כמה שאלות...

כמה שאלות...

תראו חברים אני צריך קצת עזרה מכם,עד היום לא אכזבתם אותי. יש לי כמה שאלות והייתי שמח לקבל קצת עזרה: 1-יש לי בעיה באיכות הסאונד והיא כזו,אני אולי לא יכול לעשות את ההשוואה ואני באמת לא עושה אבל אני שומע טראקים של אומני טראנס שנשמעים לי פשוט באיכות הרבה יותר טובה מהאיכות של הטראקים שלי עכשיו זה מבאס אותי לגמרי כי אני שומע נגיד טראק של אינפקטד וברור לי שהם מקליטים באולפן מקצועי וזה נשמע הרבה אבל הרבה יותר טוב.אבל בכל זאת חייבת להיות דרך שבה אני יוכל להקליט את הפרוייקט שלי באיכות גבוהה מבלי להוציא מאות אלפי שקלים על אולפן,אני שומע פה טראקים של חבר'ה מהפורום שאני יודע שאין להם ציוד בעשרות אלפי שקלים ממש לא אבל האיכות של הקלטת הפרוייקט שלהם הרבה יותר גבוהה מאצלי,חשבתי שכרטיס קול מקצועי יפתור את הבעיה ואכן קניתי כרטיס קול חיצוני של Edirol דגם UA-4FX ואני מרוצה ממנו מאוד אבל אני עדיין לא מרגיש שיוני באיכות ההקלטה...אולי זה משהו לא נכון שאני עושה?כי על הכרטיס ישנם בצד כמה פרמטרים,אחד מהם זה ה-Sample Rate ששמתי אותו על 44.1 ויש שמה גם 48 ו-96 Play ו-96 Rec על מה לשים?ויש גם Rec Source-שמתי על Analog ויש שמה גם Digital ו-Loop-back על מה לשים? יעזור לי מאוד אם למישהו יש מדריך על כל סוגיית ההקלטות באולפן הביתי ואיך אפשר לשפר אותה? 2-יצאה עכשיו תוכנה חדשה של סטינברג העונה לשם Sequel.רציתי לדעת האם מישו כבר התנסה ויכול להגיד לי חות דעת עליה.. האם היא תומכת בכלל ב-Vst? 3-לגבי השאלה הראשונה הייתי רוצה לדעת קצת יותר על הקלטת מיקרופון מקצועית...יש לי מיקרופון ב-70 שקל זה בסדר או שאני צריך משהו יותר מקצועי אם כן אז מה?אולי Sure?...האם מישהו מכיר תוכנה מיוחדת להקלטת Vocal שבה אני יוכל לסנטז את הקול שלי בצורה כזאת שאני לא יפגע באיכות שלו ואני יביא לתוצאות יפות?!אין לי את הקול הכי יפה,ממש לא אז אני זקוק נואשות לכלי שאיתו אני יוכל לעווט לי את הקול וממש להגיע לרמה טובה...עוד שאלה לגבי זה באילו אפקטים משתמש עמית דובדבני מאינפקטד על הקול שלו? תודה רבה לעוזרים, בברכה, גלעד ארליכמן.

HeavenlyB

New member
שום ציוד לא יפתור את הבעיה

האיכות קשורה ללחן, להפקה, לעיבוד, לביצוע ולמקליט. כל אלה באים לפני הציוד. גם הציוד הכי זול יכול להוציא דברים שיישמעו טוב. ציוד יותר טוב, יצליח לעשות זאת טוב יותר ובקלות יתרה, אבל לא בלי כל המרכיבים שהזכרתי בהתחלה. בלעדיהם הסיכוי להשמע טוב הוא אפסי.

havenly כנס רגע...

