כמה CC אמור תינוק בן 6 שבועות לאכול? האם יש בפורום טבלה? הוא אכל ב 9 בבוקר 120 CC (חלב שאוב) ב 11 הוא התחיל להיות נודניק והצלחתי למשוך אותו עד 12 בקושי ועכשיו הוא אכל 120 CC והוא עדיין רעב. מה עושים?
חשוב שנותנים חלב בבקבוק לתינוק יונק, לתת מאוד לאט, בהפסקות, עם בקבוק מקביל לרצפה, כך הם נהים שבעים בצורה יותר טובה (יש יותר פרטים תגידי אם את צריכה לדעת)
אני מניקה כבר 6 שבועות וזה ממש קשה לי נפשית ופיזית. מבחינה נפשית אני אף פעם לא יודעת כמה זמן ההנקה תיקח, כל היום סובב סביב ההנקה ורק אני יכולה להאכיל אותו. מבחינה פיזית יש לי כאבים בציצי אחד ואני צריכה לפנות ליועצת הנקה - כאבים חזקים סביב הפיטמה. כשאני שואבת זה לוקח לי רבע שעה - יש לי המון חלב - ויש לי בקבוק עם 130 CC. אני שואבת כל 3-4 שעות ללא כאבים וממש בכיף. ככה בעלי עוזר לי עם ההאכלות (וגם אמא שלי) במשך היום. וגם יותר קל לי לצאת החוצה (קניון, בתי קפה וכו') בלילה אני עדיין מניקה (2-3 פעמים) וסובלת מכאבים. היתרון שבלילה הוא אוכל יעיל וענייני וישר נרדם. במשך היום הוא יכול לשבת לי על הציצי גם שעתיים וזה קשה. הייתי כבר על סף להפסיק להניק והשאיבה זו מעין פשרה. הבעייה היא שעדיין אחרי 120 CC הוא עושה קולות של רעב וזה נראה לי מוגזם לתת לו עוד. בגלל זה אני שואבת קצת יותר ואם הוא רעב אחרי ההחתלה אני נותנת לו עוד 10-20 CC
בעזרתה תוכלי גלות מהי סיבת הכאבים ולשנות זאת. אם התינוק לא תופס נכון - יש כאבים - הוא לא מקבל מספיק חלב - הוא נשאר על הציצי המון זמן. הנקה צריכה להיות נוחה ומהנה גם לתינוק וגם לאם, ואני בהחלט מבינה מדוע עברת לשאיבות, אבל זה לא חייב להשאר כך. מה גם בההנקות לילה ישתפרו ולא תסבלי מכאבים. כמו שציפיק כתבה - חשוב להאכיל את התינוק לאט ולתת לו להכתיב את הקצב. השתמשי בבקבוק עם פטמה רחבה ואיטית. החזיקי את הבקבוק כמעט מאוזן לגמרי (אבל עם פטמה מלאה בחלב) ותעשי לו הפסקות יזומות כל כמה מ"ל לגרפס או אף לסתם מנוחה. למוח לוקח בערך 20 דקות לקבל את המסר שהגוף שבע - לכן לעיתים נראה שהתינוק עדיין רעב אם ההאכלה היתה מהירה מאוד.
הסתכלתי בראי בפיטמה הכואבת (למעשה כואב לי בעטרה מתחת לפיטמה) וראיתי שיש לי על העטרה מעין קו טיפה בולט (כמו וריד) וזה בעצם מהשכואב לי. את אולי יודעת מה זה? האם יכול להיות שזה וריד "שיצא" בפטמה?