כמו תמיד -

1עדיקקל

New member
כמו תמיד -

אתמול נוספו לי לאוסף 4 קופות קקל חדשות (תמונות בקרוב)! אבל מה- כמו תמיד.. גיליתי באותה הזדמנות, דגמים חדשים של קופות שלא ידעתי על קיומם. צעד קדימה - שניים אחורה. ככל שהאוסף גדל ומתפתח אני מגלה כמה אני רחוק מהשלמתו. עדי

broadaxe

New member
קופות ו...

האם אתה מודע לקיומו של קטלוג רשמי של קופות קק"ל? הקטלוג יצא במסגרת תערוכה עלומה שהוצגה היכן שהוא לפני כעשר שנים בערך, מטעם קק"ל. הקטלוג נחשב כפריט אספני בפני עצמו והודפס במספר מצומצם ביותר של עותקים. ראתי גם איפשהו כתבה על קופות קק"ל ("מכירה פומבית" אולי? לא בטוח).

תערוכת הקופסה הכחולה

נערכה אני חושב ב91 והחוברת ניתנה בחינם או סכום סימלי

1עדיקקל

New member
לגבי החוברת

שלום, אין מדובר בקטלוג- ולא בתערוכה עלומה (זה ממש מעלה חיוך על פני) החוברת יצאה לכבוד תערוכת קופסאות קקל נודדת שנערכה לכבוד 90 ש' לקקל, אין מדובר בקטלוג מ 3סיבות : ראשית החוברת אינה מכילה את כל הדגמים, שנית, לעניות דעתי חלק מההגדרות שכתובות שם לקופסאות אינן מדוייקות, שלישית היא פשוט אינה מוגדרת ככזאת. החוברת ניתנה בעבר בחינם, שמעתי על כאלה שמוכרים אותה. ישנו ספר בהוצאת ידיעות אחרונות וקקל - מיכן הכל צומח - ומופיעות בו מס' קופסאות + בולים+ כרזות. הלואי והיה קטלוג מסודר - כי אז ניתן היה לדעת מה באמת יצא והיכן, אך בגלל הפיזור הגיאוגרפי (בכל ארץ הוציאו-ובעצם מוציאים, קופסא שונה) ובשל הזמן הרב שחלף מאז החלו לייצר קופסאות (קרוב למאה ש) אני מניח שקשה מאוד להתחקות אחר כל הדגמים.

דובושכ

New member
חוברת: "תערוכת הקופסה הכחולה"

בשער החוברת מצויין שהיא יצאה (1991) בשיתוף עם פרופ' שאול לדני, שהוא גם אלוף ישראלי ועולמי בהליכה (מהירה). לפרופ' לדני ידע רב בנושא קופסאות קק"ל ואני מניח שהוא ישמח לעזור למתענינים.

פרופ' לדני הוא אספן בולים ותיק,

שפגשנו רק לפני כשבועיים בכנס הבולאות במוזיאון ארץ ישראל. אם עדי ירצה, אשמח לקשר אתכם. כמו שאומר דובוש - גם אני משוכנע שישמח לעזור. יש לו אופי של אספן מכור, כמונו. ועכשיו לדובוש- פרט לשמה של העוגה, יש אספן בולים בשם זה, שאוסף בולים בנושא ילדים. יש קשר אליך?

1עדיקקל

New member
תודה -

אני מניח שאין מי שאוסף בנושא הקרן הקיימת שלא שמע על פרופ' לדאני, הבנתי שהוא אספן של תחומים רבים, שוחחתי עמו מס' פעמים בטלפון - לא היה לי הכבוד לפגוש אותו באופן אישי (הוא מתגורר בחלק אחר של הארץ). אם אתה מכיר אותו באופן אישי-זה כבר דבר אחר..

הוא אוסף גם מדליות

רק היום הוא השתתף במרתון טבריה, במזג האויר הזה, בגילו - כל הכבוד.

דובושכ

New member
כן

זה אני. דרך אגב אוסף גם בולי צופים, דפוס, דובים, ו"ארופה המאוחדת-CEPT" אשמח להתחלף.

