כמה.....

SHAVIT 1

New member
כמה.....

כמה בני עדות המזרח נמצאים בין בוחרי שינוי במושגים של אחוזים? יש משהו כמו 10% מהבוחרים לפחות? אני שואל זאת מפני ש.... מה שקורה היום ברחוב, המזרחיים חוזרים לשורשים ולמקורות בהמוניהם כשמעט מהאשכנזים מצטרפים אליהם, ואילו מנגד מנהלי הקמפיינים של שלום עכשיו דור שלם נוער מרץ ושינוי הם יותר אשכנזים ומינימום מזרחיים מתחלקים כאן במדינה לשניים?

אני לא יודע כמה באחוזים

אבל אני יכול להגיד לך שבקרב חברי הכנסת של שינוי יש מזרחיים ואשכנזיים עולים חדשים וותיקים, נשים וגברים כאחד. לגבי כל שאר הארגונים ומפלגות שציינת אני לא מכיר את הנתונים.

SHAVIT 1

New member
תראה....

אם שמת לב למה שכתבתי, זה לא סוד שהחלק הארי של מצביעי ופעילי השמאל ו"קואליצית השלום" הם אשכנזים, ולא נתחיל להצביע על מזרחי זה או אחר שמכהן בתפקיד זה או אחר כי זה ממש לא משמעותי ביחס לכלל הקהל שמאכלס אותה מנטליות כמו שציינתי כנ"ל בוחרי שינוי, המזרחיים החילוניים ברובם ממש לא מעניין אותם המלחמות האלה נגד החרדים, נהפוך הוא, חלק נרחב מהם תומך בלומדי התורה והישיבות בכלל מה גם שלכולם יש קרוב זב או אחר במסגרת דתית זו או אחרת, לעומתם החלק האשכנזי הקיצוני שאין לו חלק באלוהי ישראל כהגדרתו, הוא הציבור המתאים לבחור ולהיות פעיל בפעילויות אלו, ושוב,,,אל תתחיל למנות את נציג פעיל שר זה או אחר שהוא מזרחי, הוא ממש לא מייצג את הכלל וזה מה שסיימתי בסיום דבריי, שתי מדינות שני עמים, ולא דתיים וחילוניים אלא....

the Rain

New member
אשכנזים מזרחים כולם שווים

לא צריכים לעשות את ההבדלים כמה פה וכמה פה כולם ישראלים בכולם זורם דם כולם שווים

SHAVIT 1

New member
אין קשר בין דבריך למסקנתי

דבריי מקוממים ומפחידים קימעא , אבל... במידה וצדקתי מובנת שינאת האחים המשתררת כאן, למה חרדי מסוגל לזרוק אבנים על חילוני בשבת ולמה חילונים יוצאים בתעמולה קשה ואנטישמית נגד חרדים ולמה ביילין ושריד כבר הספיקו להגדיר את עצמם שונאי מתנחלים ולמה יש מושג שנקרא שינקין ומושג שנקרא אריאל ויש"ע זה לא רק דת זה הרבה יותר מזה, זה נובע מסדר עדיפויות מנטלי, מבט קצר לעבר הסבא וההתקשרות אליו

סילבן

New member
שמעת?

ח"כ רביץ אמר פעם לח"F גולשמידט, על תמיכתו בהצעת ש"ס כלשהי: "איך אתה תומך בהם, הרי יש לך עיניים כחולות כמוני..."

yariv~2

New member
הרבה יותר...

נגמרו הימים שבהם מפלגות הפרזיטים יכלו לנכס לעצמם את עדות המזרח. עבר.. נגמר.. ולא יחזור שוב. יש עדיין אפליה, אך היא כבר אינה מופנית כלפי עדה כלשהיא, אלא כלפי עיירות הפיתוח. (בעיקר בנגב) לגבי החזרה בתשובה - היא מתקזזת עם החזרה בשאלה. אגב, אני מזרחי. אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום ולגלות מהם דעותי...

