עוד ביקורת לאוסף
זה מצחיק להגיד על הילארי סוואנק שהיא שחקנית מבוזבזת, הרי היא בכל זאת זכתה ב-2 אוסקרים, אבל אין לי ממש דרך אחרת להגדיר את הקריירה שלה. למעט אותם 2 סרטים עליהם זכתה באוסקר (משניהם ראיתי רק את "מיליון דולר בייבי" המעולה) היא לא ממש עשתה איזשהו סרט זכור בכלל או אפילו זכור לטובה. טוב, היא כן קיבלה שבחים על "הפרקליטה" אבל אני חשבתי שזה סרט משעמם ושהיא הייתה בו סתמית לגמרי. עכשיו היא משחקת ב"כמו שאת", שצפיתי בו אתמול במסגרת תפוזית, ולמרות שהתסריט די מגביל את האפשרות שלה לשחק היא בכל זאת עושה עבודה לא פחות מנפלאה. היא מרגשת, היא קורעת לב, היא יודעת לעשות את מה שהדמות דורשת ממנה בצורה מושלמת - לא מעט הודות לאיימי רוסום שגם היא מצליחה לעשות המון עם הדמות הקלישאתית שלה.

זו בעצם הבעיה הכי גדולה של הסרט, הוא קלישאתי כל כך שתצליחו לדעת כל דבר שקורה בו זמן רב לפני שהוא יקרה. הוא קיטשי, הוא צפוי, הוא בנאלי, הוא נדוש - אבל מה, הוא עשוי כל כך טוב, והוא כל כך מרגש, שאי אפשר שלא להיכנע לו. הוא tearjerker במלוא מובן המילה אבל פשוט נכנעתי לו בהנאה מלאה כי הוא באמת שעשה את העבודה שלו כמו שצריך ומעבר לזה.

היתרון הגדול של הסרט הוא שאפשר לדלג על המגרעות שלו ברגע שמקבלים אותן ושמבינים שמולנו יש סרט שנועד לרגש ולתת תשומת לב על מחלה קשה (בחיי, אם הסרט היה יוצא בקיץ כשהיה את הקמפיין הדבילי הזה של דלי הקרח הוא היה הופך ללהיט לא קטן). ככה אפשר פשוט להתרגש ולהכין את הממחטות בערך כמו כל האולם שבו הייתי.