כמה שאלות

כמה שאלות

א. בספר הראשון הארי מעלים את הזכוכית בכלוב של הנחש שזה קסם מתקדם וללא שרביט ועד עכשיו הארי לא מגיע לרמה כזאת של קסם. מדוע? ב. לא הבנתי את הקטע של הדיבוק של וולדמורט בקווירל האם זה שני אנשים שונים ורק וולדמורט בתוך ראשו?? וא``כ מה זה בדיוק נותן לוולדמורט. הספר השני. ג. טום אומר להארי שככל שג`יני נחלשת הוא מתחזק למה? האם חלק מהנשמה שביומן בג`יני? (אולי לכן לה דמבלדור לא מאשר לספר על ההורוקרוקסים). ד. איך בדיוק היומן חושב ומחיה את טום בן 16?? הספר השלישי. ה. איך הארי חשב להרוג את סיריוס? הוא הרי לא ידע שום קללה הורגת. ו. למה את סיריוס הוא כן רוצה להרוג אך מתנגד להרוג את זנב תולע. ז. החזרה בזמן בפעם הראשונה הוא כבר רואה פטרונוס מהפעם השניה איך זה עובד? הספר הרביעי. ח. דם הארי מחזיר את וולדמורט כי הוא אוייב או כי הם קשורים בנשמתם (לחשננות והשרביט לדוגמא) ט. מה התשובה למה דמבלדור שמח שוולדמורט יכל לגעת בהארי? המשך>

המשך

י. על הארי לא משפיע אמפריוס האם יתכן שגם אבדה קדברה לא משפיע עליו?? הספר החמישי. יא. למה דמבלדור הסתיר עד עכשיו את הנבואה מהארי. הספר השישי. יב. איך וולדמורט מוציא את הנשמה מהחפץ ההורוקרוקס כדי לחדש את חייו. יג. למה הוא לא השתמש בהורוקרוקסים כדי לשוב לחיות אלא חיכה שנים כ``כ רבות. יד. למה הארי ידע שהוא יותר לא ישמע את עוף החול הרי הוא קיים לעולם?? טו. למה עוף החול יצא מהקבר. טז. אם כ``כ קשה אפי` לדמבלדור להשיג ולהשמיד הורקרוקס איך יעשה זאת הארי??

Mr Sinister

New member
כמה תשובות.

א. הארי עשה הרבה קסמים מסובכים לפני שהוא למד שהוא קוסם[הוא אפילו התעתק פעם אחת]. כנראה שבמקרי לחץ היכולות של הארי[ושל כל קוסם, סביר להניח] יותר חזקות. ב. הדיבוק של וולדמורט בקווירל מחזק את וולדמורט. הוא אמר שע"י זה שהוא דבק בחיות קטנות[כמו נחשים] אחרי שהוא לא הצליח להרוג את הארי, הוא התחזק מזה. וכן, זה שני אנשים שונים. קווירל, ו-וולדמורט שדבק לו בעורף. ג. ככל שג'יני כתבה יותר ביומן, היא "נתנה" יותר מעצמה, וככה הזכרון של רידל התחזק. ד. זה חלק מהקסם שביומן. בנוסף לזה שביומן עצמו יש חלק מהנשמה של וולדמורט. היומן נועד להשתלט על מי שיכתוב בו, ובאמצעות אותו אדם לפתוח את חדר הסודות. ה+ו. כשהוא שמע על סיריוס בהתחלה, זה היה ברגע של כעס. אני בספק אם הוא חשב על איך הוא ממש יעשה את זה, הוא רק ידע שהוא רוצה לעשות את זה. שהוא מגלה על זנב-תולע, הוא לא כועס כמו שהוא היה כשהוא שמע על סיריוס, אז הוא לא רצה להרוג את זנב-תולע. ז. תראה שאלות נפוצות. ח. הדם של הארי מחייה את הארי כי בשביל הקסם שוולדמורט השתמש בו הוא היה צריך דם של אויב, עצם של אב ובשר של משרת. לא קשור לאם הם קשורים בנשמתם או לא. ט. לא יודע. זאת אחת התעלומות שרולינג עוד לא ענתה עליהם. י. אימפריוס כן משפיע על הארי, הוא פשוט מסוגל להתנער מזה ביותר קלות מקוסמים אחרים. וגם, אין קשר בין הקללות שאין עליהן מחילה, חוץ מהעובדה שהן מוחשבות לקללות שהן עליהן מחילה. הרי קרושיו עובד על הארי, אז אין סיבה שאבדה קדברה לא. יא. כמו שדמבלדור אומר בסוף הספר, כי הוא לא חשב שהארי מוכן להתמודד עם האמת - שהוא צריך לרצוח או להיות קורבן. יב+יג. ההורקרוקסים לא מאפשרים לאדם לחזור לחיים, הם משמשים עוגן לנשמה במקרה של מוות. בעמוד השני יש כמה דיונים על זה. טז. קודם כל, הארי לא יהיה לבד, תהיה לו עזרה. אבל כן, יהיה לו קשה לעבור את ההגנות של וולדמורט.

Mr Sinister

New member
זה מוזכר בתחילת הראשון

דאדלי והחברים שלו רדפו אחריו, ואיכשהו הוא הגיע לגג הבצפר.

אותי מעניין אם בכלל קראת את הספרים?

