כמו תמיד -

דובושכ

New member
תודה רבה על הברכות וקבלת הפנים.

שבת שלום . נעים להיפגש עם ידידים ותיקים. ראיתי והתלהבתי מהבולים האירים וה"מסגרת" המקושטת סביבם עם פורפרות , ממש יפה.

python 4

New member
הספר שתיארת

נשמע די מעניין. אני מחפש קטלוג - או רשימה לפחות או משהו - של בולי קק"ל, ובאינטרנט לא מצאתי דבר כזה (כשחיפשתי 'קטלוג בולי קק"ל' בגוגל הוא ענה לי "הצחקת אותי. תתחיל לאסוף בולים נורמלים, חבר". ממש ככה). אגב האם גם בענף איסוף הקופסאות אתה נתקל בבעיה הזו שקופסאות של קק"ל נחשבות לנחותות על פני שאר הקופסאות, או שזה רק בבולאות?

ירון! התנהג יפה! |אייקון של מורה|

בולי קק"ל אינם נחותים, למרות שהם לכלוכיות. הם בולים נחשקים, חשובים, חלק מהמורשת וההיסטוריה של עם ישראל ותקומת העם בארצו. קופסאות קק"ל גם הן נחשבות בשורה הראשונה בחשיבותן, יחד עם קופסאות המקלות המלוחים של ביגל וביגל, סוכריות בטעם פירות של צ-ד, וקופסאות חשובות מאוד אחרות שאני לא זוכר כרגע. נדמה לי שיש קטלוג בולי קק"ל, אבל אני לא בטוח. בתחילת השבוע אשתדל לבדוק עבורך את הסוגיה הקשה הזו.

דובושכ

New member
קטלוג בולי קק"ל

יש. בנוסף ישנו אספן בשם משה קול-קלמן שיש לו ידע רב בכל מה שקשור לבולי קק"ל והוא ישמח לעזור.

python 4

New member
../images/Emo7.gifסליחה...

כמובן שלא קראתי לבולי קק"ל נחותים, בתור אספן כבד של בולי קק"ל (יש לי כבר בול אחד וגליון) אני יכול להגיד לך שבולי קק"ל הם בולים משכמם ומעלה (ובוא לא נשכח שהם הקדימו את בולי ישראל בכמה עשרות שנים טובות). רק שמשום מה הם לא מקבלים את מלוא הכבוד הראוי להם. זה שאם תדביק אותם על מעטפה ותשלח בדואר תקבל את המעטפה חזרה עם החותמת "הצחקת אותנו" לא אומר שהם לא בולים עם רגשות. אני רק מתאר לעצמי תערוכת קופסאות, שבה השופטים רואים פתאום קופסת נעליים צבועה בכחול: "מה זה פה! יש לך קופסת סינדרלה! מינוס חמש!" אגב יש אייקון של מורה, הנה -
(ברצינות, היה לי פעם מורה שנראה בול ככה).

1עדיקקל

New member
הספר ובכלל-

הספר אינו קטלוג או מפורט מספיק, אך הוא נחמד ומעניין, http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2976728605&category=3514 הנה דוגמה לקטלוג למכירה באי ביי, נדמה לי שבעבר הפנתי אותך למנהל מוזיאון קקל בת"א ד"ר אריה בן, שאמר לי שהבולים הללו הם תחום ההתמחות שלו. לגבי הקופסאות, כאן הבעיה היא הפוכה, שאר הקופסאות נחותות..

nissim60

New member
בולי קק"ל - לפיתון...

פיתון שני בולי קק"ל שמצאתי אצלי,אם אין לך ואתה רוצה אותם, אני שומר לך יחד עם הדגלים. ישלחו אליך בהזדמנות.

למעלה