כמה תובנות על החיים

כמה תובנות על החיים

מצאתי משהו באתר הנקרא ´מסע אל העצמי´ שפשוט הסביר במילים כל מיני תובנות שהגעתי אליהן. סיכמתי אותן לעצמי ואני רוצה לשתף אתכם בזה. 1. להאזין לרעשים הפנימיים נקודת המוצא לשינוי פנימי- להאזין לרעשים פנימיים. לחיות עם הכאב להיות מודע לבעיותנו ולא להתעלם מהן. יש לעבור מדפוס מחשבה של לחיות אתהכאב לדפוס מחשבה של לחיות עםהכאב. 2.יסודות ההנעה האנושית: דחף התפשטות העצמי דחף ההתפשטות- הרצון להוציא לפועל את הפוטנציאל הטמון בפנים ולהטביע את חותמו על הסביבה. כבר המשך יגיע

המשך תובנות ´מסע אל העצמי´

3.סובלימציה עידון דחף התפשטות העצמי: פסגת השאיפות של האדם הינה התפשטות העצמי. שילוב קטלני- חוסר הערכה עצמית ושאיפות גבוהות. שימוש בזבזני של אנרגיה עצבית יכול להביא למשבר פנימי: התמוטטות עצבים. איך יוצאים מהבינוניות? פחתוח מנגנון הסובלימציה (עידון דחפים) המאפשר הסתגלות דחף התפשטות העצמי לדרישות החברתיות ואימוץ ערכים. זהו למעשה מה שכל אדם בשלבי התפתחותו הנורמלית היה צריך לעבור בילדותו על מנת להגיע לבשלות נפשית. הורות מהווה ערוץ עיקרי להתפשטות העצמי. בריאות נפשית מושגת ע"י איזון פנימי בין הצרכים של עולם היצרים לבין דרישות המצפון. האיזון מושג באמצעות סיגול כשלון בתהליך הסיגול של יצר התפשטות העצמי לאפיקים חיוביים ותועלתיים הוא סיבה לליקוי התנהגות או למחלת נפש חמורה יותר. המתיחויות הפנימיות הנוצרות כתוצאה מאי-פריקה נאותה של האנרגיות הנובעות מדחף התפשטות העצמי ומהתפוררות העצמי הן המקור להפרעות אישיות, חרדות והפרעות מצבי-רוח.

ובמילים פשוטות-

אדם שחינכו אותו לא לתת ביטוי ליצרים (בין אם לכשרונות או ליצרים מיניים) סופו שיסבול מהפרעות אישיות כפי הנאמר למעלה. מי שלא נותן לעצמו ביטוי ולא מנתב את האנרגיות האלו החוצה מסתכן בכך שהאנרגיות הללו יכוונו פנימה אל תוך הגוף...

time to fly

New member
אהבתי אהבתי אהבתי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קשה י להרחיב כרגע כי אני עושה כמה דברים אך עדיין רציתי לומר שאני מסכים מאוד ! עם חלק מהדברים וכוונתם ושאהבתי את הניסוח המתומצת המוצלח כלכך התקשרתי אחרי ההודעה שלך ולא ענית :( אתקשר שוב היום :) שלומי

תודה על ההתייחסות שלומי../images/Emo106.gif

סוף סוף מישהו התייחס לדברים היפים האלה... שאני טרחתי וסיכמתי!!!

time to fly

New member
בבקשה קושקוש ../images/Emo140.gif../images/Emo66.gif../images/Emo171.gif../images/Emo22.gif../images/Emo24.gif

אוהב שלומי

למעלה