אני לא מתכוון להתקיף חלילה, אבל משתמע מדבריך או שקראת ובאמת לא הבנת, או שלא קראת וכנראה מישהו הסביר לך על הארי פוטר, ומזה השאלות. יש אפשרות נוספת שקראת רק פעם אחת, ומנסיוני צריך קצת יותר מזה כדי להבין, לפחות את רוב שאלותייך. בכל אופן אנסה לענות לך: 1) מי אמר שזה קסם מתקדם? עד כמה שידוע לי זה לא. 2) בדיוק, הבנת נכון. וזה נותן לוולדי אפשרות לעקוב אחרי קוויריל מקרוב, והוא גם אומר זאת להארי. 3) כי כך אני מניח הקסם פועל, וולדי תמיד התחזק בניצול חולשה אצל אחרים, זאת גם אפשרות. לנשמה של ג'יני הוא של וולדי, אין ששיכות לפעילות של היומן. עצם היותו הורקרוקס אינו מעניק לו כוח נוסף מיוחד. הוא בס"כ שומר חלק מנשמתו, ובין היתר גם חפץ קסום, ודווקא הקסם שבחפץ בד"כ שומרת על ההורק' ולא להפך. ולגבי ההערה בסוגריים, דמבלדור מרשה להארי לספר רק לרון והרמיוני, כי הם חבריו הקרובים ביותר, וחלקו איתו את רוב ההרפתקאות שלו שקשורות לוולדמורט. 4) למעשה כבר עניתי על כך בשאלה הקודמת, זה חלק מהקסם, ההתחזקות שלו מג'יני חיזקה אותו עד שגרם לו להיות מספיק חזק כדי לצאת מהספר. אם היה מצליח, אני בטוח שמטרתו העיקרית זה למצוא את עצמו בהווה ולעזור לעצמו לחזור לשלטון או משהו כזה. 5) נכון, אך גילינו גם פרק או שניים אחר-כך שקללת הפירוק מנשק גרמה לסנייפ לאבד את הכרתו, אולי הוא תכנן להשתמש ב"אקספליארמוס" ולגרום לסריוס לקבל כמה מכות עד שימות. 6) את סריוס הוא רצה להרוג, כי כעסו גבר עליו אז, וכי היחיד שיכל להסתבך זה הוא בלבד. פה מדובר בשני החברים הכי טובים של אביו, שאחד מהם במקרה הוא גם הסנדק שלו. כך שהוא חשב על טובתם. 7) פה גם לי קשה להסביר, הבילבול אני חושב נובע מהתערבותו ב"זמן" שהרמיוני הזהירה. אם למישהו יש תשובה יותר טובה מוזמן לנסות. 8) מתי הארי החזיר את וולדמורט? לא הבנתי ת'שאלה. 9) את זה אנחנו עדיין לא יודעים, כמו שאנחנו עדיין לא יודעים למה נצצו לדמבי העיניים כשהוא הביט על החתך של הארי, ביד שזנב תולע פצע אותו. אגב, זה לא הפעם היחידה שלדמבי היה ניצוץ בעיניים כפי שחלק כאן חושבים.(
) היה מקרה נוסף כשדמבי סיפר להארי על הגלימה שאביו השאיר אצלו בספר הראשון. ולהזכירכם יהיה לכך חשיבות.

לגבי שאר התשובות...

אני מסכים עם הבחור שמעלי. (למעשה לו ידעתי שהוא יכתוב הייתי מוותר על לענות, והולך לישון, אז לילה טוב- לרן בוקר טוב
)

בבא1

New member
בפעם הבאה

בפעם הבאה תפסק את הטקסט ככה ואז יותר נוח לקרוא ויותר יענו לך. א. בספר הראשון הארי מעלים את הזכוכית בכלוב של הנחש שזה קסם מתקדם וללא שרביט ועד עכשיו הארי לא מגיע לרמה כזאת של קסם. מדוע? ב. לא הבנתי את הקטע של הדיבוק של וולדמורט בקווירל האם זה שני אנשים שונים ורק וולדמורט בתוך ראשו?? וא``כ מה זה בדיוק נותן לוולדמורט. הספר השני. ג. טום אומר להארי שככל שג`יני נחלשת הוא מתחזק למה? האם חלק מהנשמה שביומן בג`יני? (אולי לכן לה דמבלדור לא מאשר לספר על ההורוקרוקסים). ד. איך בדיוק היומן חושב ומחיה את טום בן 16?? הספר השלישי. ה. איך הארי חשב להרוג את סיריוס? הוא הרי לא ידע שום קללה הורגת. ו. למה את סיריוס הוא כן רוצה להרוג אך מתנגד להרוג את זנב תולע. ז. החזרה בזמן בפעם הראשונה הוא כבר רואה פטרונוס מהפעם השניה איך זה עובד? הספר הרביעי. ח. דם הארי מחזיר את וולדמורט כי הוא אוייב או כי הם קשורים בנשמתם (לחשננות והשרביט לדוגמא) ט. מה התשובה למה דמבלדור שמח שוולדמורט יכל לגעת בהארי?

אני מסכימה.

היה דיי קשה להבין מה רצית לשאול כי הכל היה מבולגן כזה, ולא מסודר כל שאלה בשורה חדשה. אנא לפעם הבאה נסה לשים סימני פיסוק ומרווח בין כל שאלה ושאלה.

למעלה