כמה תעיות

amitexc

New member
כמה תעיות

קודם כל התחלתי לקחת את הרטלין,אני חייב לציין שזה באמת עובד! טוב זה בטח לא חדש לכם אבל לי זה בהחלט כן. אי אפשר לתאר את השמחה הפנימית שקיבלתי עם היכולת ללמוד , עכשיו פשוט אני לומד נטו ואני יוכל לעשות זאת יותר מחצי שעה(זה פשוט נס) בנוסף לכך אני גם לא מתעייף והולך לישון לכמה שעות אחרי חצי שעה של למידה,הלימוד הרבה יותר קל וממוקד. אומנם לקחתי את הכדור רק פעמיים ולא עברתי שום מבחן שמראה את ההבדל אבל אני מרגיש בהבדל ובטוח שההצלחה תתבטא יותר. 1. כאשר אני עם הכדור אני שם לב שהציפצוף התמידי(אני סובל ממום בשמיעה) שאני שומע יותר מורגש, אני חושב שהמח שלי מצא דרך ע"מ להפחית את הרעש והוא עושה ע"י אותם המחשבות,לפני שלקחתי את הכדור הייתי מרגיש את הציפצוף לעיטים רחוקות(שהייתי מצליח להתרכז) ולעומת זאת עם הכדור אני כן מרגיש תמיד,הוא לא מפריע לי אבל הוא ברקע,הגיוני? עם זאת אני גם חושב שהשמיעה שלי עם הכדור טובה יותר,יכול להיות או שאני רק חושב ככה? לגבי בעיית התאבון בפעם הראשונה באמת לא היה לי תאבון,לעומת זאת בפעם השניה (עכשיו) אני מרגיש שאני יותר רעב מהרגיל.אז מה קורה אצלי? בנוסף לכך הכדור מתחיל להשפיע אצלי אחרי שעה בערך והרגשתי זאת ע"י כך שהתחלתי ללמוד והעייפות האופיינית שמופיעה בעקבות הלמידה פתאום נעלמה, ואין מצב שזה פסיכולוגי או שבעצם כן?! עמית.

zivadina

New member
תחילת שמוש בריטלין

מזל טוב להשגת שיפור, עמית. לא הבנתי איזה ריטלין אתה לוקח. במידה שאתה לוקח ריטלין רגיל, הוא מתחיל להשפיע אחרי כחצי שעה, ואז משך ההשפעה שלו כ-4 שעות. במידה שאתה לוקח ריטלין SR, התחלת ההשפעה אחרי כשלושת רבעי שעה, ואז משך ההשפעה כ-8 שעות. כמובן שכל גוף מגיב אחרת, ולכן תחילת ההשפעה ומשך ההשפעה שונים מאדם לאדם. בקשר לצפצוף שלך: הריטלין גורם לך להתמקד, ואז המוח לא עסוק ב"מחשבות התמידיות" שאופייניות לאדם ADHD במצבו ה"טבעי". כאשר אתה ממוקד, אתה יכול להקשיב יותר טוב ואז אולי גם נשמע יותר חזק הצפצוף שאתה סובל ממנו. בקשר לתאבון: בדרך כלל האינדיקציה לכך שהכדור משפיע היא, שאין תאבון. ברגע שיש תאבון, צריך לחשוד שהמינון קטן מדי. לפעמים השינוי כל כך גדול בתחילת השמוש, שגם מנה קטנה עוזרת, אבל אחר כך התמריץ שבחידוש פג, וצריך לבדוק מהו המינון היעיל באמת. לך עם ההרגשות שלך, ותעקוב כדי לראות מהם השינויים, מה השיפורים ומה תופעות הלוואי השליליות. כדאי להיות בתחילת הדרך במעקב צמוד עם הרופא המטפל, כדי להחליט על שינויים ביחד. בכל מקרה, תן לעצמך שבועיים כדי להתרגל לכדור, ואז תשקול אם יש צורך לעשות שינוי במינון. בהצלחה!

amitexc

New member
אני לוקח

SR 20 מ"ג. העניין בתאבון הוא שבפעם השניה פשוט הרגשי אובסיסיה לאוכל, למרות שאכלתי נשארתי רעב מה שבד"כ לא קורה לי. הSR באמת משפיע לכ8 שעות זה באמת נכון ,לא קשה כלכך להרגיש בהבדל. אני שוקל 85 קילו,יכול להיות שהכמות קטנה מידיי? עניין ההשערה בקשר לשמיעה הוא שלדעתי כל\חלק גדול הבעיות הקשב והריכוז החלו אצלי בגלל בעיות השמיעה ובעיקר בגלל הציפצוף,לדעתי המוח פיתח "שיטה" ע"מ להעלים כמה שאפשר את הציפצופים, שאני לוקח את הכדור אני מרגיש את הציפצוף אבל הוא לא מפריע לי,כמו הרבה דברים שלא מפרעים\מסיחים את דעתי בזמן השימוש. שאלתי אם הדבר הגיוני או שזאת סתם השערה חסרת כל בסיס. תודה על התשובות.

תתחדש על השיפור שייחלת וקיבלת

ההשערה שלך נשמעת לי הגיונית למדי באשר למינון, סביר להניח שהוא אכן נמוך ושלאחר שהגוף יסתגל להשפעת הריטלין גם תחוש בחוסר הזה. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל באשר למינון שיתאים לך ביותר.
גם בהמשך

zivadina

New member
שמיעה והפרעת קשב

ההשערה שלך לא נראית לי. אבל אינני איש מקצוע, ולכן היה כדאי שתפנה את שאלתך בנושא לד"ר איריס מנור, בשרשור השאלות שנפתח לה ביום ה' בלילה. אגב, יש גישה הטוענת שכל ליקויי הלמידה נובעים מבעיות באוזן התיכונה. הגישה הזאת היא נדירה ולא מקובלת, אבל יש אנשים אשר מטופלים בה בהצלחה. בארץ אין רופאים שעובדים בגישה הזאת, אבל יש את מכון "טומטיס".

amitexc

New member
תודה על התגובות

אבל אצלי הבעיה מתבטאת בשמיעה לקוייה והצפיצוף התמידי. לשפר את השמיעה וכל זה זה לא רלוונטי לגביי. בכל מקרה אני אשאל את ד"ר איריס ביום חמישי. שוב תודה לשניכם עמית.

למעלה