כמה שאלות

dralina

New member
כמה שאלות

1.האם מותר לי לקרוא תהלים בלילה? 2.כאשר אני קוראת תהלים לצורך תפילה אישית או כללית,האם מותר לקרוא בלב או שעלי לומר את הפסוקים בקול רם? 3.מותר לי לקרוא גם במיטה? 4.האם כל אשה בין אם נשואה ובין אם רווקה מצווה במצוות הפרשת חלה?

תגובה:

1.על פי הסוד אין לקרוא תהילים בלילה אבל הרבה רבנים התירו בגלל הדור של היום. 2.כתוב" השמע לאוזנייך מה שאתה מוציא מפיך" צריך לפחות להגיד בלחש. 4.מצוות הפרשת חלה כל אחת יכולה לקיים אבל המצווה יותר שייכת לאישה נשואה,ואישה שלא יכולה לעשות או שקשה לך תעשה לפחות פעם בשנה.

asaf2000

New member
הארות

2. עד כמה שידוע לי השמע לאזניך וכו' זה רק בקריאת שמע שהיא מצווה דאורייתא, בכל שאר התפילות אמנם חייבים להוציא את המילים מהפה ולא לקרוא "בלב" אבל אין חובה להשמיע לאזניים. 3. מותר לקרוא תהילים במיטה אבל בהחלט ראוי יותר לקרוא בישיבה מכובדת. 4. כל אשה וגבר בים אם נשואים ובין אם רווקים חייבים במצוות הפרשת חלה כשלשים עיסה בכמות המצריכה הפרשת חלה, אם השאלה האם יש עניין ללוש כמות גדולה שתתחייב בהפרשת חלה אז התשובה כמו שכתבת.

אופירA

New member
מנהל
וכן

איסור על כל אשה וגבר לאכול מאפה שלא הופרשה עליו חלה כדין. ומצווה זו מקיימים כאשר מקפידים על כשרות המאכלים.

SAMO BITON

New member
אתם אומרים בעצם ש

אשה נשואה צריכה להשתדל ללוש מספיק על מנת להפריש חלה עם ברכה? לנו אין צורך להכין כל כך הרבה, אנחנו מכינים {כשאנחנו מכינים} ומפרישים בלי ברכה. { לפי הכמות }

אופירA

New member
מנהל
אם באפשרותה - צריכה להשתדל

כי ע"י שתשתדל - תזכה במצווה חשובה. אבל רק אם זה באפשרותה, ואינה משבשת בשביל זה את סדרי הבית, ומקריבה בשביל זה קורבנות בסדר עדיפות גבוה יותר... ומי שבגלל זה ישתבשו אצלה סדרי הבית או הסדר הפנימי שלה - אינה צריכה להשתדל בפרופורציה לא נכונה, ואם רוצה בכל זאת לזכות במצווה החשובה - תשתדל פעם אחת בשנה, או פעם אחת לפני לידה וכו'. יש נשים שמבקשות להפריש חלה במאפיה - כלומר קובעות עם בעל המאפיה/משגיח הכשרות את הזמן בו הם מפרישים חלה, ובאות להפריש בעצמן פעם בשנה וכו'. בזמנו, כשהיו לי הרבה אורחים, אפיתי להם את החלות ע"מ לזכות בהפרשת החלה (והעדפתי לקנות מוכן מאכל אחר במקום זה). אבל גם אז בשלב מסוים נוצר מצב שהיה נשאר הרבה לחם שלא נאכל, וזה הביא ל"בל תשחית" ולנזק לבריאות, ונראה לי שסדר העדיפות במקרה כזה אינו נכון. כך שכיום אינני אופה ע"מ להפריש חלה, אלא כאשר מזדמן לי אחת לכמה שנים אפייה עם הפרשת חלה, אני שמחה עליה מכל הלב, מתוך הבנה של הזכות שבמצווה.

יוסי180

New member
הפרשת חלה מצווים כולם גם גברים.

שייך יותר לאשה. אבל חיוב שווה לכולם.

dralina

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif אם אפשר עוד משהו...

אני קוראת תהלים מתוך התנ"כ ואני יודעת שיש פרקים מסויימים שאפשר לקרוא אותם לפי מה שמתפללים אליו, כלומר פרקים שיותר טוב לקרוא אותם כשמבקשים רפואה,זיווג,פרנסה וכו'. ידוע לי שאפשר לקנות ספר שמעל לכל פרק רשום למה הוא טוב אך אין באפשרותי להשיג זאת כעת. האם אפשר למצוא ברשת הסברים על זה? או אולי אתם תוכלו להסביר לי.. ושוב תודה רבה

dralina

New member
וואו תודה, אתר נפלא

מי קבע איזה פרק טוב לאיזו בקשה וכיצד זה נקבע?

למעלה