כמו אויר

menix4

New member
לנשימה

כל אחד רוצה להרגיש אהוב,שווה ומוערך ע"י אנשים אחרים.

יודה ב

New member
כמו אוויר...

אורן, אני בדרך כלל אוהב את מה שאתה אומר או כותב, אלא שהפעם אני חולק עליך בגדול. אני מכיר אנשים שחיים ללא אהבה אבל אינני מכיר אנשים שחיים ללא אויר. גם מבחינת המסר שלך כמאמן: על "קשר ואהבה" ניתן לעבוד ולשפר. "האוויר" זה מחוץ לתחום האימון. ה- NLP מדגיש שבמקום שבו אנשים מייצרים הכללות מהסוג הזה נוצרת תחושת מצוקה. תפקיד המאמן/מנחה הוא לבדוק ולשקף את ההכללה שיוצרת אצל הלקוח תחושה קשה, ולהראות שיש אפשרויות אחרות לראות את הדברים ועל ידי כך להקל על המצוקה של הלקוח.

ordanco

New member
אמונה ומצוקה

אהלן יהודה, אני שמח שאתה חולק על דברי ואני מעריך את אשר אתה כותב (היום ובכלל..). באהבה - אם אתה מתייחס לאהבה זוגית בלבד? אני מאמין שכל אחד זקוק לקשר ואהבה, לצערי יש אנשים שפוחדים / מתקשים / לא מצליחים ליצור אהבה ומתפשרים רק על קשר, אהבה יכולה גם להכאיב ואפילו מאוד חזק, יש אנשים שאפילו בוחרים לוותר על קשר (ונשארים בחיים). אני מאמין שהחיה האנושית היא חיה חברתית שחלק מהותי ממקורות הכוח שלה זאת אהבה, אהבה לעצמי, לעיסוק שלי, למגורים שלי, לטבע, לבן/בת זוג, לילדים, לחברים, לאנושות, למדינה שלי, לעם שלי, לנתינה לאחר, לאבא ואמא ועוד..... כל אחד והאהבה שלו, אהבה נותנת כוח, קשרים מאפשרים לנו לעשות מעבר לעצמנו, כאדם אני לא חף מאמונות והכללות, השאלה היחידה האם הם משרתים אותי? האמונות שתיארתי כאן משרתות אותי היטב, יכול להיות שהן ישרתו גם אחר או יגרמו לו לתחושת מצוקה. יכול להיות שמתחושת המצוקה תבוא גם תחושת הקלה וצמיחה. אשמח לחוות דעתך בנושא איש יקר (ואנשים יקרים רבים פה בפורום), אורן

יודה ב

New member
הי אורן,

כמי שמעריך ומוקיר את פועלך היה חשוב לי לחלוק עליך... אני מסכים עם תוכן דבריך וההתייחסות הייתה רק לאופן הניסוח (שוב, ב- NLP הניסוח קובע לעתים את התחושה והתוצאה). הכוונה הטובה שלך להראות עד כמה חשובה האהבה יכולה לייצר גם מצוקה: דמיין מישהו שחסר את "האהבה" והוא מרגיש שאהבה היא כמו אוויר לנשימה. אתה יכול להבין את גודל המצוקה שלו? יש להיזהר בדימויים שאנחנו בוחרים. כמו שאמרת,הדימוי משרת אותך ואני מאחל לך שימשיך לשרת אותך לעולמים, יחד עם זה יכולה להיווצר סיטואציה שלרגע מסוים לא תהייה אהבה בחייך, האם תרצה לחוש כמו אחד שאין לו אוויר? האם גם אז הדימוי יישרת אותך? מאידך, אם תחוש שונה לגבי הסיטואציה יהיה לך הרבה יותר קל להשיג אהבה מחדש ולתקן את הסיטואציה.

Yin

New member
אוקסיטוצין

תקרא על זה קצת. אם אתה רוצה. עדי

עוד משהו

אמר ר. דרייקורס, ממשיך דרכו של אלפרד אדלר - "שייכות היא כמו אויר לנשימה". השייכות היא זו שמספקת את המקום שבו ניתן לחוש קשר ואהבה. כל הפעולות וכל ההתנהגות של בני אדם מיום היוולדם היא בכדי להרגיש שייכות. שייכות היא מאד רחבה - היא לא מחייבת אהבה, אך אהבה וקשר מחייבים שייכות. להורים שאני מנחה, לאנשים שאני מאמנת - אני אומרת - בחנו התנהגויות בראי הרצון לשייכות. ילד, לדוגמה אינו מתנהג כנגד הוריו אלא בעד תחושת השייכות שלו. אספר לכם סיפור: פעם היה כפר קטן, במרחק כקילומטר מהכפר גר איש בודד. יום אחד קרה אסון - אש פשטה בכל בתי הכפר. אך כמובן לא פגעה בבית הבודד. תושבי הכפר החליטו להעביר את הכפר למקום חדש במרחק של כ-5 ק"מ. האיש הבודד עבר אחריהם ובנה את ביתו מחדש במרחק כקילומטר מהכפר.

למעלה