כמה שאני מכירה את זה

גליה12

New member
לא להאמין- בישראל בשנת 2001!!!!

מה שמפריע לי הוא שפעם בזמן מתעוררים- מציגים תמונה כזו של עוני עד כדי רעב- אנשים מתגייסים לעזור- ובשבוע שלאחר מכן הנושא יורד מהכותרות... הבוקר שמעתי כתבה על אשה שעשרים שנה חיה בלי חשמל בבית! היום בוודאי יבוא ראש העיר או חברת חשמל ובצעד מתוקשר יחברו לה את החשמל! איפה רשויות הרווחה באותה עיר- וכאלו דוגמאות לא חסרות. וכמה עצוב לשמוע אנשי שאומרים "איבדנו את הבושה" בשביל אוכל לילדים אני אלך לבית תמחוי...

AYELET1

New member
כמה עצוב שגליה צודקת בכל מילה!

אבל לפחות העוני מועיל לסקטור מסויים- חברי הכנסת, ראשי העיר ושאר עסקנים , עושים מזה הון פוליטי עצום

bimbo.

New member
...ולמרות הכתבה הקשה, ולמרות../images/Emo24.gif

המצב הכלכלי, מדיני, בטחוני - שיהיה בוקר טוב לכולנו. אמן!

בוקר טוב לכולם ועל העוני בישראל

ואני יודעת שיתכן שהאמירה שלי תכעיס כמה וכמה אנשים . כי הכי קל לקרוא ולהגיד "אוייש מסכנים" ואולי לתרום חבילת בגדים או צעצועים ישנים. אני מתייחסת לרוב האוכלוסיה וממש לא לשוליים הקיצוניים. דוגמאות יש למכביר- יש לי חבר מנהל מפעל יצרני, משלם לעובדיו המתחילים קצת מעל שכר המינימום. באיזור הגליל המערבי.האם יש לכם מושג כמה אנשים מגיעים אליו עם "פתק הפניה " מלשכת העבודה ומבקשים אישור שאינם מתאימים לעבודה אצלו? (כדי להמשיך לקבל את הקיצבה כמובן). חברה אחרת מנהלת שירות לקוחות , אחראית על כ800 משרות של מידע לקוחות טלפוני, חסרה קבוע כ120-150 עובדים (בד"כ נשים) לא רוצים לעבוד אצלה בגלל שזו עבודת משמרות, (לא כולל שבת!), ובגלל שהעבודה מתבססת על שכר נמוך יחסית אבל עם אפשרויות קידום. וחבר שלישי, סמנכ"ל חברה של חומרי אינסטלציה ,סיפר לנו ביום שישי האחרון, על עובד חדש שהוא ראיין לתחום המכירות, ושאל אותו מדוע עזב את מקומם העבודה הקודם? והעובד ענה כי לא העריכו אותי מספיק ושילמו לי רקXXX. ענה לו חברי, אבל גם אצלנו תקבל בדיוק את אותו הסכום.... הייו אלו 30 שניות על אנשים שלא רוצים כל כך לעבוד, או רוצים לעבוד לפי האגו שלהם ולא לפי תנאי השוק והמשכורות. היות ועבדתי בתחום העבודה הסוציאלית כ-20 שנה, אמנם לא בתחום הרווחה, אבל ראיתי משפחות מכל קצות הקשת הכלכלית בישראל. צר לי לאמר, שחלק מהספורים המובאים בעיתונות, הינם שימוש (ציני) בעיתונות כדי לפתור בעיות אישיות. חלק מהכתבות של המקומונים, היכרתי מהצד השני שלהם, אבל בגלל החוק,המערכת המימסדית מנועה מלחשוף את צינעת הפרט של ה"מסכן התורן" בעוד הוא יכול לספר מה שהוא רוצה לעיתונאי. ככל שהעיתונות מקומית יותר, הרי המקצוענות בד"כ נמוכה יותר, אבל בזריזות רבה כתבות מעין אלו עולות לארצית. היות ואני אישית עשיתי שימוש בעיתונות, לצרכי נושאים שנראה לי חשוב להעלות אותם על סדר היום, אני גם יודעת איך המנגנון הזה עובד..... אבל זה לגמרי בשולי הדברים. בואו נדבר על אבטלה- והיא אינה קשורה לעוני דווקא! ואפשר לדבר גם על עוני, והאם יש רעבים ללחם במדינה ומהו עני? אבל אנחנו בנושא אבטלה. בבוקר יום שישי האחרון , בשיחה של עיתונאי רדיו, שמעתי אותו משוחח טלפונית עם מאזין(נדמה לי שזה היה גדעון רייכר, אבל לא בטוחה). המאזין גר בחיפה, עובד בתל אביב ומנהל משהו..לא שמעתי את ההתחלה, אבל אמר בין חיפה, ואפילו 50 ק"מ צפונה לה, ועד רחובות אין אבטלה, יש אולי בטלנים. באיזורי הפריפריה, הווא אומר הצפון והדרום, יתכן שיש בעיה של אבטלה. אולי כדאי את קצבאות האבטלה לחלק למי שמתגורר בפריפריה? ולהפסיק לקבל את הפתקאות של"לא מתאים לתפקיד". ואמר עוד שאם הייתה אבטלה, לא היו שלשה מוספים כל סופשבוע בכל עיתון מחפשים עובדים לתחומים שונים., כי כל מעסיק שמשקיע במודעה עושה את זה כי הוא צריך עובדים-וישנם מודעות שחוזרות על עצמן הרבה פעמים- מסקנה שהוא עדיין צריך עובדים. עד כאן על אבטלה לדעתי. ויש שוני בין אבטלה של בעלי מקצוע, ושל חיילים משוחררים למשל ויש שוני בין אבטלה של גברים ונשים ועוד האבטלה היחידה שאני מוכנה לקבל שבאמת קיימת-היא של קצות הפריפרייה, ושל אנשים מבוגרים שפוטרו מעל גיל 50 או 55.,או של נכים וכן הלאה.. באמצע, בגיל האמצעי עם או בלי מקצוע- צריך קודם כל רצון לעבוד, ויכולת של גמישות ,והסתפקות בפחות, ולהנמיך את הציפיות ואת האגו-ואז יש. עיצבנתי מישהו על הבוקר? אולי. אבל זו דעתי.ונמאס לי מהייללת של המסתכנים, בניגוד לאלו שהם מסכנים באמת(כמו קשישים למשל)

