כמעט ייאוש

לקשמי

New member
כמעט ייאוש

עבר כמה זמן מאז שכתבתי כאן בפעם האחרונה. אני עדיין מחוסרת עבודה. מאז הפעם האחרונה שכתבתי כאן, עבדתי כמה ימים בחברה שנותנת שירותי נקיון בבתים פרטיים. עבדתי שם 4 ימים ואחר כך משום מה הם החליטו שלא צריכים יותר עובדים. מוזר לי למה לקבל עובדים ואחרי 4 ימים לפטר בטענה שהם לא צריכים עובדים. יכול להיות שהיה משהו בי שגרם לזה לקרות. העירו לי שאני עובדת לאט למשל וכו', אבל חשבתי שככה כולם בהתחלה ובאמת השתדלתי לעבוד טוב. זאת גם היתה עבודה נחמדה בסך הכל, רק שהטרידה אותי העובדה שאני עובדת בעבודה פיזית למרות הדלקת שיש לי עדיין ביד. ביומיים-שלושה האחרונים הייתי בכמה ראיונות עבודה אבל בינתיים לא יצאה עבודה מאף אחת מהם. בהתחלה הלכתי למפעל סריגים שאליו נשלחתי מהלשכת עבודה. כששמעתי שזה כולל גם עבודות לילה, סירבתי. אני מנסה למצוא עבודה בשעות שיאפשרו לי גם לישון בלילה. היום הייתי בשני ראיונות עבודה בחברות כח אדם. באחד מהם התברר שהעבודה היא במקום רחוק מאיזור המגורים שלי ובלי רכב אין לי אפשרות להגיע ולחזור משם (אחת המשמרות היא עד 2:00 בלילה) והשניה, לעבודה של קופאיות, התברר שרוצים עם נסיון, למרות שבמודעה בעיתון היה כתוב גם "אפשרי ללא נסיון". בבוקר הייתי בראיון עבודה באיזושהי מסעדה לעבודה בשטיפת כלים. מי שקיבל אותי אמר לי שזאת עבודה קשה מאוד ו"אם לא עבדתי בזה אף פעם את לא תעמדי בזה" אבל בכל זאת אמר לי לבוא מחר לנסיון. החלטתי שאם לא אמצא היום שום דבר אחר, אעשה את זה. לגבי מחר אני לא יודעת אם ללכת ללשכת עבודה או בכל זאת ללכת ליום נסיון באותה מסעדה. יכול להיות שאחרי הכל יש בי איזה צד שלא מוכן לעבוד בכל עבודה. אני גם מנסה להמנע מלשקר בקשר לנסיון. לא רוצה להגיע למצב שאעשה דברים לא מוסריים כדי למצוא עבודה. מצד שני זאת השרדות. זה או זה או לחזור להורים שלי. אני יודעת שאסור להתייאש ושהמחשבות יוצרות את המציאות. אבל כרגע אני כבר על סף ייאוש.

לקשמי

New member
החלטתי:

החלטה שאמנם לא באה מבחירה אלא מ"אין ברירה": מחר אכן אגיע לנסיון באותה עבודה במסעדה, בשטיפת כלים. גם אם משהו שם לא יילך, לפחות ארוויח את הכסף על אותו יום. זאת מלחמת השרדות וצריך להלחם.

אמונה, ענווה וצלילה

לפעמים הצלילה הקשה ביותר, ישר אל תוך שיא הקושי, היא הדרך שתוציא אותנו לאור חדש. בקבלת "זה מה יש", מתוך השלמה וכנות יש עוצמה. הצלילה לבאסה, לא עומדת בכללי המוסכמות החברתיות הדורשות מאיתנו להקרין הצלחה בכל מחיר, להראות צעירים ויפים, להפגין . . . אבל היא מתבררת כנקודת זינוק חדשה. היא מאפשרת קבלה עצמית שמחוללת צמיחה. אי אפשר לחיות כל הזמן כאילו החיים זה סיפור אחד של פרקי הצלחה שונים, כדי להגיע לחיים מלאים, משמעותיים, חיים של עבודה פנימית, חיים של מימוש אישי והתמודדות עם קשיים, אנו חייבים לצלוח גם סערות וימים קשים. אין הבטחות, אין ביטוח. אני מרגיש את האמונה שלך בלקבל את מה שהעולם פורש בפניך, אז יש אמונה והיא תיקח אותך להיכן שנכון לך להגיע. דרך אגב, אחת הדרכים לתרגל ענווה מלאה בתהליך החניכה של נזירים בודהיסטים זה לעבור ולבקש אוכל מבית לבית, לתרגל חוסר אונים מוחלט. אולי זה משהוא שיעזור לך . . בהצלחה מחר, אמיר

לקשמי

New member
תודה

חשבתי שוב על ההחלטה שלי והאמת, זה מפחיד אותי. לא בגלל שאני מפחדת מעבודה של שטיפת כלים או נקיון (עובדה שעבדתי בנקיון בשבוע שעבר) אלא אני בכל זאת פוחדת שזה יהיה אכזרי מדי ליד שלי שעדיין נמצאת בשלבי החלמה. אני לא שוכחת שאחת הסיבות שגרמו לי לעזוב את העבודה הקודמת, היתה סיבה בריאותית. עכשיו המצב אמנם יותר טוב, אני יכולה פיזית לעשות דברים שלא יכולתי לעשות עד עכשיו בגלל הכאבים אבל מה שמרתיע אותי זה מה שהוא אמר שצריך "להרים דברים כבדים". במסגרת ההתנדבות שלי במרכז ליוגה אני עושה הכל חוץ מלהרים דברים כבדים כשצריך. במקרה כזה אני מבקשת ממישהו אחר להרים. אבל הנה אני כותבת את זה ועדיין יש בי איזה קול שאומר שאני סתם מחפשת תירוצים, קול שאומר לי שאני בעצם סתם עצלנית.

kassie

New member
את - "סתם עצלנית"?!

