כמות חלב

קוקו78

New member
כמות חלב

שלום,
לפעמים כשאני רוצה לשאוב בבוקר, אז בלילה אני מאכילה את בתי רק משד אחד. תהית מדוע יש בקרים שיש לי גודש עצום בשד שלא הנקתי בו ולפעמים השד פחות גדוש. במה זה תלוי?
תודה רבה

Revili

New member
כמות חלב

כמות החלב בשד וקצב ייצור החלב מושפעים מגורמים רבים ובינהם - רמות ההורמונים, יכולת האיחסון של השד, תכיפות ריקון השד, השעה ביממה ועוד ועוד...

כמובן שהגוף שלנו אינו מכונה ולא מייצר תמיד את אותה הכמות באותה השעה ולפעמים תרגישי יותר מלאה ולפעמים פחות.

מה שחשוב שתדעי, שמה שבעיקר משפיע על ייצור החלב היא תדירות ריקון השד.
ככל שהשד מקבל גירוי, יוצא ממנו חלב והוא מתרוקן בתכיפות גבוהה יותר, כך יגבר קצב ייצור החלב- זה מנגנון של ביקוש והיצע.
שד שנשאר מלא ולא מתרוקן במשך שעות, קצב ייצור החלב בו יורד.
לכן, דווקא אם את רוצה להגביר את הייצור, עדיף לתת יותר גירוי, לתת לתינוקת לינוק (אם היא סיימה את הצד הראשון ומעוניינת גם בשני) ובכך להגביר את הייצור.

בהצלחה.

קוקו78

New member
תודה ועוד שאלה

תודה רבה
אבל אם אני רוצה לשאוב, מה הזמן הכי טוב כדי שיהיה מה לשאוב, כי כשאני לא מרגישה שהשד מלא אין הרבה מה לשאוב

Revili

New member
שאיבה

תלוי לאיזו מטרה את שואבת.
אם את שואבת באופן קבוע, יומיומי, השתדלי לשאוב פחות או יותר באותו זמן כל יום וכך גם אם בהתחלה הכמויות אינן גדולות, ריקון השד הקבוע יגרום להגברת את הייצור בשעה זו.

אם את שואבת רק מדי פעם, שאיבות מזדמנות, אין ממש חשיבות לעיתוי השאיבה, שאבי מתי שנוח לך או כאשר את מרגישה מלאות יחסית (פעמים רבות זה קורה בבקרים), או כאשר התינוקת ינקה רק מצד אחד.

כאמור, שאיבה כאשר השד אינו מלא, אולי לא תניב הרבה חלב בימים הראשונים אך בהמשך תגביר את הייצור.
השארת שד מלא באופן קבוע מניבה יותר חלב בשאיבה בתקופה הראשונה אך באופן קבוע ומתמשך אולי תוריד את הייצור.

אבל כיוון שהגוף אינו מכונה ויש שוני מאמא לאמא, בסופו של דבר תחליטי לפי מה שנכון ועובד עבורך.

למעלה