כמו שהבטחנו

מה בדיוק הסקופ?

מפלגת שינוי הבהירה היטב את עמדתה - בעד ממשלת אחדות והסכמה לפשרות רבות על מנת שהעבודה תכנס לאחדות אך במקרה בו העבודה תסרח על העיקרון נשקול להיכנס מכיוון שאנחנו לא גרורה או שלוחה של העבודה. אנחנו לא נבזבז את המומנטום ההיסטורי שניתן כאן למהפכה חילונית בשם הפוליטיקה הקטנה של מצנע והקונספציה השגוייה שלו לגבי גורל העבודה במקרה זה או אחר (ראינו היטב איך מרצ שמרה על כוחה באופוזיציה)

EverMan

New member
בקיצור- אתם תומכים בשרון בהכל.

ואתם תיכנסו לממשלה בה יש רוב ברור לימין... ולדת. אז מה אתם אם לא משת"פים של שרון ?

הסקת המסקנות של מדהימה.

איך בדיוק שינוי תכנס לממשלה שיש בה רוב לדת אם היא תכנס לממשלה ללא החרדים. כפי שכבר כתבתי כאן לא פעם - אולי מלמדים היום חשבון שונה מזה שאני למדתי בבית הספר... וכפי שאמרתי - אנחנו לא בעדר של מצנע ונפעל על סמך שיקול דעתנו. אנחנו לא תלויים בכם ולא חייבים לכם כלום. אנחנו חייבים רק לציבור הבוחרים שלנו ולמדינת ישראל ואת הקו שלנו יקבעו אנשי שינוי ולא אנשי העבודה. כמו שהעבודה ישבה בממשלה אחת עם המפד"ל והליכוד כך יכולה גם שינוי.

EverMan

New member
כמו שאמרתי ...

היא תיכנס עם המפד"ל והליכוד - שאף אחד מהם לא ילך למהפך חילוני. שנית , אתם לא בעדר של מצנע ? אז מה אתם ? שמאל או ימין ? בעד מה תצביע ? לצאת מהשטחים או לא ? לבנות גדר או לא ? כי כל אלא שרון מתנגד ! הפירוק שלכם קרוב !

אתה מפגין את בורותך

אם אינך יודע למשל מהי עמדת שינוי בנושא גדר ההפרדה אתר בור (רמז: שינוי מאד בעד הגדר) ולגבי הליכוד - מי אמר שהם לא ילכו למהפכה חילונית? ימים יגידו.

EverMan

New member
האם האם , שינוי בעד , הליכוד לא.

ושינוי עדיין נכנסת לממשלה שלא תקיים את עמדתה. שנית - שינוי לא פעלה ולא תפעל למען גדר - זה היה דבר פופוליסטי נטו. ומי אמר ? יותר משליש (אם לא יותר) מהמצביעים שלהם הם אנשים שומרי מסורת ואף חרדים. הם לא יעזבו אותם עבור אנשים שעד כה היו וישארו בשמאל מבחינה רעיונית. הם לא יבגדו ברעיונות שלהם.

האם הליכוד נגד גדר הפרדה?

האם אתה יכול להביא לי ציטוט של אריאל שרון נגד הקמת גדר הפרדה?

EverMan

New member
יש צורך לתת ?

הרי הליכוד נגד מדינה פלשתינאית , הוא נגד לתת להם שטח. וזה דבר ידוע. גדר הפרדה - זה אומר - השטח הזה לא שלנו. זה גם אומר להשאיר את המתנחלים מאחורי הגדר. אז כפי שזה דיי ברור - הליכוד נגד גדר - ושרון גם.

אתה ממשיך לא להביא עובדות

הספקולציות שלך לא מעניינות אותי. מעניינות אותי עובדות. בפועל לא ראיתי שהעבודה יותר בעד גדר הפרדה מהליכוד. הגדר הולכת ונבנית בימים אלו ימי ממשלת ליכוד/עבודה. אתה חושב שמישהו יפסיק או יעכב את הקמת הגדר? רוצה להתערב גם על זה? ולגבי מדינה פלשטינאית - אריאל שרון כבר אמר שזוהי עובדה מוגמרת.

EverMan

New member
מה ספוקלציות ?!

אני צריך להביא לך כל דבר בצורה דיקטית ?! אתה לא יודע מה זה הליכוד ?! אתה לא יודע מה זה העבודה ?! צריך להביא לך הוכחות שש"ס היא מפלגה חרדית ?! בפועל לא ראית ? מי קידם את הגדר בממשלה ובכנסת ? יו"ר ועדת חוץ ובטחון - ח"כ חיים רמון ! עמרם מצנע ! ובממשלה - מתן וילנאי ! אפרים סנה ! פואד בן-אליעזר ! אלא מי שקידמו. בליכוד התנגדו. תפסיק כבר , אתה יודע טוב מאוד מה המציאות. ואם לא - אז לך תלמד מה זה הליכוד. ולגבי מדינה פלשתינאית - המפלגה של שרון נגדו.

EverMan

New member
אז תחפש את מצע

המפלגות ותקרא. תקרא קצת על ההיסטוריה שלהם. ותדבר עם יולי תמיר מול צחי הנגבי. אולי אז "יראה" לכבודו.

אני מסתכל על המציאות

גם אם במצע הליכוד כתוב על ארץ ישראל השלמה זה רלוונטי כמו המחלת עור שיש לחתולה של השכן של שמעון פרס. ההבדלים בשטח מאד לא גדולים. ההבדל היחסית משמעותי הוא רק בין ניצי הליכוד ליוני העבודה אבל למזלנו הרוב של שתי הסיעות נוטה איכשהו למרכז ולא לקיצוניות היחסית.

EverMan

New member
ההבדלים מאוד קיימים.

זה ששרון איבד את הדרך של הליכוד וגורר אותו בכיוון ההפוך מהדרך שלו - זה לא אשמת העבודה. זה שרון שמעתיק מהעבודה - לא להפך. הליכוד לא מאחורי שרון בנושאי השמאל - להפך - הוא אפילו נגדו. ויבוא היום שבו הצעה שלום תעלה על הפרק אולי אפילו מצד שרון - והליכוד יצביעו כולו נגד - וכמו השלום עם המצרים - זה יהיה תפקיד העבודה להצביע בעד. וזה שהסיעות מתונות זה לא אומר שהן בעלות אותם דעות.

נו ואנחנו תינוקות?

אם אתה מודה בכך ששרון הולך בדרך העבודה שלדידך היא דרך השלום הרי ששרון טוב מאד ליהודים. תאמין לי שאם ש"ס ויהדות התורה יפעילו תחבורה ציבורית בשבת, יגייסו את בחורי הישיבות ויפסיקו את הזרמת הכספים לחרדים אני אצביע עבורם. הדרך היא המשנה - לא הפוליטיקה הקטנה.

EverMan

New member
שרון לא הולך בדרך של העבודה

אך הוא גם לא הולך בדרך של הליכוד. שרון לא טוב ליהודים. בשום תחום. הוא פוליטקאי מיומן - והוא יעשה הכל בשביל לשמור על הדעות שלו עם תמיכה כמה שיותר רחבה. לא אכפת לו מהאחרים. ושוב - מה שמשנה היא מהמטרה והדרך. הדרך עם שרון היא לא טובה. ועם שרון המטרות שלנו כולן לא תתממשנה - למען המפלגה ולמען ישראל.

למעלה