כמעט בן שש ועם בקבוק

ב נ ה

New member
כמעט בן שש ועם בקבוק

בן של חברים טובים שלנו עדיין שטתה מבקבוק תינוק פעמיים ביום סימילאק,אינטואיטיבית זה נראה לי לא לעיניין,אך לא הצלחתי לאסוף טיעונים חזקים למה בעצם,זה כנראה טעים/צורך/יש משמעות אוליי ל"יניקה"הזו.....?מה דעתכן?

lulyK

New member
בלי טיעונים מוצקים

הנטיה האינטואיטיבית שלי היא להרתע מהבקבוק ולא ממה שיש בתוכו.

irisgh

New member
הוא מצחצח שיניים לפני שנכנס למיטה?

כי אם כן, אין שום בעיה פיזית. מעבר לזה, כנראה שיש שם מישהו שרוצה 'למשוך' את התינוקות שלו. אולי הוא (יש לו אח/ות קטן/נה ?), אולי אמא ואבא (אולי הוא הילד הקטן שלהם והם רוצים קצת שישאר קטן ולא יגדל מהר מדי). יניב, בן 4, מוצץ מוצץ (לצערי, הוא יכול להסתובב איתו בפה מהבוקר עד שנרדם בערב). ואני יכולה לדמיין, שאלמלא היה נולד לו אח קטן, הייתי נותנת לו למצוץ עד גיל 6.. אבל, הייתי חושבת שעדיף שילד בן 6 ילמד 'לשחק בכאילו' הוא תינוק, ופחות להשתמש בדברים של תינוק באמת. מאידך, אם בתחומים אחרים הוא מפותח, עצמאי, מתנהג בהתאם לגילו, והבקבוק הוא הפינה שלו לתת לעצמו להיות קצת תינוק, אז שיהיה, מה אכפת.

אפרתש

New member
אם לא מצאת, אולי אין ....

אינטואטיבית זה נראה מוזר, אבל אני לא רואה כאן בעיה. כמו שנאמר - חשוב שיצחצח שיניים אחר כך. אפשר לברר אם מאחורי הבקבוק שי איזו בעיה שגורמת לו להיות תינוק. מקנא באח קטן? לא מקבל מספיק קירבה פיסית? מרגיש שיש עליו יותר מדי דרישות? לא בהכרח שיש איזושהי בעיה. וגם אם יש, אז צריך לטפל בבעיה, ולא לקחת לו את הבקבוק. בן של חברים שלנו שתה מבקבוק עד סוף גן חובה. לקראת כיתה אלף החליט שמפסיק.

בימבילי

New member
גם לי, בתאוריה, זה קצת צורם. עם

זאת, הבת שלי בת 3.5 ותשמח להמיר את כל הכוסות שלה בבקבוקים. בכל הזדמנות מבקשת לשתות מבקבוק ואצלה זה בברור צורך להתפנק, להתיילד, למשוך את התינוקות וכו'. ככה היא גם עם מוצץ וחיתול. אני לא מנסה להפריד אותה מהתינוקות שלה מוקדם מדי, אבל מגבילה את המוצץ לשינה בלבד, ובקבוק לתהליך ההרדמות. מה שלי בעיקר צורם - זה הסימילאק. למה לא חלב רגיל? או שוקו? או תה? (שלא לדבר על העלויות של סימילאק - כבר עדיף שיעבור למטרנה בגילו המתקדם...)

אפרתש

New member
יותר מזין, לא?

סימילאק בוודאות עדיף על פני שוקו, ואני חושבת שגם על פני חלב רגיל. לפעמים אני נותנת לבת שלי סימילאק במקום חלב, מתוך מחשבה שהוא מכיל כל מיני דברים מוצלחים. היתה תקופה שהבת שלי שתתה הרבה שוקו, והתפתח כאן דיון ארוך לגבי ההשפעה המאד מזיקה שהיתה לזה עליה. ברגע שהורדנו את השוקו - כל הבעיות נעלמו. (אנחנו לא ידענו שהן היו תוצאה של השוקו. כאן האירו את עיני).

ב נ ה

New member
זה טיפ טיפה

כמו לינוק בגיל מאוחר,לא?אנטואיטיבית נראה מוזר אך בעצם למה לא

חני 21

New member
אין צורך לחקור את זה... מתי ש

ימאס לו הוא יגיד .... ואם להורים זה לא מפריע מה טוב...

טאשקה

New member
ואולי הילד פשוט לא אוכל כמו שצריך

וכמו שמישהי כבר כתבה, סימילאק מכיל ויטמינים ומרכיבים חיוניים אחרים. לבני יש תקופות שהוא מסוגל לא לאכל כמעט שום דבר במשך היום. אלה יכולות להיות תקופות של שבועות ואף חודשים. אחרי כמה ימים כאלה אני נותנת לו מטרנה פעמיים ביום, כדי שיכניס קצת "דברים טובים" לגוף. זה התחיל מזה שהפסיק לינוק בגיל 1.5, כשהייתי בהריון (כנראה, בגלל שהחלב כבר לא היה טעים). אז ראיתי שמשהו חסר לו. הוא היה חסר מנוחה, נובר במקרר ולא אכל כמו שצריך. ניסיתי סימילאק - הוא לא אהב, אז הבאתי לו מטרנה קורנפלור אותה הוא היה שותה בהנאה רבה לפני השינה. ראיתי שזה ממש "הציל" אותו. הוא נהיה הרבה יותר רגועה והפסיק לנבור במקרר. אז יתכן מאוד שלילד המדובר הסימילאק הוא פשוט השלמת תזונה.

למעלה