כמורה בימה"ב

valanice

New member
כמורה בימה"ב

אני קצת מבולבלת בנושא הכמורה בימי הביניים בכנסייה הקתולים, אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי. עד כמה שידוע לי החל מהמאה ה-9, נוצרו 2 סוגי כמרים: הכמרים שהיו נזירים - רגולריים וכמרים סקולריים (אינם מחוייבים לרגולה של המנזר וחיים יחד עם הקהילה). עד הרפורמה במאה ה-11, האם לכמרים הסקולריים היה מותר להתחתן או שהאיסור היה קיים וההתעלמות היתה לנורמה והכמרים רק חיו עם הנשים (בלי צאצאים חוקיים)? תודה לעונים

eshir31

New member
נדר הכמורה

לפי מה שידוע לי, גם הכמורה הסקולרית הקתולית אסור להתחתן (עד היום). בכל מקרה, שאלות בענייני דת ואמונה ניתן ואף מומלץ להפנות לפורום 'תאולוגיה ודתות אחרות'. מקווה שעזרתי,

אלי ו.

New member
הכמרים הסקולריים היו לעתים קרובות

אכרים שמונו ע"י אדון האחוזה, הידע שלהם לא היה רב מהידע של שאר האכרים. תפקידם היה בעיקר לספק שירותי דת להמונים. הנזירים לעומתם הגיעו מן האצולה חיו בד"כ מחוץ לקהילה וזכו למעמד גבוה יותר. עד למאה ה 11 הכמרים הסקולריים לא הושבעו לפרישות ולמעשה הכמורה היתה עוברת לעתים מאב לבן, במאה ה 11 ברפורמה הנזירית חויבו הכמרים הסקולריים בפרישות, נאסרה מכירת כהונה וכו'. מאוד ממליץ לקרוא את הספרון של פרופ' אביעד קליינברג, "הנצרות מראשיתה ועד הרפורמציה" שנותן רקע מצויין בנושא. אליה, נכון לעכשיו אין מה להפנות לפורום תיאולוגיה. הפורום שם התפרק והפך לזירת מריבה של מסיונרים,מחזירים בתשובה וסתם תמהונים.

Marinette

New member
נכון מאוד, ומצער.

זה היה פורום מעניין ומיוחד כשניהלה אותו "תיאולוגיה", ועכשיו בהיעדר מנהל הפך לפורום של התכתשויות דתיות. היו לי כמה שאלות לדיון שרציתי לפתוח שם, אבל איחרתי ועכשיו אני מרגישה שאין לי איפה...

אלי ו.

New member
חדשות חמות מפורום תאולוגיה

יש מנהל חדש לפורום. אולי יש תקוה.

למעלה