כמה שזה קשה.

• פותח הנושא eueu
  • פורסם בתאריך

eueu

New member
כמה שזה קשה.

שלום לכולם פעם ראשונה שנכנסתי לפורום זה, ככה, בלילי שישי , בשתיים בלילה, מיואשת עד הסוף וחושבת אולי בכל זאת מישהו ימצא משהו נכון לומר לי. אנחנו נשואים 22 שנים. אף פעם לא היה לנו ממש טוב. יש לנו שני בנים גדולים וילדה אחת בת עשר שהיא מאוד רגישה וסובלת מקשיים חברתיים רבים. על מנת לעזור לה פנינו ליעוץ זוגי וכאילו עשינו כל מה שאפשר על מנת להציל את הבית, בעיקר למען הילדה. אלא שנראה שכל המאמצים לא עוזרים וחוסר התקשורת בינינו נמצא בשיאים שאפילו אנחנו, שאף פעם לא תקשרנו טוב, לא מכירים. המטענים הרגשיים כבדים מנשוא, כל נסיון להידברות מגיע מיידית למקום בו הפגיעות של שנינו ממש גובלת בסכנה ומעוצמת הפגיעה, הכאב והפחד אנחנו בוחרים להסתגר ולהשתתק. עדיף לא לדבר מאשר להגיע לאירועים אלימים הנראים ממש כל הזמן מעבר למילה הבאה. המטפלת הזוגית שלנו רואה אותנו כל שבוע ומאוד מתאמצת לגשר. לרגעים קצרים מאוד נדמה שהיא מצליחה ומיד מתלקחת המדורה מחדש. וכל זאת בלי שיהיה סקס ביניו כבר שנים ולמיטב ידיעתי וכנראה איני טועה, בלי שיהיה גם סקס עם אחרים. פשוט שניים המתמחים בתסכול והדחקה. אלא שנראה שגם לזה יש סוף. אפילו לאחר כל כך הרבה שנים. אי אפשר יותר. פשוט אי אפשר. אני מניחה שכמעט כל הקוראים הודעה זו מתפלאים בעיקר על איך משהו היה אפשר בצורה הזו עד היום והאמת שאתם צודקים. לא להאמין למה אנשים מגיעים כשיש להם מחוייבות משפחתית גבוהה והם כל הזמן רוצים להאמין שאולי אפשר בכל זאת לשפר. אז עכשו, אחרי ארבעה ימים של שתיקה, דווקא כשסוף סוף יש חופשה מהעבודה (שנינו עובדים משרות מלאות בהי טק), נמאס לי לסבול כל כך. לראשונה בחיי פתחתי את נושא הגירושין, על אמת. רק שהפחד משתק. אני בכלל לא מבינה איך כל כך הרבה אנשים מצליחים להתגרש. לי זו נראית משימה כל כך קשה ומפחידה. כל כך קל יותר לקבור את הראש בכר ולעבור עוד יום. אנא, עצות. מכל סוג שהוא. שוב לוותר לו? להתנצל בלי להרגיש אשמה, להשאר בבדידות התהומית ולהבטיח לילדי המשך שגרת חיים נוחה. במיוחד לבתי הקטנה שחייה גם כך קשים לה מאוד ולא נראה לי שתוכל לעמוד בקושי כזה מבלי שהריקמה העדינה כל כך של חייה תיקרע לגזרים? מה גם שלפי ההתנהגות העכשווית שלו גם התנצלויות לא יוציאו אותו מהמקום הכל כך נעלב ו"צודק" שהוא נמצא בו? ללכת עד הסוף? לפנות ליועץ משפטי? לפתוח הליכים? לספר לכולם? לספר לילדים? אפילו כשאנחנו ביעוץ זוגי אצל פסיכולוגית מעולה אין לי עזרה כשאני מדברת על פרידה. היא משוכנעת שאני צריכה לעשות הכל על מנת להציל את הבית. היא גם אומרת שזה מה שאני בעצם רוצה ולכן מעודדת רק את הכיוון הזה. כן, כמובן. מי רוצה להתגרש? אבל כמה אפשר לסבול? שיתפתי אתכם. עכשו אני צריכה אומץ ללחוץ על כפתור "שלח". לא קל. אפילו זה לא קל. איך אנשים מצליחים להעשות דרך מלאה וממש ממש להתגרש? ועוד לא התחלתי לעכל את המשמעות הכספית הגדולה כל כך. את הויתור על הנוחות שיש עכשו לכולנו. מה לעשות?

