כמו כולם, יש לי שאלה...

MordilloG

New member
כמו כולם, יש לי שאלה...

אין דרך פשוטה בעברית להגיד: "עזבתי את המקום הזה."? כלומר, האם ניתן להגיד "עזבתי כאן", או "עזבתי פה"? תודה!

גנגי

New member
זה לא עניין של "דרך פשוטה",

הדרך לומר זאת נכון היא "עזבתי את המקום הזה." אני לא מבינה מה מסובך בזה.

MordilloG

New member
זה לא עניין של מסובך

אבל כאשר רמתה של שפה נמדדת במספר המילים, ההברות והכלים הלשוניים הנדרשים כדי להביע רעיון מסוים, מציאות מסוימת או רגש, כלומר, מידת יעילותה של השפה ככלי ביטוי, "עזבתי את המקום הזה" הינו ביטוי ארוך לרעיון לא מורכב, בעוד שייתכן ובשפות אחרות, או בביטויים נשכחים ניתן למצוא פיתרון שיקל על הדובר ויסייע לשפה במסורבלותה. ותודה על האדיבות...

Image of me

New member
"הלכתי מכאן".

"עזבתי כאן" אומרים באנגלית: I left here. בעברית זה נשמע מגוחך.

MordilloG

New member
נכון, אבל...

להלכתי מכאן נלווית משמעות של עזיבה חד פעמית, או עזיבה לצורך חזרה, לדוגמא, כאשר יגיד אדם שהוא הלך ממקום מסוים, יוכל הנמען להבין ביטוי זו בצורה אחת או אחרת- הלכתי מכאן, וחזרתי לאחר ביקורי בבית הדפוס, או במשמעות של הליכה ללא שוב. לעומת זאת, לעזיבה יש אוטומטית משמעות של הליכה ללא שוב, או ניתוק הקרבה באופן מתמשך ולא זמני. ואני לא בטוח אם אפשר להגיד- i left here, זה נשמע עילג קמעה.

Image of me

New member
אני לא רואה את זה ככה.

בעיניי לשתי המלים יש פירוש דומה. גם "עזבתי" יכול להיות במשמעות של עזיבה עם כוונה לחזור: "גב' לוי נמצאת? - לא, היא כבר עזבה". וגם ל"הלכתי" הרבה פעמים יש משמעות של עזיבה ללא כוונה לחזור. דוגמאות: "אם תלך, מי יחבק אותי ככה?" "אל תלכי, אני עוד לא מוכן להישאר כשאת אינך לצדי..." "אל תלכי, את האשה של חיי, את האור בעיניי" "והלכתי ממך" (מתוך "שרה ברחובות") ולגבי הפועל leave באנגלית, הנה דוגמה מתוך Oxford Advanced Learner's Dictionary: .We leave here tomorrow דווקא בגלל שהמבנה הזה חוקי באנגלית, היה נדמה לך שהוא חוקי גם בעברית. אבל הוא לא. אנחנו אוהבים מאד להשליך מבנים אנגליים על השפה העברית (קח למשל את הדקה הארוכה ש"מרגישה כמו נצח" בשיר "השקט שנשאר"), גם כשהם לגמרי לא מקובלים.

למעלה