אתה יודע אולי אתה תוכל להסביר לי אבל כל הזמן אומרים לי הפקה,עיבוד ובאמת שאני מבין את העיקרון אבל לא ממש את מה שאני אמור לעשות איתו...ברור לי שכמה שההפקה יותר מושקעת הטראק ישמע יותר יפה אבל בתאכלס כשמגיעים לשורה התחתונה אז על איזו הפקה אתה מדבר כאשר מדובר באולפן ביתי ופשוט,מה אני יכול לעשות כדי לשפר את ההפקה בטראק שלי אני לא מצפה שתכתוב לי פה ספר אבל אולי כמה רעיונות וסעיפים שיעזרו. תודה רבה לך, גלעד ארליכמן.

HeavenlyB

New member
המיקרופון משפיע על איכות ההקלטה

לא על איכות ההפקה. לכן יש צורך קודם לגלות אם אכן איכות ההקלטה היא הבעיה, או ההפקה.

HeavenlyB

New member
הפקה כוללת

בחירת הסאונדם הנכונים, ותפקידים נכונים לכלים. חשוב מאוד גם שילוב נכון של כלים. יש מגוון רחב של אפשרויות, אבל באותה מידה מגוון רחב של אפשרויות לטעות. עיבוד, הפקה וכל מקצועות המוסיקה הם מקצועות לכל דבר, שיש ללמוד אותם. יש כאלה שנולדים עם כשרון ללמוד לבד, ע"י שמיעה, קריאה של חומר המושא וניסוי וטעיה. יש מעט מאוד שמצליחים מההתחלה להוציא מוצר שיצליח, ואלה בד"כ גומרים את הקריירה אחרי להיט או שניים, כי הם לא באמת יודעים מה הם עושים, ופוקס זה דבר שלא קורה כל יום.

resonance

New member
ואם יורשה לי להוסיף...

...גם מיקס ומאסטרינג משחק תפקיד ע-נ-ק ביכולת של טראקים להשמע כמו אינפקטד. כפי שאתה בטח יודע, אייזן ודובדב הם אלופים בכל הקשור למיקס, ויודעים לפזר לך יפה על גבי כל תחום התדרים את הקיק, בייסליין וכל השכבות ללא טיפה עיוף של החומר. כאן לא מדובר רק בידיעת רזי המיקס והסאונד (שבכך אין ספק), אלא גם בליצור חדר עם תנאים אקוסטיים טובים מספיק, אם לא מושלמים. זה מה שמבטיח שמה שאתה יוצר בתחומי החדר שלך יהיה מה שכל בן אדם אחר ישמע כשהוא שם את הדיסק במערכת שלו (בין אם באוטו או בבית או בפלאפון). חוץ מזה, הפקה מתחברת למיקס - אם תדע לשים את כל הכלים שלך בתחום הפאנורמי (נגיד, כינורות לשמאל, צ'מבלו לימין וכאלה) ולפזר אותם על תחום ה-Left/Right, כבר למדת עוד אלמנט המקשר בין סאונד והפקה. ------------------------------------ יש קורסים לדברים הללו... :) -דרור, מכללת רזוננס

resonance

New member
אה, ולגבי SEQUEL של סטיינברג

אז ככה - Sequel היא גרסא מופשטת לאללה של Cubase - היא בעצם תוכנת סיקוונסר למידי ול-AUDIO שנראית פשוטה בהרבה, ומגיעה עם משהו כמו 5,000 לופים כדי שתוכלו להתחיל "ליצור" מוסיקה ישר מהקופסא. חמודה ויפה למראית לעין - אבל בואו נודה בזה - למקצועיים שבינינו שבאמת מבינים עניין, אך ורק הדבר האמיתי יספיק. http://www.sequel-music.net/

אכן אלופים אבל שאלה קטנה לי אליך...

אם אין לי אולפן כמו של אינפקטד איך אני יכול ליצור מוזיקה ולהגיע לרמה כזאת שאני ישמע ואני יגיד וואו זה מושלם ברור לי שלא ביום אינפקטד הגיעו לרמה שלהם זה בכל זאת לקח 9 שנים..אבל קצת בסיס יעזור לי מאוד להתקדם...עוד שאלה אממ... אני אישית פשוט לא משתמש ב-EQ בטראק שלי ואני יודע שזה משמעותי.האם זה וכיוון מדוייק של ה-Left/right יביא לתוצאות טובות יותר? עוד שאלה והיא לגבי תחומי תדרים,מישהו יכול אולי להסביר לי בפעם אחת את הבסיס...?מה זה בעצם?אני יודע מה זה באמת עושה אבל לא איך להשתמש בזה בצורה מקצועית... תודה רבה לכולם על התגובות, גלעד ארליכמן.