היינו שם...........

ועוד איך..... השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך...... עשיתם כבר את הכל כדיי לתקן? כדי ללמוד? מיציתם? האם קלו כל הקיצים? שתמצאי תשובה ברורה לכל השאלות הללו: אז יגיע השלב הבא! האם בדרך האחרת יהיה לי ולילדי יותר טוב? למשמעות הפיננסית איןפה מקום את תסתדרי בכל מצב!! מה שחשוב הוא קודם כל האושר שלך! דרך האושר שלך גם ילדייך יהיו מאושרים ואוליי מצחיק לומר אבל גם אושרו של בן זוגך תלוי באושרך השאיפה צריכה להיות האושר של כולכם ולא חשוב באיזה סטטוס תהיו אני מאחל לך ימים יפים ורגועים יותר היי חזקה!! הזאב

בוקר טוב ../images/Emo42.gif.

(אני מתעלמת לרגע מעניין הגיל שלא מסתדר לי. את נשואה 22 שנה אבל בכרטיס שלך כתוב שאת ב-28.....
) את חוששת מהלא נודע וזה לגיטימי לחלוטין. ילדייך גדולים וזה יהייה שינוי מאד חזק עבורם. אבל נראה לך שהם לא מרגישים
שהם לא רואים שאין אהבה, מגע, חיבה והערכה אחד כלפי השני
מי שבסביבה הקרובה, ואני לא מדברת על ילדה בת 8, מרגיש את זה. אם תכנסי לפורום גרושים גרושות תגלי שם סיסמא מאד פשוטה להבנה אבל לא תמיד לישום (אם זה מסיבות טכניות ואם מסיבות רגשיות) "להיות לבד אבל מאושרת". את מאד רציונלית במה שאת חוששת ואת שואלת שאלות לעניין. לגבי לוותר לו...- התשובה הפשוטה היא לא.. לגבי הליכי גירושין ויועץ/יעוץ: לפני הכל את צריכה להיות שלמה עם עצמך. עם ההחלטה להפרד ולהיות לבד. לדעת שמה שאת הולכת לעשות זה הדבר הכי טוב לך ולילדיך (ולא משנה מה גילם), וזה רק ירפא אותך ויביא אותך לחיים טובים יותר ממה שיש לך עכשיו. מרגע ההחלטה עד שתעשי משהו בנידון יכול לקחת אפילו שנה ויותר. עו"ד ייקח לך לפגישת יעוץ לגבי התהליכים הטכניים והמתאימים לך וכד', בין 400 ל-700 ש"ח. פגישה כזו אינה אמורה להיות מוגבלת בזמן (אפילו שעתיים) ובה תשאלי את כל השאלות שמטרידות אותך. לגבי לספר: קודם כל תחלקי את חששותיך עם חברה טובה, ידיד. אנשים שאת יכולה לבטוח בהם באופן מוחלט ושהם מכירים אותך טוב מספיק כדי ליעץ לך מה הכי טוב עבורך. כמו שאמרתי, את צריכה להיות בשלה ולהאמין במה שאת עושה. היי אמיצה ואל תפחדי כ"כ מהלא נודע. בהצלחה ושנה טובה
.

eueu

New member
הרבה תודה לכל המשיבים

ראשית תרשו לי להבהיר שלפרטים בכרטיס האישי אין שום קשר למציאות. חיפשתי זהות מאוד בדויה למרות שנראה לי שנתתי מספיק פרטים כדי שאם יקרא את הדברים מי שמכיר אותנו, הזיהוי יהיה די מיידי. שנית, ש לי שאלה פשוטה. כל מי שמכיר אותנו , בעיקר משפחה, חברים או היועצת, תמיד ברור להם שהדרך הנכונה היא לעשות כל מאמץ להישאר ביחד. אנשים רחוקים יותר, ברור להם שזה סיפור לפרידה. מוזר לא? אנשים קרובים, תמיד דורשים ממך עוד ועדו מאמץ, ודווקא הם אלו שעליהם אתה אמור להשען אם אתה מחליט ללכת בדרך הקשה. יותר קל כשהסיפור מובהק. אם הסיפור הוא "הוא בגד בי", מייד כל העולם לטובתך. יותר קל. אבל כשהסיפור הוא "קשה לי, אני לבד, פוגעים בי במילים שרק אני יודעת כמה הן פוגעות, בשבילכם זה כלום,.." כשהצדק לא ברור מה הוא, אין תמיכה מאף אחד. בכל אופן תודה. אולי אקבל פה עוד כמה עצות. תודה גם למשיבים במסר אישי.

