כמו..אבל לא...?

In Limbo

New member
כמו..אבל לא...?

היי לכם,
תיכננו ללכת לחגוג יום הולדת במו ומו ברחובות או במיט בר, אך לשמחתי ולצערי נהיה יותר מידי אנשים (שישה) וזה ישפיע גם על החשבון (אותו נשלם רק אנחנו ולא כל יושבי השולחן).
יש לכם המלצות למסעדות באיכות ובטעם של המסעדות שציינתי, אך עם טווח מחירים מעט נמוך יותר (למשל 80-90 ש"ח למנה ולא 140 ש"ח...).
אודה לעזרתכם
 
במסעדות בשר, 'כמו' זה BIG NO..

ברור שלא תקבלי ב-80 ש"ח אותה איכות בשר שתקבלי ב-140. מציעה שתשנו כיוון מסטייקים למשהו אחר. דגים, אסיאתי וכו'.
 

סוסקה

New member
שינוי כיוון ל... טאפאו בתקווה

שהאורחים לא ישתוללו עם ההזמנות ,

היתרון מגוון טעמים ,
ואם טאפאו אז תל אביב -הזמנה מראש לשולחן עגול .
תהנו
 

החתולית

New member
כמו שכתבה סבתא רותרות

מקום שמגיש סטייק במחיר של 80-90 ש"ח, מגיש בשר לא טוב, כזה שמוטב לוותר עליו.

אם אתם נאלצים לשלם על ארוחה של 6 אנשים, אני מציעה לכם שתי אפשרויות: האחת, לחגוג בשישי בצהריים בעסקית באחת המסעדות, השניה לחגוג במסעדה בסגנון אחר ולאו דווקא מסעדת בשרים.

אם תספרי לנו איפה כבר אכלתם ונהניתם, נוכל להמליץ לך.
 

In Limbo

New member
סתם שאלה..

לא מוזר להצמיד לאיכות של סטייק תג מחיר?
לא יצא לך לאכול סטייק טוב במסעדות בשר שלא לקחו 140 שקל על סטייק? (שואלת ברצינות, לא בהתרסה).
כי בעיני 80-90 שקל למנה זה לא מחיר ריצפה ויש כמה מקומות שאפשר לאכול בהן בשר טוב במחיר הזה (למשל מנת הסטייק הלבן, הכפול יש לציין, שמגישים בבראסרי?).
 
מחיר ק"ג לבן בהחלט זול יותר ממחיר בשר בקר

איכותי. מהשאלה שלך ומהמקומות עליהם דיברת עלה שאת מדברת על סטייק טוב מבקר ובמקרה הזה, יש בהחלט תג מחיר לאיכות.
צלעות לבנות טובות תמצאי גם בפרסקו ברחובות גם סביב ה-70 ש"ח.
וזה בהחלט בשר טוב, אבל לא סטייק בקר טוב.
 

bruno01

New member
בגלל שבסטייק הדבר החשוב העיקרי הוא

איכות חומר הגלם, הבשר עצמו, ואין פה יותר מדי טריקים של טכניקות בישול, צירופי טעמים מעניינים וכאלה, אז בסטייק דווקא כמעט תמיד יש קשר בין תג המחיר לאיכות הבשר (לא תמיד, אבל כמעט תמיד).

נכון שגם סוג הצלייה והמיומנות של מי שמכין את הסטייק חשובים, אבל בניגוד להרבה מאכלים אחרים, סטייק מאיכות פחות טובה לא יכול להתחבא מאחורי כלום. לא רטבים, לא תיבול ולא תוספות.

וכמו שסבתא רותרות כתבה, המחיר של בשר לבן נמוך באופן משמעותי מבשר בקר.
 

In Limbo

New member
נו אז ברור שעכשיו אנצל אותך לשאלה!


