כמויות תמל

• פותח הנושא nitu1
  • פורסם בתאריך

nitu1

New member
כמויות תמל

שלום לכולם, אני אמא לתינוק בן 6 שבועות. התינוק אינו יונק. הוא מקבל תמל מהיום השני להיוולדו. מהרגע הראשון הוא אכל נהדר. עוד בבית החולים התחיל עם 60- 70 CC להאכלה. היום הוא כבר מגיע ל 180 CC להאכלה כאשר הסה"כ היומי מגיע ל 800-900 CC. האם הכמויות האלו נראות לכן סבירות? ואגב הוא מעלה במשקל בצורה די תלולה, ומעולם לא איבד ממשקלו, גם לאחר הלידה- תמיד היה בסימן עליה. מה דעתכן?

nitu1

New member
אגב- משקלו כשנולד היה

3340 קילו והיום הוא כבר 5.8 קילו

lulyK

New member
האו אוכל בדיוק לפי הנוסחא.....

הנוסחא: 150 מ"ל לכל קילו של התינוק. במקרה שלכם 6X150=900. בכל מקרה, כדאי לתת לו את התמ"ל בבקבוק עם פטמה מס' 1 (או הקטנה ביותר המקבילה) ולעשות הפסקה יזומה באמצע.

nitu1

New member
תודה, ואינפורמציה נוספת-

האמת שהתינוק אוכל את אותן הכמויות מאז שהוא שוקל 4 קילו. אנחנו פשוט מאוד משתדלים לא להקפיץ כמויות.... וקרה שהוא הקיא את כל מה שאכל, בלי בכי או סימן למצוקה כלשהיא, ומבקש עוד אוכל כמעט מיד אחרי ההקאה (זה קרה כשלוש פעמים בשבוע האחרון) ויש לציין שיחד עם זאת הוא תינוק מאוד רגוע, ישן רצוף כ4-5 שעות עוד מיומו הראשון ואינו מרבה לבכות. האם עלי לשנות משהו?

lulyK

New member
לא הייתי משנה,

אבל כדאי ללכת לרופא לבדוק את עניין ההקאות.

א מ א י ה

New member
לא הייתי מקטינה את כמות האוכל

את פשוט מתארת את מאיה שלי.... אותו דבר בדיוק, פשוט הבאתי לה אוכל כמה שהיא דרשה ללא הגבלה של כמות ושל שעות... גם מאיה הייתה מקיאה לפעמים אחרי ארוחות, הלכתי לרופאה והיא אמרה שזה כנראה עודפים, אבל כדאי לך ללכת ולבדוק כי כל תינוק שונה....

ronboy

New member
הקאות

אולי כדאי לעשות הפסקות יזומות במהלך הארוחה, וגם להחזיק אותו בתנוחה יחסית מאונכת, ולא יותר מדי בשכיבה.

nitu1

New member
האם מצב אנכי עוזר להקאות?

הפסקות יזומות אני עושה (והוא מתלונן... אם כי לא בבכי, אבל דורש עוד אוכל)

naamamushki

New member
אני הייתי מתייעצת בטיפת חלב כי

הכמות לגיל יותר מבוגר - גפן בת חצי שנה ואוכלת 180 סיסי בארוחה... חבל שהוא יהיה כבר בהתחלה עם משקל עודף ונראה לי שזה שווה בהחלט ייעוץ יותר מקצועי...

צוגל

New member
אין פה חוקים

בני עוד שבוע בן חצי שנה, נולד קטן (2.850) וכיום שוקל 8.610. (68 ס"מ גובה) אוכל 3 פעמים ביום תמ"ל, 240 CC, ובצהריים מרק ירקות. הוא גם פולט די הרבה, אבל לא מוכן להפחית בכמות. כך שהגיל הוא לא המדד הבלעדי לכמות האוכל.

nitu1

New member
הבן שלי כרגע 60 ס"מ גובה

נראה כי בני אוכל הרבה יותר מהבן שלך ובכל זאת 4.5 חודשים מפרידים בינהם. האם כשהוא פולט (אבל מרגיש טוב, לא חולה/בוכה/ מראה סימני מצוקה) זה סימן אוטומטי כמעט להאכלה עודפת? פעם אמרו לי שאין כזה דבר תינוק שאוכל יותר מדי, כלומר הם יודעים בדיוק מה הם צריכים...

lulyK

New member
עם בקבוק יש להם יותר בעיה לווסת

את הכמות שהם צורכים. היניקה מבקבוק קלה להם מדי.

צוגל

New member
פליטות

מאז שהוא נולד, בני אוכל המון. הוא גם פולט המון מגיל שבועיים בערך. עשינו בדיקות (רגישות לחלב, רפלוקס), הוא היה מטופל בזנטק (שלא עזר בכלל) וכל הטריקים הידועים (להרים, להחזיק על הידיים אחרי האוכל וכו...) ולא עוזר כלום. בד"כ , אם התינוק עולה במשקל ועדיין פולט, אין מה להתרגש. זה כנראה עודפים.

אנחנו בגיל חודש ואוכלים 120 CC

אם נוצר פער גדול מדי בין הארוחות אז אני מכינה כמות גדולה יותר אולם הוא לא גומר אותה... אם אני זוכרת נכון אצל בתי הגענו לכמויות של 180 בגיל חודשיים וחצי בערך או יותר... והיא היתה תינוקת גדולה-אחוזון 90. הייתי מתייעצת עם רופא או אפילו בטיפת חלב לגבי הכמויות וההקאות.

למעלה