כמותית

אדוונה

New member
כמותית

יש לי ממש בעיה רצינית!! אני עושה את הבחינות הכמותיות של יואל גבע ובכל בחינה יש לי 9 טעויות! כמה טעיות מותר לעשות בכל פרק כדי להגיע לסביבות 600 ? דווקא במילולי ובאנגלית אין לי בעיה.

T i p t i p o n

New member
תלוי..

אם את מדברת על הבחינות של ה-25 שאלות (ולא של ה 10/15/20), אז המצב שלך לא כ"כ נורא, ואם לא תרדי מהרמה הנוכחית שלך סביר להניח שתעברי את ה-600. אבל יש בעיה אחרת- אני לא יודע עד כמה הבחינות בכמותית שהיו עד עכשיו (לפחות בקורס שלי) משקפות את הרמה האמיתית שבמבחן. נראה לי שתוכלי לדעת יותר בוודאות איפה את עומדת אחרי בחינת ה"מרתון" הראשונה.

zimik

New member
דווקא החלק הכמותי במבחן

היה הרבה יותר דומה לסימולציות של יואל גבע מאשר לפרקים באוגדן.

T i p t i p o n

New member
וזה מוביל לשאלה הבאה..

האם הבחינות בכמותית (מהספר בחנים בכמותית) ובחינות הכתה הם גם פחות או יותר הרמה של הסימולציות האיומות במרתון, או שמא הסימולציות במרתון הבא עלינו לטובה (עוד שבוע) יתעלו מעל כל הבחנים שהיו לנו עד עכשיו?

zimik

New member
הסימולציות

בסה"כ הרמה די זהה לבחנים שכבר עשיתם, אבל כאן אתה גם מתמודד עם מבחן מלא על כל ההשלכות שגם משפיעות על הראייה שלך לגבי המבחן. בכל סימולציה יהיו 2 פרקים שיהיו קטלניים יחסית לאחרים, בד"כ אלה באמת הכמותיים.

T i p t i p o n

New member
שאלה נוספת..

1.בסוף הסימולציות הם אומרים לך מה היה פרק "פיילוט" ומה פרק אמיתי? או שמבחינתם כל הפרקים נחשבים אמיתיים, כולל הקטלניים ביותר? 2.בהתייחס למבחן פברואר, הפרקים הכמותיים יותר דומים לפרקים הכי קשים בסימולציות, לפרקים הכי קלים או משהו באמצע? 3.לפי מה שראית אצלך בכיתה, עד כמה החיזוי שניתן ע"י הסימולציות והאוגדן היה מדויק?

zimik

New member
תשובות

1. כבר כשתעשה את הסימולציות אתה תשים לב איזה פרקים הן כביכול הפילוט. המורה שלי אמר לנו לקחת את שני הפרקים הקשים ולהחשיב אותם כפיילוט, למרות שאתה צריך לקחת בחשבון שיכול לקרות ההיפך- במבחן פברואר פרק הפיילוט בכמותי היה דוקא הפרק הקל מן השלושה. 2. כתבתי כאן למישהו תשובה לגבי החלק הכמותי- הוא היה יותר דומה למבחנים בקורס מאשר לאוגדן (כל קשר בין האוגדן הדבילי הזה למבחן האמיתי היה מקרי בהחלט), מן ממוצע של כל הפרקים בסימולציות. 3. אני לא יודעת לומר לך לגבי הכתה, אבל אני יכולה לומר לך על עצמי: הציון שקיבלתי היה הממוצע של כל המבחנים שעשיתי, כלומר באמצע הדרך בין המבחנים בקורס למבחנים באוגדן- די כמו שציפיתי. אין צורך לחשב בכל פעם את הציון- וזה ממש לא משנה- תראה כמה טעויות בסה"כ יש לך בכל מבחן ותעשה ממוצע של מספר הטעויות. זה האומדן הכי טוב לגבי ההצלחה שלך בפסיכומטרי.

->

את חייבת לבדוק אלו טעויות חוזרות על עצמן ולמה, בלי זה את תמשיכי לעשות את אותן טעויות. אם בכל פעם את טועה בסוגי שאלות אחרות או שהטעויות שלך הן ממש טפשיות ולא בגלל טעות חישוב זה כנראה נובע מזה שאת מחשבת יותר מדי מהר ולא ביסודיות. בכל אופן - את חייבת לראות מה הסיבות לטעויות ומה את יכולה לעשות כדי לא לחזור עליהן

למעלה