כשאת...

אך ורק את תהיה שלמה שזה מה שאת רוצה, את לא תתייעצי יותר עם אף אחד, את פשוט תודיעי להם מה החלטת, קרוביך יראו שאת החלטית בעניין והם יעזרו ויתמכו בך.. את היחידה שלא טוב לה, את היחידה שסובלת מהמריבות, מהפגיעה ואת זו שיודעת שהגיע הזמן לסיים. לגבי הילדים, רק השבוע הבן שלי הבוגר אמר לי: "כבר חיכינו שתסיימו הכל, מאז שהתגרשתם שקט בבית..." שנה טובה

EUEU

המקורבים לך חושבים שאת סתם מקטרת, קשה לי זה קיטור. אם לא חיים את חייך ולא עוברים מה שאת עוברת. לכן הם מציעים לך להמשיך להשאר איתו. עד שההורים שלי לא התגרשו, היה רק בלגאן וצעקות ועלבונות בבית. כשהם התגרשו השתרר שקט נפלא. אז תחשבי על עצמך, ולא על הילדים כרגע. הילדים רוצים אמא שטוב לה.

רונתי

New member
eueu

לשמחתי, אין לי לתרום לך מנסיוני האישי, אבל, הורי התגרשו ברגע שעזבתי את הבית, הם חיכו "שנגדל" ובדרך היינו עדות לריבים, הטחת העלבות והאשמות וליחסים עכורים בבית. מהיום שהם סיימו עם הלכלוך של משפט הגרושין, הם הפכו להיות החברים הכי טובים, פתאום היתה תקשורת נפלאה וכולנו הרווחנו, אבל אמא שלי הרויחה הכי הרבה, כי נתנה לה ההזדמנות להיות מאושרת שוב, עם בן זוג חדש. לכל אחד מגיע להיות מאושר והחיים הם קצרים ושבירים כל כך. גרושין זו תקופה מכוערת ומגעילה וקשה לכולם, אבל, כדרכן של תקופות גם היא עוברת ורואים את האור והוא בוהק ומרגש. אל תישארי במקום שממש לא טוב לך בו. אני יודעת שאני זורקת קלישאות אבל הורים מאושרים זה הדבר הכי בריא לילדים. שיהי בהצלחה

s h o o s h a

New member
היכן מוצאים את הכוח והאומץ?

