כמה תובנות...

s o u l o s t

New member
כמה תובנות...

אחרי זמן לא קצר שלי עם עצמי, הבנתי שבנוגע לאהבה, אתה תמיד תרצה את מה שלא תוכל להשיג- או לחילופין, מה שאין לך ביצים לנסות להשיג (למרות שבנינו- גם אם תנסה אתה לא תצליח..) אני מכריז רשמית שהתייאשתי. זה באמת לא מתקדם לשום מקום, ומה שנשאר זה הדמיון שלך, שאוכל אותך מבפנים. בהתחלה זה כיף, אבל לאט לאט אתה מרגיש כבול וזה פשוט משתלט עליך.. אני מניח שזה קרה פה לאנשים, אבל אצלי זה פשוט לקח חלק גדול מהחיים ופגע בי ובהתנהלות שלי ביום יום. אני יכול להמשיך לחפור על זה עוד מלא ולכתוב בצורה נורא מתחנחת וכל זה, אבל המטרה העיקרית בהודעה הזאת היא שפשוט נראה לי שכדאי לוותר מראש ולא לתת לזה להשתלט עליך, ולא לשגות בדמיונות שווא, כי במילא אתה זה שנדפק כל פעם. הכי טוב פשוט לא לחפש, לא לנסות לחפש, לא לחשוב על זה אפילו. להשקיע את כל כולך בדברים אחרים שבאמת יעבדו (כמו לתרום את גופך למדע
) , וככה אף אחד לא ייפגע. הבעיה היא שזה נורא קשה לעשות, אבל אני באמת מאמין שזה הדבר הנכון (לפחות בשבילי עכשיו) וזה אפשרי. וזהו. שבת שלום!

טוהרtoar

New member
תגובה

לדעתי יש אמת בדבריך, אך כמו כל דבר לא צריך לקחת את זה לאקסטרים. אני ממליץ עדיין להשאיר את האופטימיות גם אם המסוגלות שלך בנושא תסתכם (כמעט) רק בכך.

s o u l o s t

New member
האופטימיות נשארת ../images/Emo13.gif

אמרתי כבר,טוב לי עם החיים שלי. אבל באמת שזה פוגע בי. זה פוגע במחשבות. זה הורס את הנפש ומוביל לדברים לא טובים. ככה זה אצלי לפחות. אני בן אדם שפועל עם הרגש, ואני תמיד נפגע מזה.אז עכשיו אני פשוט ינסה לפעול יותר עם השכל ולהבין שהחיים יכולים להיות טובים גם בלי אהבה. אני יודע שזו אמירה קשה ואולי לא נכונה, אבל אני חייב לעשות את הצעד הזה כדי להבריא את עצמי קצת..

dkey

New member
אני מבין את סערת הרגשות ../images/Emo24.gif

אהבה יכולה להפוך לדבר כואב מאוד כשהיא חד צדדית. אתה צודק שבמקרה של אכזבה צריך להמשיך עם החיים. העיסוק עוזר לשכוח ומפנה מקום להזדמנויות ואהבות חדשות. בשורה התחתונה, רובנו זקוקים לאהבה ותמיד נחפש אותה, גם אם נשבע ברגע נתון שלעולם לא נתאהב יותר או שאין אהבה. אלא שהיא שם. צריך רק בדרך לנשק הרבה צפרדעים.

אם לא תנסה לא תדע

האם יש אבהת אמת שממתינה לך? נראה לי שלכל אחד יש לפחות אחת כזאת. רק שהדרך לשם קשה נורא ומלאת אכזבות וקשיים איומים. אבל היא גם מלמדת אותנו על עצמינו. הנה, למדת שאתה צריך עכשיו לנוח. שב על ספסל בצל, תשתה משהו, ותהנה מהחיים. תמשיך במסע מלא המהמורות אחר-כך, כשתאסוף מספיק כוחות.

דווקא ההפך

דווקא אני חושב שלמצוא אהבה זה די מפחיד, כי ככה אתה מאבד את החיפוש המרגש אחריה (עיין יומנו של מפתה, קירקגור). אלא אם כן, האהבה שאני אמצא תהיה כל כך מושלמת, וההזדהות כה מושלמת עד שתאפיל על הריגוש שבחיפוש.

יש בזה משהו

אבל היכולת לוותר על כל השאר בשביל לזכות בלבו של האחד - היא היכולת לאהוב. (ואם אתה מדבר כמו שאתה מדבר - אני בטוח שתזכה לחיות עם אהוב ליבך חיי אושר וסיפוק)

dkey

New member
לא בטוח שקירקגור צודק

אני דווקא חושב שלחפש אהבה זה לא מרגש אלא סיוט. אני מאוד לא אשמח לחזור חזרה לדייטים. כן, זה נחמד שפונים ורוצים וכו' אבל זה כל כך סתמי בהשוואה לאהבה. לאחר שמצאת אהבה זאת רק תחילתה של דרך חדשה ומרתקת בעלת כל כך הרבה רובדי עומק שונים. יש הבדל בין הריגוש שבראשוניות אלא שהוא כל כך חד מימדי. כשיש משיכה בין בני זוג ועליה נבנית מערכת יחסים, האיכות וההנאה רק גוברים עם הזמן.

למעלה