זאפה 13/1 - מה../images/Emo23.gif
שלום לכולם. למי שהיה בהופעה, ולמי שנשאר בבית. למי שהתרגש, ולמי שהקשיב בשקט. למי שרצה עוד ועוד, ולמי שרצה כבר הביתה. שלום לכל מי שהמוסיקה של עמיר נוגעת לו בלב. הרשימה הזאת נכתבת הפעם מהלב. ומכוונת אל - הלב. בדרך כלל אני מתעדת את ההופעות. מי אמר למי ובאיזה עניין. הפעם, אולי בגלל שזו ההופעה האקוסטית הרביעית שאני רואה, ואולי בגלל שאני במוזה אחרת , לא בא לי לתעד. אז אני אכתוב פשוט על רגשות. כל כך שמחתי בערב. איזה כיף, הולכים להופעה של עמיר. מן פרס כזה שמחכה לי בסוף היום. זאפה מלא לגמריי. 11 בלילה. תיכך זה מתחיל. הלהקה עולה לבמה, ועמיר. הוא יושב על הכיסא, אבל למה יש לי תחושה שהוא יושב שם "כבד" מאוד. נטוע בכיסא. העיניים שלו ככה קצת בורקות, ואני אומרת לעצמי - הופעות בפאבים - לא מציאה גדולה לעמיר. השתייה בטח זורמת באופן חופשי אל החדר שלהם. רק בחלק השני יש תחושה שעמיר מתעורר יותר. אני משווה את השירה שלו לשירה ברחובות ובשדרות, שמה הוא היה צלול יותר, נקי יותר, פחות כבד. כמו שאתם יודעים, אני הגעתי להופעה ללא קול. קולי שהלך לו לאיבוד באופן פתאומי ביום ראשון, לא שב. חיפשתח חיפשתי, לא מצאתי, וויתרתי. כשירצה - יחזור, אמרתי, והמשכתי בדרכי. בדרך כלל בהופעות אני ככה מעורבת בשירה, בבראוו, בקריאות. מכיוון שהפעם הייתי בדממת אלחוט, מלבד מחיאות כפיים. התעמקתי אל תוך עצמי, ואל תוך השירה של עמיר, ואל תוך הנוכחות שלו על הבמה. משהו נטו כזה. עמוק, מחובר. והוא ישב לו שם, על הכיסא הגבוה, ושר. ואצל עמיר, גם אם הוא נותן רק שני שליש ממה שהוא יכול, זה עדיין ממיס את הלב, מחמם, מלטף את הנימים הפנימיים העדינים של הלב. הדואטים שלו עם אבי זו החגיגה הגדולה של המופע הזה. "את אינך", "כל נשימה" "שמחות קטנות". השילוב שלהם ניפלא. לאבי קול מקסים. חם, עמוק. נותן בסיס נפלא לוירטואוזיות הזו, שרק עמיר מסוגל לה. הם שרים את "שמחות קטנות", ואני יודעת שהנה, תיכף זה מגיע, ה"יהללו" זה שעמיר דופק בסוף, מתוך השד יודע איפה, הוא מוציא קריאה גדולה, חזקה, קורעת. הוא נותן את הדבר העוצמתי והקורע הזה. אין אין אין עליו. אין הרבה זמרים שמסוגלים ככה פתאום להוציא משום מקום, מגוף רזה, מריאות לא גדולות, פתאום להוציא משם "יהללו" שמרעיד את הקירות כולם. ההופעה עוברת כל כך מהר שקשה לי להאמין שכבר נגמר. הייתי רוצה שישב שם וימשיך לשיר עוד ועוד, את כל השירים מכל הדיסקים, בלי לקפח אף שיר. ההופע המסתיימת ואני פותחת את הפה ו...כן כן כן. זה קרה. הקול שלי חזר. כמו שהוא הלך בלי הודעה מוקדמת, ככה הוא חזר. מה לא ניסיתי כל השבוע. את כל תרופות הסבתא, וטיפולים הומופאטיים ומה לא. אבל כניראה מה שהייתי צריכה זה מסאג' ללב, משהו כזה שנוגע בפנים, ומשחרר משהו, והנה זה חזר לעבוד. אחרי הופעה דיברנו עם דרור ונדב, והרי האינפורמציות החדשות: הם עומדים להתחיל בקרוב את העבודה על דיסק חדש. לעמיר יש מלא חומרים חדשים, והוא לחץ, רוצה להקליט אותם. הדיסק החדש יהיה בסגנון האקוסטי. כמו ההופעה אבל יותר מתחוכם. במקביל לעבודה על הדיסק הם ימשיכו עם סיבוב ההופעות, יש להם תאריכים כבר למרץ. (אתם שומעים? איזה כיף! הסיבוב לא ניגמר!!). דרור ונדב הם מתיקות אמיתית. דבש וסוכר. נדב התעניין בפורום, אבל אין לו מושג איך מתפעלים את הדבר המוזר הזה שקוראים לו מחשב. הוא סיפר ששמוליק מוציא לו מידי פעם את דפי הפורום, שיקרא ויחכים. דרור לעומת זאת קצת יותר בעניינים, ואמר שהיה רוצה לקפוץ לבקר בפורום לפעמים. עכשיו צריך רק לדאוג לו לשם משתמש. (ורד - לתשומת ליבך - צריך לעזור לו. הוא רוצה לבוא - אנחנו צריכים לדאוג שגם יצליח). וכמובן היה כיף לפגוש את כל החברייה. הפעם הצטרפו אלינו שוני, נעמה (שהגיעה באופן מיוחד מה זה מרחוק) וכיפכפית, שאפילו הביאה את אבא שלה, אלי, שמתפלל שחרית מנחה וערבית בבית הכנסת עם עמיר. עמיר קלט אותו פתאום בשיר השלישי. עצר, ניגש אליו ונישק אותו. מושיקו היה חסר, אז לא יכולתי להתאפק, וב"שעה של אור" התקשרתי אליו שישמע דרך הטלפון. עכשיו אני לא יודעת אם יותר אוהב או יותר שונא אותי. זהו. להפעם. להופעה הזאת. יאללה עמיר, שלא יגמר לעולם.