הם נמצאים ממש לידך, אצלך, בתוכך. את רק צריכה להתבונן עמוק פנימה אליך, להודות בקיומם ולהודות ברצון שלך לתת להם להנחות אותך. הם שם. וזה לא קל. גם אחרי שמצאת והבחנת בהם. גם אחרי שהשכלת כי הנכון הוא לתת להם להמשיך מכאן ואילך. לא פשוט, אבל אפשרי. רק אם את מאמינה שזו הדרך הנכונה לבנות ולהיבנות ולא לשקוע ולהיעלם. להציל את הבית? אכן. אלא שהצלת בית אינה כרוכה בהכרח בהישארות בו. לפעמים ההישארות היא המתכון הבטוח לחורבנו. כי בתוך הבית מתגודדים אנשים בודדים ואומללים שרק בדרך המקרה הם שם יחד. אין באמת דבר אשר מקשר ביניהם. חמישה זרים שבדרכם השקטה מתעמרים זה בזה והורסים כל חלקה טובה אפשרית. עליך לזנוח את המקום של העלבון והצדק. גם הוא. עליכם להגיע ממקום של מה עושים כדי שיהיה לנו טוב. ולשאול, בלי כחל וסרק, גם אם התשובה ידועה מראש: האם יש אנחנו? 22 שנות נישואים של התנהלות, כנראה, די דומה למה שאת מתארת ומתפרצת עכשיו. האם אפשר עדין אחרת? כן בעיני אין 'ביחד אחר' של שניכם שכן 'שבעתם' אחד את ומהשני. וכל ניסיון להראות מצב אחר תהיה הצגה שלא תרוץ אפילו עונה אחת שלמה. (עונה-במקרה הטוב) להתגרש? אם תחושותייך הן כפי שאת מתארת, אם תחושותיו הן כפי שאת מציגה, הרי שזה מה שנותר. ילדיכם גדולים. האם זהו מודל הזוגיות לחיקוי אותו אתם מבקשים להנחיל להם? והמשמעות הכספית והנוחות- על כף המאזניים אם תניחי את אלו מחד ומאידך את אושרך הנפשי והקשיים שיתלוו אליו, לאן לדעתך תיטה הכף? יש אנשים שהחשש שלהם להיות לבד כל כך עצום אצלם שהם מעדיפים להישאר במקום שבו הם אינם לבד אבל הם הכי לבד והכי בודדים בעולם. אז, היכן נורא יותר הלבד? ובטוחני שיש מי שאוהב אותך, שדואג לך, שאת יקרה לו. שיהיה שם לצידך בשעות הפחות קלות. שרוצה לראות אותך באושרך. ההחלטה היכן להיות ואיך להרגיש נתונה אך ורק בידייך. לך הבחירה. אין גיל לאהבה. אין גיל לאושר. אין חוק שאוסר ומונע את אלו מאיתנו. אנחנו רק צריכים לרצות.

dovk

New member
נגעת בי איכשהו...

ואני קודם כל כותב, לפני שאפילו קורא את תגובותיהם של חברי הפורום האחרים: כמי שדוגל ביעוץ זוגי וטיפול, שמחתי לראות שלפחות אתם נעזרים בדרך הזו, שגם אם לא תוביל לשיפור - יכולה לתת לכם כלים להתגרש באופן פחות הורס. קראתי בעיון את דברייך, ומה שטייל לי בראש, זה שיש מקום ל"דעה שניה" להתייעץ עם פסיכולוג או יועץ זוגי אחר אפילו נקודתית. יכול להיות שלמרות שהיועצת שלכם טובה מאוד, היא לא מצליחה להתחבר אל מי מכם באופן יעיל (לא מוצא מילים נכונות לעניין, אבל בקשר הזה, עם יועץ ו/או מטפל, יש עניין חשוב מאוד של כימיה). ואולי לא נתת את לנו כל המידע? - קשה לי להבין איך יועצת תעודד אותך להשאר בקשר כזה אם הוא באמת כל כך עגום... גם לי יש ילדה בת עשר שקשה לה עם דברים בחיים, ואני מבין על מה את מדברת, אבל אולי דווקא המצב הזה מזיק לה יותר מאשר אם תיפרדו ולכל אחד מהם יהיה יותר טוב בחיים? בעיקרון, שלא תביני, אני מאמין בהשקעה במה שיש אם לא מדובר בבן זוג פסיכופת/אלים/בוגדני במיוחד וכדומה) - לא קל ליצור קשר חדש, עוד יותר עם משקעים כאלה. תשקיעי (גם אם הוא לא משתף פעולה) במה שקורה ביניכם, בחלק שלך במה שקורה ואני מאמין שיצא מזה רק טוב - או שיפור המערכת, או גירושים ברוח טובה. אפשר להשפיע גם באופן חד צדדי. לא הבאת בכלל את הצד שלו - לא איכפת לו מהמצב? איך הוא הגיב כשפתחת את נושא הגירושין? לא להרים ידיים אלא אם המצב הולך ומחמיר. בכל זאת היה ביניכם משהו פעם ונוצר מזה עולם משמעותי משותף לשניכם. אם תצליחו לתקן תרוויחו בגדול! בהצלחה, דב

היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו?