את, שרק שבוע שעבר עבדה בניקיון?! אני אישית לא מכירה אנשים שמוכנים לעבוד קשה כמוך. אני מכירה אנשים שלא מוכנים לעבוד כי "לא מוצא חן בעיניהם" מקום מסויים וזהו. את צריכה לפרגן לעצמך. "לטפוח לעצמך על השכם". לגבי העבודה - למה לא? זה רק יום ניסיו, זה לא שאת חותמת איתם על חוזה בלתי הפיך או משהו כזה. הם ינסו אותך, את תנסי את העבודה ותראי. לא להתייאש. בכל מקרה, בהצלחה ותספרי איך היה שם.

לקשמי

New member
תודה אבל לא היה...

בסופו של דבר לא הלכתי באותו יום לנסיון בעבודה. למרות השיפור ביד שלי, היה לי איזה פחד לעבוד בזה או שבאמת, נכנעתי להתנגדות. לגבי העצלנות התכוונתי באמת להתנגדויות שיש לי. מצד אחד אני יודעת שאני חייבת לעבוד בכל עבודה שהיא. מצד שני בכל זאת יש לי התנגדויות שאני צריכה להתגבר עליהן כדי להמשיך לשרוד.

את יודעת..

אתמול בשיחה עם אחותי, שניסינו לנתח מה עובר עלי. היא אמרה לי באיזה שלב "אז אתה סתם עצלן." וזה לא נראה לי הגיוני, איך אני מתאמץ כל כך, ועובד כל כך קשה, ומסנה כל כך הרבה דברים, ומסתובב, ובודק, ומשקיע אנרגיות, ועובד פה ועובד שם, והולך לראיון הזה וההוא.. ובסוף אני יוצא עצלן?! ולעומת זאת, בדברים שאני אוהב, אני משקיע באופן אובססיבי. ואז דקה אחרי גם עלתה התשובה החדשה.. מה שמדובר עליו, זוהי לא עצלנות, כי אם חסר במטרה. במילים אחרות, אין טעם, זה חסר תכלית.. והרגשתי שאני עובד במשהו שאני לא רוצה, בשביל שום מטרה, מלבד המטרה לשרוד עוד חודש, ולקנות עוד חודש של חיים, וכל זה כדי לאפשר לי לעשות מה? נכון ... לעבוד בחודש הבא בדיוק אותו דבר. מעגל קסמים. (או כשפים) יש לי מלא מטרות ויעדים בחיים, אבל סוג העבודות האלה, לא מקדמות אותי לשם, לא מקצועית ולא כלכלית. הרעיון המקורי היה לעבוד בעבודות האלה כדי שזה יאפשר לי תוך כדי להתקדם במה שאני אוהב, אבל אחרי שנה בעיניים פקוחות נגלתה לפני העובדה, ששום דבר לא השתנה, ולא התקדמתי אפילו צעד, שלא באשמתי. אני ממש לא בן אדם עצלן, ההיפך, אני אחד האנשים הנחושים שאני מכיר. כשאני נכנס לקריזה של משהו אני.. אובססיבי לגמרי עד שאני משיג אותו, וכל זה מלווה בהרגשה נפלאה ומספקת - כל עוד אני רואה התקדמות! לדעתי הטבע מעולם לא התכוון שכל מה שנעשה בעולם זה לשרוד, לדעתי לשרוד, זה מה שצריך לקרות כדי שיקרה עוד משהו בדרך - התפתחות. ובשיגרה המודרנית מצאנו שיטה רק איך לשרוד, ולא להתפתח. (כמובן שזאת הכללה) ואני מאמין שמי שימקד את תשומת ליבו לא בשרידה, אלא בהתפתחות, יצא נשכר. ולפתע זה עולה לי, שכל ההודעות הנואשות של אנשים פה, שמספרים כמה הם נובלים בעבודה ולא מצליחים בדיוק לשים את האצבע על זה, או לחילופין אנשים שלא מצליחים למצוא עבודה וביאוש הולכים לחפש עוד עבודה שרק תעזור להם לשרוד, אלה הודעות של אנשים שמונעים בחיים מהפחד הכי גדול של בן אדם, למות. הם פשוט לא רוצים למות והולכים לפתור את זה. מצד שני יש את האפשרות השניה, לבוא ממקום של יצירה, שזה הרצון לחיות, וההליכה לבטא את זה. ולסיום.. מה שווים החיים האלה אם כל מה שאנחנו מקבלים בהם זה "לא למות?". איזה מין חיים אלה? והאם לא שווה לקחת סיכון, להסתכן במוות בעצם, ולקבל סיכוי של חיים אמיתיים? ושיהיה לך ברור.. אני לגמרי מדבר לעצמי פה, אז אם את לא מבינה למה אני מתכוון.. זה ממש בסדר
תודה. ולהית'

הלוואי ואני יכולתי לחזור להורים

זה לא כזה נורא.. את פשוט לוקחת את זה כמובן מאליו. תחשבי איזה כיף לחודש חודשיים לא לשלם שכ"ד או לעצור לרגע לחשוב מה את עושה עם עצמך ולקחת עם זה את הזמן בשביל To ReGroup. וזה המחשבות יוצרות את המציאות.. שמעי.. אין בן אדם שיותר חקר, מוקסם ממני מהתורה הזאת. בכל זאת היא תאורתית בלבד עבורי כרגע.

למעלה