יש לך מקומות מומלצים לקנות סטייק בקר טוב?
אוריד מהפרק מקומות כמו הקצבייה של המו ומו או מסעדות דומות, גם בשר נטו מהקצביה עולה שם יותר מקצביה 'רגילה'.
הומלץ לי על זלמן ביפו, מוכר? מומלץ?
 

bruno01

New member
דווקא אני לא ממש הכתובת לזה.

כי אגלה לך סוד: אני לא מתרגש או מתלהב מסטייקים. לפחות לא כאלה שאכלתי בארץ.

כן, זה טעים ולפעמים באמת יש חשק לבשר ככה נטו, אבל בדרך כלל, תני לי איזו מנה עם שילובים מגניבים, או פסטה עם רוטב מיוחד, או מנה אסייתית מעניינת, או משהו עם פירות ים/דגים נאים/בשר נא ואני אהנה הרבה יותר.

לצורך הדוגמא, כמעט אף פעם לא אבחר ללכת למסעדת "בשרים" בתור בילוי, אלא אם שאר האנשים ממש מתעקשים.

כך שאני לא ממש הכתובת לקניית בשר איכותי, יש פה כמה שיוכלו לענות על זה יותר טוב ממני.

אבל כן, אצל זלמן הבשר נחשב לאיכותי (וגם לא זול).
 

In Limbo

New member
נו טוב, ניסיתי

אולי מישהו נוסף יקרא ויוכל לעזור.

תודה
 

BALEDIN

New member
באור יהודה יש מקום מצוין שנקרה

נ. לגזיאל חיים מעדני בשר בע"מ
התעשיה 14 אור יהודה
הם מגדלים את הבשר שהם מוכרים
והטעם בהתאם
ולמרות זאות הם לא יקרנים

אני ממליצה ממש בחום
לא היה לי נפילה אחת בבשר שקניתי שם
וכל מה שהכנתי ממנו גרף מחמאות
אפילו מהקפואים שקניתי שם

שקפואים תמיד יוצאים פחות טוב...
 

יויו13

New member
זלמן הוא איטליז מאד וותיק ,יש להם בדרך כלל

סחורה מובחרת במיוחד כשמדובר באנטריקוטים מיושנים ,
המחיר הוא בסקאלה הגבוהה ביותר ,
יש גם שישבעו בהמבורגרים שלהם .
לעניות דעתי שווה נסיון ואם הם לא בלחץ לשאול את אחד הבחורים איך הם בוחרים
את הבשר שהם מוכרים ואז תקבלו כבר הרצאה מקיפה בנושא
שמתחילה מבית הגידול דרך בית המטבחים דרך סוג הנתח ומסתיימת בצורת החיתוך ,לי היה מעניין לשמוע.
 
אני לא בהכרח מסכים

יש מסעדות שהן לא מסעדות בשרים בהגדרה, ויחזיקו בתפריט סטייק במחיר של 80-90 ש"ח, כאשר המחשבה מאחורי זה, זה שהן ירוויחו באחוזים פחות, אבל הרווח השקלי עדיין גבוה.

ואפילו יתכן שהבשר יהיה מאותו המקור של בשר במסעדה שתגבה על הסטייק 110-130, כולל מסעדות בשרים בהגדרה.
 

botenli

New member
לגבי מו ומו

אם אתם מתכוונים בכל זאת להגיע לשם תתקשרי מראש לבדוק אם פתוח...
אתמול כש"פטרה" הקבועה שלי לאזור היתה סגורה באופן מפתיע (לפי הנייר על הדלת היה משהו אישי) נסענו לנסות את "מו ומו" שקראתי עליה לא פעם. עד שמצאנו את המקום וחניה וכרטיס חניה, מסתבר שהם משפצים והיו סגורים.
 

In Limbo

New member
תודה לכולכם על העזרה

וסליחה על הדיליי,
התלהבות יום ההולדות סחפה אותי

בסוף הוחלט ללכת לקנות קצת בשר, דגים ופירות ים ולעשות מנגל איכותי בבית, ככה כולם יוכלו לאכול עד שנצטרך לגלגל אותם החוצה


שוב תודה
 
למעלה