אש"ש, רוצה שאספר לך באיזה מצב

אנחנו חיים? אני לא עובדת, אבל יש לי הכנסה קבועה, בעלי עובד, אבל יש מעט מאוד עבודה. אנחנו גרים בשכירות, ואין לנו אפשרות למשכנתא, כי : א. לא נותנים את כל הסכום. ב. ההחזר צריך להיות רבע ממה שאנחנו מקבלים (משכורות), אבל מה שאני מקבלת לא מקובל בעיני בנק ישראל. ג. לא מעניין אותם ששכירות אנחנו משלמים יותר כל חודש. ד. ואין לנו ערבים. נכון לדקות אלה, אין לנו כסף לבגדים, או נעלים/מגפיים לבנות שהולכות עם בגדים קרועים, ונעלים פתוחות. חשמל, טלפון, גז, לא שילמנו, וכנראה בימים הקרובים ינתקו לנו את החשמל והטלפון. אני מאוד מקווה שלאן שבעלי הלך היום, הוא יקבל את העבודה. מאוד מאוד מקווה. אז אל תביאי לי דוגמאות קיצוניות, כי יש כאלה בכל יום, ובכל מקום, לכי תראי אנשים שבאמת אין להם, ותראי את האמת. אגב, את מוזמנת אליי, לראות הכל, ולהבין יותר טוב. אני מעוצבנת, לא עלייך, אש"ש, אלא על המצב, ועל מה שהגענו אליו, זוג שרק רצה לבנות משפחה בישראל.

