ואני גם לא יכולה לעזור מעבר לכך, אז אני עושה את המעט שאני מסוגלת, בתקווה שיהיה להם טוב.

עקשנית יקרה

הערך זרים ביהדות הוא עולם ומלואו, לנושא זה יש המון איזכורים וציוויים ומהמון זויות, לדוגמא : לבני דתות אחרות שמתגיירים יש מעמד מיוחד, המסורת היהודית מאוד פתוחה וסובלנית בעניין זה. דוגמא לנושא זה מזווית אחרת הוא סיפור רות המואביה, סיפור מופלא ומרתק על בת מואב שטיפלה בנעמי שהיתה זרה בארץ מואב, שעזבה את ארץ מולדתה והלכה לארץ ישראל והפכה לזרה מרצון. שלא נטשה וטיפלה במסירות ובאהבה בחמותה נעמי בזמנים קשים של תקופת רעב. על מעשיה אלו זכתה רות הגיורת שממנה יצאה מלכות בית דוד. ועפי המסורת היהודית המשיח עתיד לבוא מזרע דוד המלך. אגב סיפור רות המואביה הוא סיפור פרק ב קלאסי באשר רות נשאה בשנית לבועז. הזרים מנותקים מארצם ומולדתם ובעיקר ממשפחתם וזאת מתוך מטרה להביא פרנסה לכלכלת בני משפחתם. והזרים נתונים למעשה לחסדי החוסן המוסרי והערכים של החברה בה הם נמצאים. אני לא בטוח שיודעת את להעריך כמה אסירי תודה הם חשים כלפייך. שבת שלום עקשנית

העקשנית

New member
חופשי-ואני אסירת תודה לך על../images/Emo45.gif|תוד

שהארת את עינינו,לימדת אותנו תורה, הצלחת לקשר בין רות המואביה לבין הפורום שלנו, ובכלל שהוספת עניין בדבריך לפורום. המשך כך. אני אוהבת לקרוא את דבריך.ובגלל ששיש לי זכרון קצר,לסיפורים, אני תמיד צריכה שיזכירו לי מחדש את סיפורי התורה הללו. אז-בשמחה. ותודה.

*יערית

New member
אתה רואה.....

לא סתם אמרתי חכם של אמא......
אפילו בתורה אתה מתמצא כ"כ...זה מבחינתי נכס!!!!!!! אהבתי...

*יערית

New member
ואני......

עין אחת עם עצמי..... ועין אחרת תמיד ברגישות רבה סביב....

למעלה