כמעט החלקה

Dotmix

New member
כמעט החלקה

עברתי עכשיו חוויה לא במיוחד נעימה. נסעתי מצומת נהלל לכיוון עפולה ובסיבוב שליד היציאה מנהלל האופנוע זרק תחת, וכאשר האחורי חזר לאחוז האופנוע ניכנס לסידרה של עיוותים. חוויה לא נעימה בכלל. מה שאני לא מבין זה למה זה קרה. לא לקחתי את הסיבוב מהר מידי (70-90 אני חושב) ולא ירדתי נמוך במיוחד. בדרך חזרה חיפשתי שם כתמי שמן ולא היה סימן לכאילו. אני מפחד לחשוב מה היה קורה עם הכביש היה פנוי והייתי לוקח את הסיבוב חזק... או אולי עם הייתי נוסע יותר מהר זה לא היה קורה? למישהו אולי היה חוייה דומה באותו סיבוב, יש רעיונות מה היתה התעות שלי?

Dotmix

New member
יופי...השארתי את הפורום פתוח והחברה שלי קראה

את השירשור הזה, אתם יכולים לנחש מה קרה אחר כך....

שתי שאלות:

1. איזה הילוך היית בתוך הפניה, ובאיזה סל"ד? 2. האם היית עם גז קבוע עד היציאה מהפניה, או שפתחת טיפה בתוכה?

Dotmix

New member
שאלות קשות באמת...

1- קשה להגיד אבל אני חושב שהייתי זוכר עם הייתי מעל 8000, אז כנראה פחות מזה. אני חושב הילוך 4-5. 2- היה הרבה תנוע מסביב אז לא "נתתי בגז" ביציאה מהסיבוב, אבל זה היה אחרי שיא הסיבוב אז כניראה הייתי עם גז פתוח ולא קבוע.

Dotmix

New member
אני רוצה להוסיף שה cbr600f הוא אופנוע תרבותי

יחסית ולא נוטה לפרפר, זה הפעם הראשונה שמשהו כזה קורה לי איתו.

Red Ross

New member
מכיר את התופעה

אל תחפס כתמי שמן כי לא תראה כלום ! שטח מגע הצמיג עם הכביש הוא כסמ"ר אחד ומספיק טיפה אחת של שמן או כל חומר אחר כדי שהצמיג יכנס להחלקה. האופנוע נכנס לעיוותים מכיון שהצמיג האחורי אינו חוזר לאחיזה וכתוצאה מכך הוא מפרפר מצד לצד. כדי להחזיר את הצמיג לאחיזה ולהפסיק את העיוותים, פשוט סוגרים גז ולא נוגעים בקלץ' כדי להאט את האופנוע, שימוש בבלמים במצב כזה מסוכן ותלוי מאוד במצב בכביש, הרוכב, נסיון, וכו' ולכן לא מומלץ. (אני גם בטוח ששמת לב לכך שהמהירות ירדה האופנוע התייצב!) יפה מאוד ששמרת על קור רוח ולא קפצת/זרקת את האופנוע! על הדרך תבדוק בבקשה לחץ אוויר ותקינות הצמיגים שלך!

Dotmix

New member
תודה על התגובה.לחץ אוויר היה סבבה בדקתי אחרי.

בקשר לברקס כבר שמעתי היכן שהוא שכשהאופנוע נכנס לעיוותים לא כדאי לגעת בהם. יכול להיות גם שהצמיג היה קר , זה קרה לאחר 15 קמ של הנסיעה ראשונה של היום, הצמיג הוא צמיג ספורט\טורינג של מישלין. שוב אני מפחד לחשוב מה היה קורה עם הייתי בהשכבה חזקה עם גז פתוח בסלד גבוהה. זה רק מזכיר לי שוב כמה הכלי הזה מסוכן ועם כל הכיף צריך נורא להזהר.....

סיבוב בעיתי משהוא

אני עובר שם כמעט כל יום. דבר ראשון הסיבוב הוא עם רדיוס משתנה. דבר שני זו היציאה מנהלל, עומדים שם המון רכבים שיוצאים מהישוב, משאיות סולר, תערובת אספקה וכד' הכביש שם תמיד חלק, הוא יותר מבריק מרוב הסביבה שלו ולהוסיף על כל זה יש שם קו לבן רחב, כך שכשאתה מתקן את הרדיוס, (כשהסיבוב מתחזק) קשה להמנע מחעבור על הקו הלבן של המפרץ לאלו שבאים מרמ"ד ורוצים להכנס למושב. בקיצור תגיד תודה שלא קרה כלום , תלמד, ותכבד את הסיבוב ההוא..

למעלה