כמעט ונפגע

paradive info

New member
כמעט ונפגע

ביום שבת האחרונה עלה למטוס צנחן צעיר כ 80 צניחות לצניחת זוג, הצנחן לא נבדק לפני העליה למטוס. רגע לפני הקפיצה כשהצנחן כבר הגיע לדלת הבחין המדריך איתי ברשדסקי שרצועת החזה של הצנחן פתוחה, איתי עצר את ההצנחה והושיב את הצנחן ליד הטייס. מפתיע מאוד שאיש לא הבחין ברצועה הפתוחה משלב העליה למטוס במהלך הטיפוס ועד רגע לפני היציאה. לקחים מהארוע המאוד מסוכן. 1. לפני עליה למטוס בידקו את עצמכם היטב יותר מפעם אחת. 2. לגעת ברצועת החזה ובאבזם. 3. תתסתכלו לכיוון חבריכם בידקו אותם במבט, הם לא צריכים לדעת שאתם בודקים אותם. 4. בדיקה בבקרה היא חובה לחניכים וצנחנים עם מצנח מועדון. 5. הקפידו על בדיקה אישית באופן קבוע עפ"י סדר מסויים ובנקודות שונות בתהליך שלפני הצניחה. שמיים כחולים

ERHAMU

New member
איתי כל הכבוד

האמת שאני אישית כל הזמן סוקר את הסובבים אותי בחיפוש אחר תקלות מסוג אלה או אופציות לתקלות אפשריות, כל הכבוד לאיתי שיתכן והבחור חב לו את חייו,ומהזכרון העמום שיש לי מפתיחות של מצנח חניך הן לא הכי עדינות בלשון המעטה.(אם אכן הוא צנח עם מצנח חניך) בכל מקרה זו תזכורת לעובדה שאסור לנו אף פעם להירדם בשמירה משום שהסכנה מחכה בפינה בכל רגע וחייבים להיות ערניים תמיד. בברכת רצועות מהודקות תמיד ערן

לצוות פרדייב

איך שקראתי את התחקיר, לקח 4 קפץ לי מול העניים ושתקתי אולם לאור העדכון הכל-כך חשוב שמדובר במצנח פרטי ולא במצנח מועדון החלטתי להגיב. אולי במקום להדגיש שמדובר במצנח פרטי פשוט תשנו את הנהלים?!! עד כמה שאני מבין חיי אדם קצת יותר חשובים מחופה זו או אחרת. כל הרעיון בתחקיר ובעיקר ב"כמעט ונפגע" הוא שכל מי שיכול ללמוד מהמקרה ילמד, וזה כולל אותכם! נכון שהנוהל הוא שרק חניכים וצנחנים עם מצנח מועדון עוברים בבקרה אבל האם זה מה שהיה עושה לכם טוב אם חס וחלילה האירוע היה נגמר אחרת?לדעתי, הלקח הכי חשוב מהאירוע הזה הוא שכל הצנחנים יעברו בבקרה (בלי קשר לבעלות על המצנח). הדגש שלכם על כך שמדובר במצנח פרטי ולא במצנח מועדון נראה לי כנסיון לכיסוי תחת נטו, וחבל.

FalxOri

New member
כן ולא...

אתה מדבר כאילו אם תבוא לבקרה אם מצנח פרטי לא יסכימו לבדוק אותך... מספיק שתעמוד באיזור ורוב הסיכויים שמישהו יבדוק אותך אבל האחריות כאן היא רק של הצנחן (גם במצנחי חניך) כל מי שקפץ במקומות אחרים בעולם יגיד לך שברוב המקרים פשוט אין שם מישהו שבודק באופן מסודר וכל אחד פשוט בודק את עצמו ואת מי שמסביב. אני אישית מעדיף את הגישה כאן שלוקחת את הבטיחות עוד צעד קדימה אבל הענין של האחריות חייב להיות ברור. כשנסעתי לחו"ל פעם ראשונה הייתי בשוק מזה שאף אחד לא בדק אותי בלי שביקשתי... O

העורכת

New member
רוצה להוסיף

שאכן לא מדובר פה באחריות של המועדון בלבד, ואם יורשה לי לומר, בכלל. אומנם יצא לי לצנוח בחו"ל רק פעם אחת, אבל באף אחת מהצניחות שם לא בדק אותי איש מהצוות שלהם. בכל צניחה ניגשתי עצמאית לאחד מהקבוצה שלנו (בד"כ הולצי) שבדק אותי. וגם בארץ, יש לי מצנח פרטי - ואני לא חייבת להיבדק, אבל לפני כל צניחה, בלי יוצא מן הכלל, אני דואגת שיבדקו אותי! ואם יורשה לי לחזק את דברי אורי - אם תעמוד בבקרה הישנה לפני צניחה, תמיד יש מדריך שמברר מי לא נבדק. כך שזה לא נכון שהמועדון עושה הפרדה בין מצנחים פרטיים ומצנחי חניך

