כמו שפעם ציינתי

אריאל1

New member
כמו שפעם ציינתי

אני לא מומחה לנשק. אבל בביולוגיה וכמיה אני כן מבין קצת. אז אני רוצה להסביר משהו שנראה לי שלא היה מובן כאן. ניתן לשגר טילים ביולוגים. זה אפילו לא מסובך במיוחד. זה נכון שרוב החיידקים לא ישרדן טמפרטורות מעל 40 מעלות. אבל יש חיידקים המסוגלים לעבור תהליך הנקרא נביגה. חיידקים אלו לא יתעררו עד שלא יקבלו "שוק" לדוגמא חימום פתאומי טיל שאליו יוכל המיכל לא יכיל חומר נפץ לכן לא יגרם פיצוץ שישרוף את החיידקים ולעומת זאת כן יתן את "השוק" הנדרש. חלק מהחיידקים האפשריים מועברים דרך האוייר. נשק כימי הוא אפילו יותר פשוט.

EverMan

New member
בפיצוץ של טיל יש חום

הרבה יותר גבוה מ100 מעלות ואף אולי קרוב לאלף ... אין כמעט יצורים שחיים בטמפטורה כזו. גם נשק כימי שנחשף לחום כזה עובר תהליכים שבדר"כ פוגעים בחומר. יש מעט מאוד חומרים (שלא לדבר על ביוטים) שמסוגלים לשרוד בטמפ´ כזו.

iKilledKenny

New member
נכון אבל הוא דיבר על

נבגים שלפי מה שלמדתי בביולוגיה הם בעצם חיידקים במצב של תרדמת או שמהו כזה... גם לימדו אותנו שנבג יכול לעמוד בפני תנאים קשים...אבל אני לא בטוחה שטמפ´ של 100 מעלות זה אחד מהם.... למרות שלא הייתי סומכת על משהו שנאמר בב"ס שלנו כי לפני כמה ימים הגיע אלינו חיילת שבאה להרצות לנו על כל הדברים האלה של המסכות אב"כ והיא אמרה שאם נניח נופל טיל אב"כ אז אם נהיה במרחק של 500 מטר (?!) ונהיה עם המסיכה אנחנו נהיה בטוחים לשמונה שעות... ניסנו להגיד לה, לשאול אותה שוב, אולי היא טעתה: "500 מטר?! אפילו טיל אטומי?? את בטוחה???" והיא אמרה:"כן!" ניסנו להגיד לה שבהיא סתומה...אהמ במילים יותר עדינות שהיא לא כל כך צודקת כי זה לא כל כך הגיוני....אבל היא המשיכה בשלה...

Moledet972

New member
מבחינה טכנית טיל ביולוגי הוא מאוד

אפשרי. אין שום בעיה לבנות מערכת שבה החיידקים מאוכסנים בתוך מיכל מיוחד אשר מושלך מתוך הטיל לפני הפיצוץ ורק אז נפתח.

EverMan

New member
זה כן אפשרי , אבל הרבה יותר קשה.

כבר עדיף מטוס או מזל"ט.

אריאל1

New member
להזכיר לך טיל לא חייב להתפוצץ

אם לא מכניסים חומר נפץ הוא אכן לא עושה את זה. במלחמת הנפץ אפילו נפל סקאד שלא התפוצץ. ובקשר לחומרים כימים. מכיוון שאין מצב צבירה מעבר לגז הרי שזה כעט חסר משמעות לחמם אותו לאלפי מעלות. אמנם בחום מסוים יהיה לזה השפעה על החומר אבל זה פשוט לא שייך.

הנקודה היא לא הפיצוץ של הטיל

אלא המעבר האטמוספריה שיוצר חיכוך מטורף וחום מאוד גבוהה שגם לפי נתוני מעב"ט שורף את החידקים.

אריאל1

New member
הסקאד לא יוצא מהאטמוספירה

למיטב ידיעתי, לכן הטווח שלו כל כך מוגבל. אבל גם אם כן. מיגון נגד חום הוא לא דבר כל כך מסובך. אם הוא היה מסובך אז גם מערכות ההנחיה של הטיל היו נמסות. שבבים לא פועלים בצורה טובה מידי בחום...

.המוסד

New member
לא צריך להפיל את הטיל על האדמה

אפשר לפרק אותו בגובה מסוים, כך שהחומר חי או כימי, פשוט יגלוש אל הקרקע

למעלה