כמוסות קפאין

shaxuca

New member
כמוסות קפאין

כמוסת קפאין לפני אימון - מומלץ או מיותר?

היי

אני מכירה אנשים שלוקחים כמוסות קפאין לפני תחרויות ריצה. הם טוענים שזה משפר את הזמן. קפאין הוא ממריץ אז אני מאמינה להם.
אני אישית לא לקחתי אף פעם וגם לא מתכוונת לקחת. בשביל מה?
הוא ממריץ, ולכן מגביר לך את קצב הלב. אם יש לך בעית לב, גם קטנה (לי יש אוושה) זה ממש לא מומלץ. בכמוסת קפאין יש הרבה יותר קפאין ממה שיש בכוס קפה ביתי.
לדעתי, מיותר לגמרי. גם אם הוא לא מסוכן לך ספציפי, בשביל מה?

shaper IL

New member
באופן כללי לא הייתי ממליץ על כך

קפאין כשלעצמו (או כל דבר אחר שנגמר ב "אין" כמו תהאין, ניקוטין וכ'ו וכ'ו ) הם כולם ממריצים אמנם לזמן מסויים שמשתנה מאדם לאדם אבל פוגעים בגוף אם משתמשים בהם לטווח הארוך. מעבר לזה שהם ממכרים והגוף יוצר תלות בהם.הם פוגעים באפקט ה fight or flight הטבעי של הגוף והם מעודדים חרדות ולחץ על ידי גירוי של הורמוני "סטרס".
אגב לא רשמת מה מבנה גופך אבל במידה ואת רזה אז ממש לא הייתי מציע לך כי זה פשוט גורם לשרוף קלוריות יותר במהלך האימון וזה לא משהו שכל מתאמן מעוניין בו.

זכיר

New member
כל דבר שנגמר ב"אין" הוא ממריץ?

כמו גלוקוזמין? קטכולאמין? היסטמין?
&nbsp
אני שב וממליץ, כמו בכל נושא, לחפש את המידע הגולמי, לדרג את עוצמת ההמלצות על פי המקור שלהן ןלקבל החלטה מושכלת. למשל המלצות הנגזרות ממחקרים מקיפים עם מתודולוגיה טובה הן המלצות חזקות. המלצות ממומחי תזונה שלא נשענים על מחקרים עדכניים ואיכותיים הינן פחות חזקות, והמלצות שמגיעות מאלמונים בפורום הן ממש (אבל ממש) חלשות.

דורון8899

New member
אלמונים בפורום בניגוד למחקרים של מומחים

ועצות של מומחי תזונה, הם אנשים שבפועל משתמשים באותם חומרים.
כך שלא הייתי קורא להם חלשות ביותר, נהפוך הוא לפי דעתי

shaper IL

New member
זכיר אתה ממעיט באינטליגנציה של גולשי הפורום.

אמנם רשמתי בצורה סתומה - כל מה שמסתיים ב"אין" אבל מהדוגמאות שנתתי אפשר להבין שאני מתכוון לקבוצת הסמים ולא לכל חומר בעולם שנגמר ב אין.
אדרנלין, חמין ופטריות כמהין גם נגמרות עם אותה סיומת אבל אני בטוח במיליון האחוזים שהיא לא חשבה שאליהם אני מתכוון מתוך שימושה בהיגיון פשוט.
אם ציפית שאתן מינוחים מדעיים מדוייקים בפורום זה אז זה לא עובד ככה, בפורום אפשר לדבר בשפה עממית ולא לכתוב כאילו שאני עכשיו במבחן במכללה.

בהקשר למהות תשובתך זכיר היקר, במקום לענות לה על השאלה שהיא שאלה ולתת לה קצת מהידע שלך אתה אומר לה לא להקשיב לאלמונים בפורום - אתה אמנם צודק במידה מסויימת אבל אם היא ניגשה לפורום הזה וטרחה לכתוב שאלה אני חושב שמגיע לה לקבל תשובה מכל אלמוני בפורום כזה או אחר, אני או אתה ולא שיפנו אותה ללכת לחפש "מידע גולמי" כי זה כנראה לא מה שהיא מעוניינת בו או שהיא מעוניינת לעשות את שני הדברים במקביל.

זכיר

New member
חוכמה וידע הם שני דברים שונים

ולדרג איכות מידע זה ממש לא לאטום את האוזניים בפני דעות ורעיונות שמגיעים ממקורות שונים. רוב הסיכויים שאתה בעצמך מדרג חוזק של ידע שאתה מקבל ללא הפסק. למשל, אם ניקח את המצב הגיאופוליטי הנוכחי בסביבתנו, יש סיכוי טוב שאתה נותן ציון נמוך לידע שאתה מקבל מאיש שעומד לידך בתור לאוטובוס לעומת הידע שאתה מקבל מפרשן צבאי ותיק בטלוויזיה וציון שונה לגמרי למידע שאתה מקבל מהמודיעין של האוגדה אם אתה במקרה חשוף אליו. או העוצמה שאתה נותן לידע על תיקון מכונת כביסה אם קיבלת אותו שחבר שפעם תיקן מכונת כביסה או אם קיבלת אותו מחבר של הדוד שפגשת במקרה והוא טכנאי מכונות כביסה. אז גם אתה עושה את זה. אני רק תיארתי את התהליך וגם דירגתי את עוצמת הראיות בכלים פשוטים. לא צריך להעלב מזה.
כתבתי על זה פעם משהו, אם בא לך לקרוא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2727681
&nbsp
לגבי מה שהיא מעוניינת או לא מעונינת לדעת. קטונתי לגמרי. היא אפילו לא ציינה על איזה סוג אימון היא מדברת.

shaper IL

New member
לדרג איכות מידע ?

איך עושים דבר כזה כשרוב המחקרים ממומנים על ידי גופים פרטיים או ממשלות ? אני לא מכיר שיטה... יש דירוג מסויים שברח לי שמו (אתה וודאי יודע את שמו כי אתה מתמחה בדירוג איכות מידע) שבודק את זה לגבי מחקרים מסויימים וגם הוא לא מדוייק כי כבר התגלו מקרים בהם הם אמרו שמחקר מסויים אינו ממומן על ידי גורם אינטרסנטי ומספר שנים לאחר מכן הוכח שדווקא הוא כן מומן.
&nbsp
בקיצור יש פה המון עניין של אינטואיציה,אמונה והיגיון. או האלטרנטיבה הנוספת היא לערוך מחקרים מדעיים משלנו - אם אתה פרופסור ויש לך את הכסף והאמצעים אז אני אומר לך על זה ותפרסם את הממצאים כאן.

shaxuca

New member
נו מעולה

אם זה מאיץ שריפת קלוריות מצויין. תזונאית אמרה לי שזה לא ממכר...

זכיר

New member
למיטב זכרוני קפאין לא מאיץ שריפת קלוריות במובן הרזיה

הוא הופך חומוצות שומן לזמינות יותר לחמצון ("שריפה"), ולכן משפר ביצועים הנשענים המשתפרים בנוכחות חומצות שומן (סיבולת) אבל לא תורם ממש להרזיה.

אבו זקן

New member
קפאין הוא אין

הרבה מחקרים מהזמן האחרון מראים שקפאין לא רק שאינו מזיק אלא שהוא מועיל. סיכום לא רע, כולל הפניות למחקרים, תוכל למצוא כאן.

למעלה