BLUESKY3

New member
אולי כדאי שתדע מה המצב הקיים

לפני שאתה יורה תגובות מטופשות...(עוד אידיוט קם לפורום) אני, עם 200+ צניחות, תמיד עוברת בבקרה ותמיד מבקשת ממישהו לבדוק אותי, למרות שאני בודקת את עצמי. כל צנחן אחראי לעצמו ואחראי לדאוג שיבדקו אותו(עם מצנח פרטי כמובן) אין מצב שתרצה שיבדקו אותך וזה לא יקרה, גם במקרה של עיכוב המראת המטוס אז יותר טוב שתצנזר אתץ התגובות שלך

ש"מיכלי" תרגע בעצמה

זה שיש לך מאתיים צניחות לא נותן לך זכות להיכנס באנשים. תני כבוד לאחרים אם את רוצה לקבל כבוד בעצמך.

BLUESKY3

New member
אני ארגע

כשאנשים פה יפסיקו לכתוב שטויות. ומס' הצניחות שלי ממש לא קשור לתגובה שלי.

אז ככה...

אני לרוב לא נוהגת להגיב להודעות כאלה ובכל זאת... למיטב זכרוני (הקצר, אני מודה) כל הצנחנים גם כאלה שיש להם ה-מ-ו-ן צניחות עוברים בבקרה בדרכם למטוס. מה הם עושים שם - זה כבר עניין שלהם. יש כאלה שסתם רצים בדרך למטוס, יש כאלה שיושבים ומדברים ו/או נחגרים בנחת ויש כאלה ש..כן, כן (!) אפילו מבקשים שיבדקו אותם. אני לא יודעת בנוגע לצנחנים אחרים, אבל באופן אישי, אני נוהגת (כמעט בכל צניחה, אני לא אתחייב על כולן) לבקש שיבדקו אותי לפני העלייה למטוס ומעולם לא נענתי בשלילה. ו... כן, יש לי 'קצת' יותר מ - 200 צניחות. לצערי, עניין בדיקת הציוד לפני צניחה הפך משום מה לקטע 'לא מכובד' (משהו בסגנון של - 'מה אני כבר לא חניך, אז למה שיבדקו אותי') וכדאי שמצב זה ישתנה במהרה. אם מישהו מעיף מבט על הציוד שלכם, לא רק שזה לא מביך - זה יכול להציל לכם את החיים. חום ואהבה עדי

זיידוש

New member
"נעמה" - או "מי פנויה לבדיקה?"

סליחה, אבל לי יש המון טענות לפרדייב! מה שווה כל ההאנגר? מה שווה כל הצ'ורה החדש והמיכוער שלוקח רק 17 איש? מה שווה כל עמדות הוידאו? מה שווה כל הציוד החדש? מה שווה כל היחס החם? מה שווה כל המקצוענות? מה שווה כל ההקפדה המדוייקת והמוחלטת על בטיחות? מה שווה כל הLO שעושים? מה שווה כל הנוף והדשא? מה שווה כל הבוגים המדהימים? מה כל אלו שווים אם נעמה לא מסתובבת יותר בבקרה הישנה כדי שאוכל לבקש ממנה "לבדוק לי את הפין"?? אני, מאז שנעמה לא שם, כבר לא נבדק!!! עדיף ליפול מהריתמה מאשר לתת לאיזה מדריך זב חותם עם 5000 צניחות (ומרוקאי!) לגעת לי בפין! זו לא הומופוביה, זו פשוט הערצה לנעמה!!! תוחזר נעמה לבקרה הישנה! או לפחות שמיכל תעשה בדיקות...זה המינימום!!!! אה, כמובן שאני גם שמח שהצטרפת אלינו עקרבון חביב! נעשה כבר משעמם מאז שכל הג'סטים הלכו הביתה לאמא... הגיע הזמן לקצת אמרות שפר, פניני חוכמה, תובנות עמוקות והכרה בערכי הספורט!

העורכת

New member
כל המטרה של התחקירים

היא כדי שנלמד מהם ולא נתחיל לריב אחד עם השני. לזרוק האשמות באויר זה הכי קל, אבל בואו נודה בעובדות: בדיקה לפני צניחה היא אחריות הצנחן בלבד! אנחנו לא ילדים קטנים והמדריכים לא צריכים לרדוף אחרינו! ושוב, תגיע לבקרה הישנה ותמיד יהיה לפחות מדריך אחד שיברר מי לא נבדק - לא משנה כמה צניחות יש לך ולא משנה עם מה אתה צונח!

skipis

New member
אפשר לבדוק אחד את השני.

גם בצלילה נהוג שבן הזוג בודק - זה לוקח כמה שניות ושווה את המאמץ. חוץ מזה לא ניתקלתי מעולם במצב שביקשתי ממדריך לבדוק אותי והוא סירב או התיחס בזלזול. אז למה להשמיץ?

oferbar

New member
חמור מאד

צנחנים נהרגו בגלל הסיבה הזו צריך לשנן לכל צנחן לבדוק את עצמו טוב טוב ולא להתבייש לבקש בדיקת ציוד לפני העליה, גם ב 80, 800 או 8000 צניחות

למעלה