כמה שכואב לי.....

ירדן17

New member
כמה שכואב לי.....

אני מכין מראש, זה ארוך... השתחררתי לפני שנתיים וחצי, מאז עבדתי באיזור השנתיים ואז התחלתי מכינה במטמטיקה לקראת לימודים אקדמאיים , מכינה ראשונה התבררה בידיעבד כי אינה מתאמיה לרקע ממנו הגעתי כך שנרשמתי לעוד מכינה ובמחנים הפניימים הצלחתי דיי טוב, השבוע המכינה הסתיימה וניגשתי למבחן בגרות שאני לא הכי בטוח לגבי הצלחתו... ביינתיים חזרתי הביתה לאחר 8 חודשים שגרתי במעונות , היה לי ברור שלחזור הביתה יהיה נוראי עבורי אך לא חשבתי עד כמה... אבי בן אדם נוראי , אמא שלו חילקה את המשק החקלאי והבית שלה בינו לבין אחיו , אחיו דיבר איתו מעט ואבא שלי חתם על וויתור ונתן לו הכל , אנחנו שלושה אחים, שתי אחיות ואני , הבן הקטן. האירוע היה לפני שנתיים , נורא נפגעתי והרגשתי שאבא שלי מכר אותי , שלא נלחם על כך שהילידים לא יקבלו משהו מן הרכוש ונתן הכל לילידים של אחיו. דיברתי איתו על העניין בטונים גבוהים והוא הלך לאמא שלו ואמר שאני מקנא באח שלו ,כמובן שחוץ מזה שמאוד מאוד נפעגתי לא השגתי דבר. היום המצב רק מחמיר , לא רק שאח שלו קיבל את כל המשק, אבא שלי גם הולך לבית של אמא שלו ומסדר שם את הכל בשביל אחיו , מרתח , מנקה בזמן שאצלינו בבית בכל מבולגן, ובערב הוא חוזר , מנסה לדבר איתי על הילדים של אחיו , על זה שיש לו שתי בנות קצינות , אני כמובן לא משתף פעולה אז הוא הולך לישון וקם אחרי שעתיים לעבוד כשומר במשמרת לילה אנ נלחם ~על~ אבא שלי כבר שנים אולי לאחרונה התייאשתי והתחלתי להלחם בו , אני מחפש רק איך לנקום ולגרום לו להרגיש רע, אמא רבה איתו המון , בוכה המון והוא רק מתמרד יותר , הביא שני כלבים ומיקם אותם במחסן , כבר איאפשר להכנס לשם מרוב שהכל מלא בצרכים שלהם . יש לו רכב מסוג סובארו , כמו שהיו פעם , לאחרונה לקח הלוואה בבנק בלי לשתף אף אחד והתחדש בעוד אחד אך לא מוכן למכור את השני , הוא מחזיק שני רכבים ואם כבר יש לו מעט זמן פנוי אז הוא מפרק אותם ומחפש עבודה עליהם. אני מרגיש שהמשפחה מתפוררת. האחיות רבות אחת עם השניה , כל אחת מקנאה בשניה ,אחת בת 33 לא הכי פה אך עם ילד ובעל , בעל תואר שמרוויח יפה , השניה בת 30 , בחורה יפה אך עוד לא מצאה את האחד , הייתה המון שנים בחול והתייאשה , עכשיו נזכרה להתחיל את התואר שלה , המצב הכלכלי שלה קשה. ואני?! אני בתוך כל הבלאג הזה ן חסר אונים , בעיקר רוצה שיהיה לי אבא או לפחות להצליח להיגמל מהמלחמה הזאת עליו או נגדו כבר יומיים שאני יושב בבית , חרד לתוצאה של הבגרות וכבר מתקשר למוסדות מה האפשרויות במידה והבגרות לא טובה, לא יודע מה לעשות ... בנוסף לכל אני גם בעל אישיות חרדית גבוהה ונוטה לחטוף שביזות מהחיים דיי מהר אומרים שלכתוב זה טוב , אני סקפטי לגבי עד כמה תוכל לעזור לי אבל לפרוק זה גם טוב , עכשיו הדמעות כבר קיימות.

גרא.

New member
ירדן17,לפני הכל,מאחל לך הצלחה בבחינה.באשר

למצב שאתה מתאר,בגלל הנסיבות שתארת בפירוט רב,אתה כרגע נמצא במצב מלחמה בינך לבין אביך.מלחמה שאין בה מנצחים אלא רק מפסידים.לא ציינת אם אתה עובד ,אם לאו.אבל מה שברור שהשהות בבית אביך,אינה עושה לך טוב,וחשוב שתחפש את האפשרות לצאת מהבית,עם עבודה מתאימה,רק שתוכל לשכור אם לא דירה, לפחות חדר בדירת שותפים,מה שמקובל מאד לגבי צעירים,קל וחומר סטודנטים.מניח שההחלטה שלך היכן ללמוד קשורה כנראה לתוצאות הבחינה,והרמה הכללית של ציוני הבגרות שלך.לכן כדאי לחכות עם ההחלטה לעזוב את הבית,עד שתקבל את התוצאות.ללא קשר,במכללת תל חי,שהיא אוניברסיטה לכל דבר,אתה יכול להשיג דיור זול מאד בקיבוצים בסביבה.תוכל גם לקבל מילגת לימודים כזו שתאפשר לך להתחיל ללמוד ולבנות את עתידך. בהצלחה.

למעלה