כמותי הסתברות

MUMI 7

New member
כמותי הסתברות

תגידו אם פתרתי נכון. במגירה 6 זוגות נעליים 2 זוגות אדומים ו4 זוגות שחורים. דנה מוציאה נעל מסוימת. מה הסיכוי שבשליפה אקראית היא תוציא נעל שמאל מאותו הצבע? פתרון: שתי אפשרוית או שהיא מוציאה שחור ושחורה שזה 8/12 כפול 4/11 אפשרות שניה שהיא מוציאה אדום ואדום שזה 4/12 כפול 2/11 ובין שתי האפשרוית חיבור.

SHARON 103

New member
אם יש למישהו מושג איך פותרים את זה

אז הוא יקבל ממני תלושים לחג.......

לא בהכרח

אף אחד לא אמר שבהוצאה הראשונה היא לא הוציאה גם נעל שמאל, לכן יש לך בערך מיליארד אפשרויות בתרגיל הזה.

נ ט ע 18

New member
מחשבים גם את האפשרות הזאת

ראשונה ימין שניה שמאל (אדום) ראושונה שמאל שניה שמאל (אדום) ראשונה ימין שניה שמאל (שחור) ראשונה שמאל שניה שמאל (שחור) ומחברים את כולם..

1234191

New member
מממ

נראה לי ככה: (אבל דורש אישור של חכמים ממני :)) אם זה נעל ימין שחורה, הסיכוי הוא 4/12=1/3. ואז נעל שמאל שחורה זה 4/11. אם זה נעל שמאל שחורה הסיכוי הוא גם שליש, ואז נעל שמאל שחורה זה 3/11 אם מדובר בנעל ימין אדומה, זה: 2/12=1/6 ואז נעל שמאל אדומה 2/11 אם מדובר בנעל שמאל אדומה זה גם שישית, ואז נעל שמאל אדומה (שניה) זה 1/11 עכשיו נחבר: 1/3 * 4/11 +1/3 * 3/11 +1/6 * 2/11 +1/6 * 2/11 = 9/33. טוב עכשיו אני ממש לא בטוח שככה פותרים אבל ממש כואב לי הראש זה בטוח :)

MUMI 7

New member
אנשים אתם תהרגו אותי אבל

שכחתי לכתוב שהנעל הראשונה שהיא הוציא היא ימין, במקרה זה פתרתי נכון?

לא

שכחת להתחשב בעובדה שהנעל הראשונה שהיא מוציאה היא דוקא ימין... לכן אם היא מוציאה שחור בהתחלה: 4/11 * 4/12 ואם היא מוציאה אדום: 2/12 * 2/11 ולכן התשובה היא 5/33 = 20/132

בעצם אולי אני טועה

כי זו הסתברות מותנית אבל קשה לי להאמין שזה יהיה בפסיכומטרי.. נראה לי שהתשובה היא: 10/33

MUMI 7

New member
ואם לשנות קצת את השאלה

השאלה במקור הייתה כזאת: במגירה 6 זוגות נעליים בתפזורת - 3 זוגות אדומים ו-3 זוגות שחורים. דנה הוציאה נעל ימין משוימת. מה הסיכוי שבשליפה אקראית היא תוציא נעל שמאל באותו הצבע?

אין הכי נמי

שוב זה הסתברות מותנית (ההסתברות שהיא תוציא נעל ימין ואז שמאל לחלק להסתברות שהיא תוציא נעל ימין ראשונה..) ההסתברות הפשוטה: 1/2 * 3/12 ההסתברות הראשונית: 1/2 ואם נחלק אותם זה בזה התשובה תהיה 3/12

MUMI 7

New member
אז זהו...שלא..

השאלה השניה היא מהיי קיו והתשובה שלהם היא 3/11, לפי השאלה שלהם כתבתי את השאלה השניה בעצמי.

כמובן

טעיתי טעות טפשית, שכחתי שהיא לא החזירה את הנעל אבל העיקרון אותו עיקרון, שלא מתחשבים בזה שהיא היתה צריכה להוציא נעל ימין דוקא, אלא שזה כבר נתון..

idanhav

New member
ניסוח

יותר סביר, לא הבנתי למה פרסמת את הניסוח הקודם? זה היה טפשי לחלוטין

idanhav

New member
ניסוח גרוע לשאלה

תוציא נעל שמאל מצד אחד לא נאמר אם היא מוציאה משהו מסוים בפעם הראשונה מצד שני, זה תקין שהיא תוציא נעל שמאל מצבע מסוים ואז עוד נעל שמאל באותו צבע? זה בכל זאת עונה להגדרה של השאלה, נעל שמאל מאותו הצבע השאלה הזו בכלל לא בוחנת נושא פסיכומטרי אלא נושא אוניברסיטאי שמו פילוסופיה ובלשנות, או בעברית, איך בא לכם לפרש את השאלה

מישהו יכול לעשות טובה

ולפתור את השאלה? אני אישית עשיתי ככה (אבל אני בטוחה שזה לא נכון, מאחר והסתברות זה אחד התחומים החלשים שלי בתחום חלש ממילא): ישנם שישה זוגות, כלומר 12 נעליים. היא מוציאה נעל ימין אדומה, ההסתברות שהיא תוציא שמאל אדומה היא 3/11 (כי יש שלוש נעלי שמאל אדומות בין ה11 שנשארו) אותו הדבר בנוגע לנעל השחורה, ואז כופלים 3/11*3/11= 9/121 אבל כבר נאמר שהתשובה 3/11 אז איך ולמה?

למעלה