SHAVIT 1

New member
לא עבר ולא נגמר

כמו שאמרתי לגרשון זה שאתה שחור זה לא מעלה ולא מוריד ממה שאמרתי, הנתונים הם נכונים לצער שנינו וזה בעצם הפחד הגדול שלכם מש"ס, עיירות פיתוח אמרת? מי חי שם, יקים והונגרים? אולי, אבל לא הרבה, זו אותה גברת בשינוי אדרת, מזרחית. אפלייה יש כמו שאמרת ולא דנתי בה אני רק הדגשתי את הנהירה של אלה לכאן ואלה לכאן וזה לא מפתיע, המזרחיים (בקרוב אצלך) חוזרים לשולחנו של אבא (כמו יעקב מורד) והאשכנזים פונים צפונה לעבר החופש, זה שעם המזרחיים יש מיעוט אשכנזי ועם האשכנזים יש מיעוט מזרחי זה לא דוגמה לכלום, כלומר אתה אינך דוגמה. אמרת קיזוז? אני מאמין שאתה יודע את ממדי החזרה בתשובה כך שהסיומת של הקיזוז נובעת או משטותניקיות שלך או מחרדה, תבחר אחד מהשניים.

yariv~2

New member
דווקא פיגמנט העור שלי הוא

לבנבן(יחסית)... ואני משתזף שעות כדי לסלק את הארור הארור הלזה ממני.. לגבי עיירות הפיתוח - גרים שם הודים, פרסים, מרוקאים, תימנים, רומנים, הונגרים, רוסים (להמוניהם) ועוד.. ועוד.. המכנה המשותף של כולם - קיפוח בתקציבים. בקרב החוזרים בתשובה ישנו רוב אשכנזי(גם לדעת המחב"תים).. כך שאין לי מושג על מה אתה מדבר. הקיזוז הוא ידוע, אבל מאחר ואתה מולעט בנתונים שמגיעים אליך הישר מערוצי ה"קודש".. איני יכול לעמוד בפני אותם הטיעונים.

SHAVIT 1

New member
אני? ערוצי הקודש? אהבתי

מה לי ולערוצים האלה אני איש רשת ב ולזה לפחות תצטרך להאמין לי אני דווקא יודע שאתם כל היום מאזינים להם בשליחות מנהיגיכם, כך לפחות הבנתי מכמה הודעותיך בעבר והודעות גרשון. המספרים שהם אומרים מפחידים אותך? צא לנתניה חולון בת ים מפחיד לעבור שם היום, הכל שחור, כיסויי ראש, זקנים וכולם...כן כן מזרחיים. פעם נתניה היתה עיר היהלומים, נתניה ועוד 15, אבל היום? מרכז ענק של חוזרים בתשובה אשמח להעניק לך מידע אותנטי אם תחפוץ אודות מצב התשובה והשאלה, אין לי בעיה עם זה וכשאתה מזכיר עיירות פיתוח אל תזכיר יותר מדי רומנים והונגרים, רוסים כן, אבל עדיין זה רוב מזרחי שנדפק שם בתמימותו למה לסלף ידידי?

yariv~2

New member
אני עוזב את הוויכוח לגבי המספרים..

כשיהיו לי נתונים עדכניים - אפרסם אותם, ותתברר האמת. לגבי עיירות הפיתוח.. אכן, לצערנו רובם ספרדים. אך אני עדיין עומד על שלי וטוען שהאפליה כנגד עדות הסתימה, וכיום היא מתמקדת כנגד עיירות הפיתוח (ואוסיף את מעמד הפועלים השחורים) אני מקשיב מדי פעם לתחנות חרדיות.. אך זהו מרצוני האישי בלבד (אני נגעל כל פעם מחדש) לגבי רשת ב´.. זו גם התחנה שאנוכי שומע.. ואני מאמין לך, אין סיבה שלא. (ועכשיו אני אני תוהה לגבי מקור הנתונים שלך)