*אביבה*

New member
ורד הגליל

דבריך נוגעים לליבי. מקווה שהיום יבוא השינוי שאת מצפה לו כל כך. לגבי משכנתא. שמעתי לא מזמן שיש הרבה בנקים חדשים שנותנים משכנתא גם ללא ערבים וללא התנאים הדרקוניים של בנק ישראל. ולך ולאש"ש: המציאות היא איפה שהוא באמצע. תמיד יש את המקרים הקיצוניים שכבר ציינה אש"ש. ולסיום, רק כדי להמתיק לך קצת את הבוקר, אם זה אפשרי, להגיד לך שכשאני נמצאת ממש ממש ב"תחתית" אני אומרת לעצמי: אביבה, יותר למטה מזה כבר אין. מכאן כבר יש רק למעלה. וזה עוזר לי. מקווה שגם לך. ו......קחי חיבוק
לחימום......

גלי®

New member
רק את זה אל תגידו ... מנסיון : כל

פעם שאני אומרת : "יותר גרוע מזה לא יכול להיות ..." , בא משהו ומוכיח לי שיכול להיות ....

פילוסופיה של קפה של שעה שלוש

האם תפיסת העולם שלנו יכולה לשנות את המציאות שבה אנחנו חיים? ווי לי זה נשמע כבד , במיוחד לאחרי הצהרים מנומנם. בעברית של החיים אולי- יש מצבים בחיים, שהם כורח המציאות, ובוודאי אין לנו שליטה על התהוותם או התרחשותם אבל יש לנו שליטה על הדרך שבה אנחנו מתמודדים איתם, על צורת החשיבה החיובית או השלילית. על הציפיות לגרוע יותר או רק לטוב יותר... ואני לא פולאינה בכלל!! אבל עם תפיסת עולם אופטימית באופן כללי. גרוע יותר לא יכול להיות, גלי!!!!! אני אגיד לך ואם תדקלמי את זה כמנטרה הודית יוםיום ושלוש פעמים אפילו, אולי בסוף תאמיני עובדה הם מאמינים בהארי קרישנה... ואני לגמרי רצינית, למרות שאולי לא רואים לי על הפרצוף, המציאות של החיים יכולה להיות מחורבנת להפליא השאלה-מה עושים עם ה"חרה" הזה ואיך מתייחסים אליו ומה חושבים שיבוא בעקבותיו. למשל-היום יום שמש נהדר, לא חם ולא קר זה רע למדינה לחקלאות, לכינרת, לגולשים בים, לדייגים וזה טוב לאמהות עם עגלות, לפרחים, לפועלי הבניין, לבטלנים, תלוי איך מביטים על העניין אז אני בצד של הפרחים.

ורד -זה בדיוק מה שלא התכוונתי

אלא לנושא האבטלה ומציאת עבודה!! מצוקות כלכליות, קיימות ועוד איך-אצל משפחות ששני בני הזוג עובדים גם, המחירים של הדירות וחוסר היכולת להחזיר משכנתא ענקית וכו´ כל זה אמת ונכון. אבל העיתונים לא מציגים את זה .!!!!!! בדיוק על זה התרעומת שלי, על הזיהוי שבין עוני או קושי כלכלי , לבין אבטלה. כאילו שאם הייתה לאדם עבודה, היו נפתרות בעיותיו. בדיוק להיפך הוא אני חושבת שבמכוון תשומת הלב מוקדשת למובטלים, שלגביהם ממילא יש דיעה מעורבת (כמו שהראתי קודם) אבל לא מדברים סתם על זוג, הוא עובד, היא עובדת , מגדלים X ילדים ,ולא מצליחים להתרומם. זה עם ישראל זהו רובו ועליו לא מדברים.כאילו שזה מחוייב המציאות.

למעלה