מהתאור שלך נראה שאבוד לכם. שנים של העדר תיקשורת, מתח, ניכור מיני... כמו שאמרו אחרים לפני כדאי לבדוק צדדים מעשיים אצל עו"ד מומחה לנושא, לתכנן את הצד הכלכלי של הפרידה. לעניות דעתי כדאי לך מאוד גם להתיעץ עם פסיכולוג(ית) שיש לך כימיה איתה בקשר לפגיעה הצפויה בילדים וגם בך. בטווח הקצר הפרידה בהחלט יכולה ליצור בעיות עד כדי שקיעה בדיכאון. אבל, לפעמים, בכדי להצמיח פרחים חדשים ורעננים יש צורך לעקור את העצים הזקנים, החולים והמנוונים שמונעים אור ורוח רעננה... זה מזכיר לי שיר ישן של משה טבנקין: בבגוד באדם דרכו - מארבע רוחות העולם רגליו יוליכוהו שולל- אל מחוז אין בו חפץ מערה יער - אטום שחללו - בלוי שעיגולו - חתום שעפרו - קלוי שאין בו אבן על אבן שאין בו ענף לקושש שאין בו פחמי כירים אין בו לחם אין אש אין מים שבו יש מלוא חופנים רק אפר.

adam33

New member
לקחת פסק זמן..

במקרה שלך היתי ממליץ לשנכם להפרד זמנית אבל לא בכדי להתגרש! הוא צריך ללמוד מה זה לחיות לבד ..מה זה שהוא צריך לעשות הכל לבד וכנל את רק ככה תקבלו שניכם טיפול בהלם ורק אז תגיע ההפנמה לחזרה המחודשת שלכם לאחר שלמדתם את השגיאות שלכם..שלו..

מקפיצים

New member
רק רעיון למחשבה

יכול להיות שלילדה "קשה" בגלל שהיא יודעת, באופן לא מודע כמובן, שהיא סוחבת את הקשר הזוגי שלכם על גבה. היא רואה שכש"קשה" לה אתם מוכנים לצאת מהקונכיות שלכם ולעשות מאמץ ל"טובתה". יכול להיות שדווקא גרושין יורידו ממנה את תפקיד ה"דבק" והיא תתחיל לחיות בשביל עצמה ולא בשביל המשפחה. מקפיצה...

מיכלי37

New member
דילמה קשה

מאד קשה לקרוא את הדברים שאת כותבת שכן ברור שאת(ואולי גם בעלך), סובלים. אני לא מבינה איך אפשר לחיות 22 שנים ביחד ולהרגיש ככה כל-כךהרבה זמן. החיים קצרים בשביל לבזבז אותם בריבים וב"ברוגזים" עם בןאו בת הזוג. זה גם הורס את הבריאות הנפשית שלך לא? לדעתי עלייך להחליט בעצמך אם להמשיך לחיות בצורה כזאת איומה(לדעתי) או לשנות את הדברים. תעשי מה שטוב לך ומה שיגרום לך אושר ושלוות-נפש גם אם זה עלול לפגוע בילדתך הקטנה, לבסוף היא בודאי תשלים עם זה. אתם ממש ניסיתם לאחות את הקרע בינכם בכל דרך אפשרית. לפעמים הדברים לא מסתדרים. שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תחליטי

seeyou

New member
הויתור על הנוחות שיש עכשו לכולנו!

זה נכון! בהרבה בתים הגורם להמשיך ביחד זה -נוחיות -המשמעות הכספית -מחייבות משפחתית גבוהה -ילדים זה היה נפוץ יותר לפני כ-50-70 שנה כאשר האישה לא הייתה עובדת... אבל בימינו? לא רק שאין תקשורת גם יחסי מין חסרים... אז למה להישאר ביחד? אפשר להיפרד כידידים-מבלי לספר לאף אחד את האמת...פשוט אתם מחליטים ככה! כול פירור של אמת יכול להזיק לעתיד הילדים!... תעשי את השיחה מחוץ לבית ככול שתגיעו להסכמה של חלוקת הרכוש המשותף כך יהיה טוב לכולם ובמיוחד--זול!!!!! שנה טובה יוסי

כן זה קשה נכון אבל...

את לא רוצה להפרד בגלל הילדים ? איך הם מרגישים לדעתך עם השתיקות וההסתגרות שלכם ? והמתח בבית? לא מפריע להם? עדיף לגדל ילד עם הורה אחד בודד מאושר, מאשר עם שניים שאין ביניהם תקשורת. בקשר לבעיה הכלכלית, תמיד כשנפרדים יש בעיה כלכלית, נוח לך עכשיו נכון, אבל את משלמת מחיר יקר עבור הנוחות הזאת. שנה טובה לך

למעלה