כמות חלב מינימלית

דפנה180

New member
כמות חלב מינימלית

מה כמות החלב המינימלית (חלב אם במקרה שלנו) הדרושה לתינוק בן 8 חודשים? בבוקר ובערב כשאני מנסה להניק אותו הוא מסרב לינוק לפעמים ורציתי לדעת עד כמה זה חשוב? בלילה הוא יונק פעם אחת ובבוקר הוא מקבל בקבוק של בערך 50cc. מלבד זאת הוא שבע בשאר הזמן מארוחות כמו דייסת שיבולת שועל, פירות ומרק עם הודו ירקות וקטניות. תמיד כשאני בבית אני מנסה להניק וכשהוא לא רוצה ועברו שלוש שעות או יותר מהארוחה האחרונה אני נותנת לו משהו אחר במקום.

כמות חלב מינימלית

שלום דפנה כשתינוק יונק אין לנו דרך לדעת בוודאות את כמות החלב שהוא יונק ולכן , יש חישוב שעושים לתינוקות שהם רק יונקים ביחס למשקל גופם - כמות ליום. במקרה של תינוק בן 8 חודשים, שהוא כבר ניזון ממוצקים, אין לנו דרך לחשב. חשוב שהוא יקבל לפחות שתי הנקות ביום. על פניו 50 CC נשמע מעט, אך לא הבנתי למה את מתכוונת הנקת לילה? אם הוא יונק ממש באמצע הלילה? האם זו הנקה מלאה או נשנוש? חשוב לוודא שהתינוק נשאר בסביבות עקומות הגובה והגדילה שלו.

דפנה180

New member
תודה והמשך

ההנקה בלילה היא לשם אוכל. לרוב אוכל מצד אחד (לא נשנוש) ולא רוצה צד שני כבר. ההנקות הן יחסית קצרות - למרות שאני שומעת את הבליעות אבל לפעמים מדאיג אותי שהוא לא רוצה לינוק למרות שעבר הרבה זמן מהארוחה האחרונה. לגבי הבקבוק ביום (50CC) הוא מקבל אותו לאחר הארוחה בבוקר כהשלמה אז הוא עם בטן יחסית מלאה. הוא לא מקבל בקבוק כארוחה בפני עצמה אף פעם. מהתייעצות עם רופא הילדים - מבחינת התפתחות ועליה במשקל הוא תקין - נחשב באחוזון 10 אך יחסית יציב (תמיד היה באיזור הזה). אין ניתן להפריך את החשש שהוא לא מקבל מספיק חלב אם כדי שלא יהיו לו חוסרים?

הנקות קצרות

יכול להיות שהתינוק מאוד יעיל ולוגם כמות הרבה יותר גדולה ממה שנדמה לך בזמן קצר. אם התינוק מתפתח יפה הייתי זורמת איתו. ברור לי החשש שלך, אך ההשוואה לפרשת רמדיה לא מתאימה. אם יש לך עדיין חששות את יכולה לפנות ליועצת הנקה ולדון בנושא שילוב מוצקים. לפעמים חשוב להרגיע את עצמינו בכל מחיר והשאלה שאת, לדעתי, צריכה לשאול את עצמך, מה ירגיע אותך באמת בנושא הזה, שתוכלי לישון בשקט שהתינוק שלך ניזון כראוי.

monique18

New member
כמות חלב מינימלית

בגיל הזה רב האוכל של התינוק מתזונה מתפריט הבית.ישנה חשיבות להמשיך להניק כמה שיותר.את ממשיכה להעביר לתינוק שלך מרכיבים חשובים כמו של מערכת החיסונית. בערב תנסי להניק אותו במקום שקט מגירויים חיצוניים.כל הכבוד לך -את אלופה!

דפנה180

New member
תשובה

תודה, אני יודעת שחשוב להמשיך להניק. כוונתי הייתה שאני דואגת שמה יש בחלב אם מרכיבים שהוא אינו יכול לקבל מתזונה חיצונית משום שהוא אינו אוכל הכל עדיין ושלא יהיה חוסר במרכיב חשבו כמו שקרה במקרה רמדיה לדוגמה. גם בחדר חשוך בלי גירויים הוא מסרב לפני השינה לעיתים. בגלל זה שאלתי מה המינימום הדרוש.

למעלה