כמה שאלות

Revili

New member
מציצת אצבע

יש לנו יכולת השפעה מוגבלת בנושא...אם התינוקת תתעקש למצוץ אצבע, אין הרבה שתוכלי לעשות בנדון. לא הכרחי שזה יקרה...כל התינוקות מגלים את הידיים שלהם ומבלים זמן ניכר בבדיקתן והכנסתן לפה ועדיין חלק גדול ואולי רוב התינוקות לא מוצצים אצבע. בשלב הזה לא הייתי מפריעה לה כלל לחקור ולהכנס ידיים לפה...בשלב מאוחר יותר, אם בכלל יווצר צורך, תוכלי לנסות להחליף את האצבע במוצץ זה לא מבטיח הצלחה, כי הרי לא תשגיחי עליה 24 שעות ביממה ואין קל יותר מלירוק את המוצץ ולהכניס אצבע. כמו לכל דבר, יש יתרונות וחסרונות למציצת אצבע...אך נראה לי שאת מקדימה את המאוחר. מצרפת לך קיושר בנושא.

מינימי2

New member
כשהם קטנים

זה קל יותר... אבל תינוק שיש לו נטיה למצוץ אצבע בדרך כלל יגיע לזה ובהמשך גם יתעקש... הקטן שלי גילה אצבעות מהחודש הראשון בערך... בכל פעם שהיה מכניס אצבעות היינו מוציאים ומכניסים במקום מוצץ. עד גיל שמונה חודשים הוא היה מקבל את המוצץ בלי בעיה אבל במהלך הלילה כשהמוצץ היה נופל הוא היה דוחף את שתי האצבעות בחזרה לפה. בסביבות גיל 8 חודשים הוא התחיל לסרב לקבל מוצץ, היה מעיף אותו ודוחף אצבעות. בזה תמו הנסיונות למנוע ממנו למצוץ אצבע.... היום הוא בן שנתיים, מוצץ שתי אצבעות וזה מה יש. לא תמיד אפשר להשפיע ולהשיג את מה שאנחנו רוצים, וצריך לדעת גם להפסיד בכבוד
יש להם גם רצונות וצרכים משלהם.

מינימי2

New member
בטח שלא מזיק ../images/Emo13.gif

כמו שכתבתי, אנחנו עשינו מאמצים עיקשים להוריד אותו מהקטע הזה אבל זה לא הספיק
הרי אין נזק בנסיונות האלו, אז למה לא. אני מקווה שלכם יצליח

Gilik2

New member
כמה שאלות

שלום רב, נגה בת 6 שבועות,תינוקת מדליקה, ולי יש מליון שאלות... נגה יונקת הנקה מלאה לפי דרישה, אך זמן ההנקה ארוך מאוד- למעלה משעה לשני הצדדים יחד, וגם המרווחים בין הנקה להנקה הינם קצרים יחסית- שעתיים- שעתיים וחצי- למעט בלילה- אז היא ישנה כחמש שש שעות רצוף, מתעוררת לאוכל וישנה שלוש שעות נוספות. . האם קצב האכילה שלה במשך היום נורמלי? אני יודעת, לאחר מפגש עם יועצת הנקה שיש לי המון חלב, ונגה יונקת ביעילות. לעיתים אף פולטת לא מעט. מאז גיל שבועיים וחצי יש גם כאבי בטן. ובימים האחרונים היציאות שלה מגיעות בצורה מרוכזת. משמע היא עושה קקי פעמיים ביום אבל בכמות גדולה מאוד. האם זה תקין? מכל הכיוונים ממליצים לי לתת לה לישון על הבטן כאשר אני ערה, האם זה באמת עוזר? האם חייבים להקפיד על הוצאת גרעפס אחרי כל הנקה? כיצד מחליטים באיזה מוצץ להשתמש- כרגע נתנו לה את מוצץ הגומי הקטן, האם לא עדיף מוצץ שמותאם יותר למבנה הפה? תודה רבה מראש! גילי

Revili

New member
כמה תשובות...

דפוס ההנקה שאת מתארת הוא נורמלי לחלוטין. בגיל צעיר, ההנקות נמשכות זמן רב, הפערים בין ההנקות קטנים יחסית ולבנות המזל שבינינו, יש כמה שעות שינה ארוכות יותר בלילה
הפליטות גם הן אופייניות לגיל צעיר...יכול להיות שבתחילת ההנקה, בגלל זרם חלב חזק, היא בועלת אויר אשר משתחרר עם מעט חלב בצורת פליטה - זו "בעיית כביסה" בלבד. מגיל שישה שבועות לערך, היציאות אחרי כמעט כל הנקה, מתחלפות ביציאות מועטות יותר...אצל תינוקות יונקים גם יציאה פעם ב-10 ימים היא תקינה לחלוטין, כל עוד יש 5-6 חיתולים רטובים ביממה והתינוק יונק היטב ורגוע בד"כ לאחר ההנקה. כאשר הבטן נלחצת כנגד משטח נוקשה לעיתים מושגת הקלה בכאב, זה יכול להיות על הירך שלך או על אמת היד...אם להשכיבה לישון על הבטן - זה נתון לשיקול דעתך...יש תינוקות שבהחלט ישנים כך טוב יותר. בגילאים הצעירים בד"כ אימהות מנסות להקפיד על הוצאת גרעפס, זו לא חובה כמובן, אך בעיקר בלילה אנו מנסות למזער ככל האפשר הפרעות שונות לשינה של התינוק...בועת אויר כלואה יכולה להעיר תינוק מכאבים. יש לזכור, שלא תמיד התינוק בולע אויר ולא תמיד יש לו גרעפס...אני מניחה שעם הזמן תדעי להחליט מתי חשוב לעזור לה ולנסות שתוציא גרעפס ומתי זה פחות עקרוני. לגבי מוצץ, עדיף להשתמש בקטן ביותר ולדעתי מוצץ מגומי בעל מבנה אורטודנטי הוא המתאים ביותר - לשיקולך.

דרי 1

New member
מוצצים

ניסיתי כמה מוצצים עד שגילית את נוק הם הבי טובים יש אותם גם בסיליקון וגם בגומי זה כבר לשיקולך.

למעלה