כמעט ונהרג.

alophind

New member
כמעט ונהרג.

היום בבוקר אני נוסע לעבודה מכיוון כפר סבא דרך מורשה שמאלה לכיוון פתח תקוה. בצומת מורשה בפניה שמאלה לפ"ת יש רמזור אדום , אני בנתיב השמאלי, בנתיב הימני אוטובוס. אני עוקף את על המכוניות ומגיעה לראשונה. מכיוון שהיא ממש על הפס הלבן , אני מחליט להשאר מאחוריה ולא לעקוף אותה. איך שמתחלף האור לירוק , אנחנו מתחילים בפניה שמאלה. ממש לקראת אמצע הצומת , מכיוון צומת גהה לכיוון כפר סבא מכונית עוברת בטיסה באור אדום וממש כמעט פוגעת במכונית לפניי (עם תינוק מקדימה). אם הייתי עוקף אותה ויוצא ראשון , בוודאות היה גומר אותי. מה עושים !? יש טעם לבדוק אם צולם ולדווח ?!

JonnyBoy

New member
להעיף מבט ימינה, כדי שלא יעיפו אותך

כשאתה ברמזור אדום שים לב מאיזה כיוון המכוניות נכנסות לצומת וכשתקבל אור ירוק, זרוק מבט לאותו כיוון. זה בשביל להישאר בחיים ואותי זה הציל יותר מפעם אחת. כדי לתפוס ת'בנזונה ולשפד אותו על הביצים (או הביציות) רצוי שתישאר בחיים.

C O L T

New member
לא יעזור שום דבר

לעבור באור אדום, ועוד במהירות, זה תמיד מסקרן אותי, למה? טוב, לא נדון עכשיו על מוזרויות הנהגים הרצחניים שעל הכבישים שלנו, רק נגיד: אין מה לעשות, מבטים וחיפוש עבריינים מראש זה הדרך לשמור על החיים, ככל יכולתנו. אפשר כמובן לרדוף את הדפוק, הוא הרי גם ככה יתקע בפקק עוד כמה דקות, ואז להסביר לו, בשפה המובנת לו, אלימות, למה לא רצוי לסכן את המשתמשים האחרים בכביש. אבל אז בטוח תצולם, ומערכת המשפט הרדומה כבר תדאג להכנס בך עם כל כובד משקלה. אז עדיף לעזוב, לשקוע באדישות הודית אופיינית, ולהמשיך לנסוע כרגיל.

Shuchman

New member
עדיין, פתרון פטיש החלונות...

ראיתי אחד כזה באייס ב - 46 ש"ח. לא לפגוע בנהג הרוצח, רק בכיס שלו/שלה. כמובן, רק במקרים קיצוניים, אבל יש כאלה שיבינו רק אם הם יעברו טראומה.

™asper©

New member
מזכיר לי מקרה שהיה לי ביום ראשון...

11 בבוקר, איילון צפון, אני על 120 קמ"ש בנתיב האמצעי באמצע הנתיב. בנתיב הימיני מכוניות איטיות יותר, בנתיב השמאלי קצת לפני רכב באותה מהירות כמוני. פתאום מגיח מאוחר גולף עם מניאק שפשוט מנסה לעבור ביני לבין הרכב, ממש מעיף אותי מהנתיב. הוא לא הגיע מהר או משהו כזה...פשוט "באלגנטיות" מעיף אותי מהנתיב שלי. אחרי סימונים שונים עם הידיים ("הציפור" וכו') נהג הגולף עוד עושה סימנים עם הידיים המביעים התנצלות. FUCKER. כמה שזה לא חינוכי/הומני בלה בלה בלה....ניסיתי לרדוף אחריו במטרה ברורה לשבור לו מראה, אבל פשוט לא היה פאקינג פקק/עומס תנועה אחד לרפואה שיעקב אותו.

C O L T

New member
בענין צילום העבריינים - קטע מעניין

נכון, שאילו ניתן היה לצלם את העבריין בביצוע העבירה, ניתן אולי היה לפעול נגדו משפטית, גם אם עדיין יש בעיות רבות בעניין, הבעיה העיקרית זה עניין המצלמה, עד שתוציא אותה, עד שתפעיל. זה הזכיר לי את הטייסים במלחמת העולם השניה, שחזרו מקרבות אוויר עם דיווחים על נצחונות רבים, רבים ממה שהם עשו בפועל, לפי דיווחי המודיעין, אז הוחלט להתקין בכל המטוסים מצלמות מהירות מיוחדות המתחילות לפעול יחד עם הפעלת המקלעים. אמנם מספר ההפלות ירד, אבל הפעם היו כולן אמיתיות, עם הוכחות. אז אמנם התקנת מקלעים על האופנוע תשאר בגדר חלום (איך הייתי רוצה כאלה, אפילו מספיק רובי פיינט-בול עם כדורי צבע), אבל התקנת מצלמה המופעלת בלחיצת כפתור ומצלמת קטע ווידאו קצר בהחלט אפשרית. כן, כן, האלימות יותר מובנת לדפוקים ובעלת אפקט פסיכולוגי חיובי ומרגיע לרוכב עצמו, אבל מה לעשות, היא בניגוד לחוק, אפילו אם באה כתגובה לנסיון רצח, וכוונת לרכוש בלבד, ככה החוק אצלנו עובד.

יש מצלמות

שמפסיקות לצלם בעקבות הלחיצה. התוצאה: 10 השניות האחרונות שצולמו. מספיק בהחלט לתפוס כל דבר מעניין (אם לוקח לך יותר מ-10 שניות להגיב...)

C O L T

New member
אבל לא מותאמות לאופנוע

גם המצלמה הקטנה שלי, מסוגלת להוציא ווידאו, או רצף תמונות, אבל היא לא מותאמת לשימוש על אופנוע. צריך משהו מיניאטורי ממש, עמיד למים, עם כפתור על הכידון, כמו הצופר, או אפילו משולב בצופר. אני חושב שלא בעיה, למומחים שלנו, לייצר איזה סטרט-אפ כזה.

Sheshet

New member
רוב הסיכויים שהוא מתועד.

בצומת מורשה מדרום לצפון יש מצלמת רמזור... נותר רק לקוות שהוא יקבל את מלוא השטרונגול.

למעלה