SHAVIT 1

New member
יריב

ראשית נתוניי מהשטח, כתבתי למעלה צא לערים המוזכרות ותיווכח שנית לילה טוב

זה לא כמה, זה למה

למר שביט 1 בהקשר לבעיתך עם אחוזי "מזרחיים" וכו´ אני מעביר אליך משהו שכתבתי בענין השירה של בניון, וגם על ספרדים..מלחמת לפיד - בניון סערה מוסיקלית זו לא היתה קמה אילו אמר טומי לפיד שאינו אוהב לחן בולגרי או אילו אמר בניון שקשה לו לשמוע שיר באידיש. הפיצוץ נבע מכך שאשכנזי אמר שאינו אוהב שיר מזרחי מסוים. הענין איננו מוסיקלי. הענין הוא חברתי, תרבותי ופסיכולוגי. ישנם אשכנזים וישנם ספרדים. אלו מתחלקים למרוקאים ורומנים, טוניסאים ופולנים, אלג´ירים, בולגרים, תימנים, עירקים וקצת מצרים וסורים ודרום אמריקאים ויקים… ויהודים. לאחרונה יש גם רוסים. מכל הבליל הזה ישנם המרוקאים עם רגישות עדתית שממש קשה לחיות איתה. נכון שהיה עבר גרוע בקליטת העליה ממרוקו, ונכון שגם היום יש הרבה לשפר, אז זה אומר שלפיד חייב לאהוב את בניון? האם כל מרוקאי אוהב את בניון? ואם כן אז בשביל מה צריך גם טומי לאהוב אותו. חברה, מרוקאים יקרים, התעוררו והרימו ראש. אתם לא כל כך גרועים כמו שאתם חושבים. אתם אפילו לא גרועים כמו שאתם חושבים שאנחנו חושבים עליכם. (אתם גם לא כל כך טובים…). באותה הזדמנות, למה אתם "עדות המזרח" ואנחנו "אשכנזים" ולא "עדות המערב"? למה אני פולני ואתה לא מרוקאי. אם אתה מרוקאי ודפוק בשדרות אז הבעיה היא שאתה דפוק בשדרות ולא שאתה מרוקאי. גם רוסי שדפוק בשדרות הוא דפוק ממש כמוך, וגם רוסי. הבעיה שבכל הדורות קמים עליך "מנהיגים" ורבנים שדוחפים אותך יותר ויותר למרוקו ופחות ופחות לאוניברסיטה. כל השנים אתה נוהר אחרי פוליטיקאים שמעודדים את העדתיות ותחושת הקיפוח ולא עושים כלום, בהחלט כלום, כדי לחלץ אותך משם. שים לב מה קורה כאשר מתפרסם מרוקאי מצליח - איש עסקים, איש רוח או איש השכלה. מיד מסביר לנו המצליח איך עשה זאת ויצא בכוחותיו מהתחום הדפוק. אינני בז לו כלל ועיקר. רק חשוב לשים לב כי עשה זאת במו ידיו. אף אחד מהמנהיגים המרוקאים לא הרים עוד אף ילד מרוקאי משכונה ג´ לרמת אביב ג´. מי שעשה זאת עשה זאת לבד. נכון שגם אין מנהיג אשכנזי שעשה טוב יותר, וזה גרוע. בעיתך היא שהמנהיגים המרוקאים מטפחים בך את גאוות הדפוקים, את גדלות הנחשלות. זה קל וזה פשוט וזה גם נוח להם. כרטיס לרמת אביב ג´ כרוך בהמון מאמץ והשקעה והתמדה ומאבק, ואת כל אלה הם לא מוכנים להשקיע. יותר קל לשאת נאום דפוק באופקים ולחזור הביתה בוולבו מאשר לבנות שביל אחד לאוניברסיטה. בעקרון, בעולם הזה אין מי שילחם את מלחמתך, מלבדך. נסיון העבר מלמד שגם היושב במרומים לא כל כך עוזר בתקופות האחרונות. דרך אגב, האם הוא ספרדי או אשכנזי, באיזה נוסח ערבה לו יותר תפילתנו. אז לגבי בניון - שמעתי אתמול את השיר. לטעמי המקצב טוב מאוד, המנגינה גם והסלסולים לא לרוחי. אבל אני פולני.

למעלה