כמו כולם,

Conspiracy

New member
כמו כולם,

גם לי יש שאלה: אך מבטאים את השם אמטיסט? אמֶטיסט? ametist? (אני יודעת שככה לא כותבים באנגלית אבל האם כך מבטאים?)

Amethist

היי קנוניה למה Conspiracy? מבטאים את השם "emetist", למרות שהשם הוא Amethist. שלומי

Conspiracy

New member
תודה רבה לך,

שלומי:0) קנוניה כי..... אני לא אגיד בדיחה פרטית, כי זה מעצבן ביותר... קנוניה כי... שטויות שלי
ושוב

stoneage

New member
שלומי , שלומי, שלומי....!

צר לי יש לך טעות. זו לא eme אלא AME !! מומלץ לקרוא שמות באנגלית ואז אין טעויות. ואגב כותבים Amethyst עם Y ולא I אתה יכול להסתכל בספר שלנו, יש שם כיתוב נכון של כל השמות באנגלית.

stoneage

New member
מבטאים זאת: AMETHYST

אנחנו מקפידים לרשום בכל מקום גם שם לועזי (בספר שלנו וכרטיסיות האבנים) בכדי שידעו איך לבטא. היות ואין כאן אפשרות לניקוד או הקלטה רשמתי לך באנגלית. את יכולה גם להתקשר ואומר לך...(טלפון באתר - לינק בראש הפורום)

אויויוייי...מסתבר שאנשים רבים טועים

היי אכן לאחר שכתבתי את התגובה שמתי לב לטעות ה-y (ולא i). לגבי האיות: כבר שנים שאני שומע Emet.. מאנשים רבים, ולא Amet.. אז יופי לנו. למדנו משהו. אנחנו גם צריכים לומר Amethyst, ז"א THYST, ולא TYST - להוציא את הלשון ב-TH, כמו THEY.. ה-Amet נכונה גם לגבי ה-Ametrine, כי מהתחלה למדתי (בטעות) לבטא אותה כ-Emetrine.. שלומי

stoneage

New member
מה לעשות אנחנו בישראל...יש טעות

יותר נפוצה לגבי הגארנט: זו GARNET והישראלים מתעקשים לקרוא לה GRANAT אני תמיד מתקנת וזה לא עוזר. הערתי לידידה שהיא עושה תכשיטים עם אבנים ותמיד מוכרת כגראנט אז היא אמרה, כן נכון, אבל הישראלים אומרים גראנט. מישהו גם אמר לי טוב גראנט זה עיברית גארנט זה אנגלית. אבל אם כבר עברית אז זה בכלל נופך.... לגבי האמטיסט נכון שהרבה אומרים עם E בהתחלה...מספיק שמישהו אחד מרצה בשם הלא נכון (שהוא למד מבעל עסק שלא ידע...)וזה עובר הלאה...ונתבע אצל אנשים.אבל, הרוב דווקא אומרים נכון....

למעלה