אהלן! אם כן - ברוך הבא!!!

חברים - התברכנו בחבר חדש - אספן בולים ויהודי יקר בלי קשר, אמנם קיבוצניק, אבל בכל זאת. לרחל שלנו כבר יצא להיות איתו בקשר, וגם אני מכיר אותו (למרות שהוא לא יודע את זה). הוא חבר באילת, האגודה לבולאות נושאית, וכל השאר אניח לו לגלות "בזמן ובמקום שאנחנו נחליט עליהם", כמו שאמר ראש הממשלה שמיר בזמנו. רק דבר אחד אני לא מבין - איך זה שאתה משתתף בכל כך הרבה פורומים, ואלינו הגעת רק היום?

דובושכ

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

ממה שראיתי כאן, קהילה (פורום) נהדרת! אף פעם לא מאוחר...להצטרף ואני אעשה זאת לאט ובזהירות.

כדי לטעום עוד קצת,

עכשיו או מחר, תלוי בשעות השינה, הכנס לעבור על הגלריות של הפורום, תוכל לראות כמה אוספים יפים ומעניינים מאוד, ואחר כך - למאגר המאמרים. יש שם לפחות אחד שצריך לעניין אותך במיוחד - המאמר השלם שכתבה בחנוכה האחרון רחל, אספנית הסביבונים שלנו, שהיא מעמודי התווך וותיקי הפורום, על הסביבון. ואני מניח שתגלה מהר מאוד עוד אחד מעקרונות הפורום, שבהכירי אותך יהיה קרוב לליבך: אנחנו נוהגים להחליף, כלומר - כל מי שיש לו משהו בשביל החברים האחרים, שולח. פשוט ככה. הרבה פריטים עוברים ידיים, ואנחנו משמחים אחד את השני. מכירות של פריטים בין החברים, למען האמת, מאז שאני כאן היו בודדות בלבד. החלפות סתם, כדי לשמח - אין ספור.

rachelea

New member
היי דובוש - שמחה לראותך בפורום

מאז יצרתי עמך קשר, הרחבתי את אוסף הבולים בנושא סביבונים/פורפרות (לא מעט גם בזכות החומר הכתוב ששלחת לי). רק הבול הקוריאני, עדיין חסר אך נראה לי שגם אותו אוכל להשיג בשבוע הבא (ואם לא, אז בהזדמנות אחרת, נוספת). אגב, הגעת אליך בזכות תמיר, שמשתתף גם הוא בפורום והביע בשעתו רצון ליצור עמך קשר. תמיר, הנה לך - דובוש כאן אצלנו בפורום...

תמיר1991

New member
דובוש! טוב לראותך. אם אתה זוכר,

דיברנו בכנס הבולאים הקודם (3.12.02) והסברת לי מעט על אוסף "משחקי ילדים" שלך. אני חוגג בר-מצווה בעוד 4 ימים. אני אוסף כעת בולי ישראל וחלל. אחפש בקרוב משהו בשבילך. מקווה שתתערה כאן! תמיר.

דובושכ

New member
בולי חלל

אני מצידי אוכל לשלוח לך בולי חלל. מה כתובתך? תודיע לי במסר או בדוא"ל (e-mail). תודה על קבלת הפנים הנעימה.

rachelea

New member
דובוש, רוצה לנצל את התמחותך, לשאלות

1. ב-1997 הונפקה בכווית סידרת בולים בנושא משחקי ילדים. 1.1. האם יש באוספך בולים מסידרה זו? 1.2 אולי ידוע לך, אם יש ביניהם בול של ילדים המשחקים בפורפרות/סביבונים? 2. ביולי 2003 הונפקו בארגנטינה בולים בנושא משחקי ילדים. מעניינת אותי מעטפת יום ראשון של אותם בולים. האם תוכל לברר מהות חותמת יום ראשון המוטבעת עליהם. נדמה לי שהדבר יעניין אותי. ואם שאלותי מסבכות אותך ואין לך מידע כלשהו כתוב תשובתך כדי שאדע שעלי להמשיך לחפש פתרונים לשאלותי.

למעלה