כמות קלוריות יומית

• פותח הנושא yawn
  • פורסם בתאריך

yawn

New member
כמות קלוריות יומית

היי :cool: אני בת 17, גובה 1.64 ושוקלת לאחר דיאטה 45 קילו. אני יודעת שזה מעט מתחת למינימום, אבל בכל זאת אני מרוצה מהמשקל ומהמראה שלי, ורוצה לשמור עליו ככה. הבעיה היא כרגע, שעם התפריט שלי עכשיו אני נמצאת במצב של ירידה במשקל. השאלה שלי היא, מהי בערך כמות הקלוריות שעלי לצרוך על מנת לשמור על המשקל הנ``ל? תודה yawn

כמה מילים על משקל המינימום

משקל המינימום והמקסימום הוא נוצר ע``י חברות הביטוח האמריקאיות. הן רצו למצוא דרך לדעת אילו אנשים כדאי להם לבטח ואילו לא כדאי להם לבטח בביטוח חיים. הגיעו למדד מסויים שמי שמעליו או מתחתיו הוא בעל סיכויים גדולים יותר למות קודם. את נמצאת 6.5 קלוגרמים מתחת למשקל המינימום. זה המון!!! כמות הקלריות שאת צריכה תלויה מאוד בפעילות הגופנית שאת עושה. כרגע את זקוקה לכ 2000 קלוריות ליום.

yawn

New member
2000 קלוריות??

זה לא ממש ממש המון?.. הייתי לפני כמה זמן באתר dietnet.co.il ושם היה כתוב שעל פי המשקל והגובה שלי אני צריכה לאכול כ-1200 קלוריות ביום. אני יודעת ששם זה לא מדויק, אבל בכל זאת... 2000? אני ממש לא רוצה להשמין שוב...

הסבר לחישוב

ביצעתי את החישוב לפי משקל גופך המינימאלי לגובהך. כמו שציינתי ירידה אל מתחת למשקל המינימלי מהווה פגיעה בבריאותך!!!הוספתי תוספת עבור פעילות גופנית שאני יוצא מתוך הנחה שאת עושה. גם אם את לא עושה פעילות בדרך כלל סדר היום של בני נוער הוא פעיל יותר פיזית מאשר אנשים לאחר גיל צבא (הולכים יותר ופחות נוסעים). והוספתי תוספת קלה של 100 קלוריות על מנת לתקן את האנורקסיה בה את נמצאת (לא לבלבל עם אנורקסיה נרבוזה).התוספת הקטנה נובעת כדי שהעלייה תהיה איטית ולא תגרום להשמנה בלי שהספקת לבנות שריר. כאשר תגיעי למשקל המינימאלי לגובהך (51.5 ק``ג) הצריכה שלך תהיה 1400 קלוריות ללא פעילות, ו 1900 עם פעילות. בקשר לדיאטנט המחשבון שם הוא טוב רק צריך להוסיף את הפעילות הגופנית שאת עושה ביום יום. (הליכה של10 דקות לחברה ובחזרה יש לחשב ולהוסיף לתוצאה).

למעלה