HeavenlyB

New member
אתה באמת חושב שזה האולפן?

אתה חושב שבגלל באולפן שלהם הם הצליחו? אם תמשיך לחשוב כך, הסיכוי שלך להצליח הוא קלוש. אני לא מכיר את אינפקטד, אבל אני בטוח שהם לא התחילו באולפן יוקרתי. כולם מתחילים בקטן, ועדיין מצליחים. אחד האלבומים הכי מצחילים של פרינס הוקלט באולפן ביתי, בלי הרבה ציוד. למה האלבום הצליח? בגלל הבמאדם שיצר את האלבום. אם אתה חושב ואפילו לרגע שאם יהיה לך את הציוד הטוב בעולם, אתה תוציא פתאום להיטים, אז כל מה שאני יכול לעשות זה לאחל לך בהצלחה, ולקוות שתתפכח השלב כלשהו, רצוי לפני שתבזבז את כל הכסף שלך במקום הלא נכון. פה בפורום ובפורום הפקה יש אנשים שיוצרים טקעים מצויינים, ועושים את זה עם כמעט כלום. איך? כישרון, והרבה הרבה עבודה.

יצא לי כזה דבר מהפה?

אני אמרתי שהאולפן זה מה שעושה את היוצר תראה לי איפה כתבתי את זה?.... להיפך אני דווקא מסוג האנשים שמאמינים בלהתחיל מקטן ולנצל את הציוד שלך עד הסוף...לא לקנות סתם... אני בסך הכל שאלת כמה שאלות,ואתה ישר נתפלת אלי...

חוץ מזה...

שאני די מתחיל בקיובייס ואני לומד לאט לאט ויחסית לזמן שאני עבד עליה אני עושה דברים לא רעים בכלל.... ישנם כמה נושאים שעדיין לא ברורים לי ולכן אני שואל פה שאלות שאולי חלקן נראות לכם מצחיקות אבל אצלי זה ממש בעיה אז אשמח אם תעזרו לי במקום סתם להשמיץ עלי דברים דרך אגב תודה רבה ל-Resonance אשמח אם תענה לי על השאלה הקודמת שלי....

resonance

New member
לא, אבל מה שכן יצא לך מהפה הוא...

ואני מצטט: "...אם אין לי אולפן כמו של אינפקטד איך אני יכול ליצור מוזיקה ולהגיע לרמה כזאת שאני ישמע ואני יגיד וואו זה מושלם?" משפט כזה יכול לגרום לרובנו לחשוב שלזה התכוונת - שהסטודיו של אינפקטד הוא זה שגורם לסאונד שלהם להשמע מושלם. וזה - לא - נכון. וייתרה מזאת - מה שמנסים להסביר לך שאינפקטד פשוט יודעים להרכיב טראק מעולה - החל מהמבנה, מההפקה, עבודת השכבות, התוים והתפקידים שכל כלי מנגן. אנו יודעים בוודאות לדוגמא שאייזן ודובדב התחילו את ההרפתקאות שלהם עם אולפן ברמה ביתית לחלוטין וכרטיס קול LUNA של CREAMWARE - ואת הציוד הזה הם פשוט לקחו לקצוות הכי רחוקות שלו. מה ששוב אנחנו ממליצים זה להמשיך ליצור, וליצור, וליצור וליצור. כמובן, גם ללמוד כמה שרק אפשר - מוסיקה, נגינה, הפקה, סאונד, מיקס - מה שבא :) ----------------------------- דרור שם טוב, מכללת רזוננס http://www.resonance.co.il

כנסו...

שכתבתי שאין לי אולפן כמו של אינפקטד התכוונתי לכך.ולא באתי לעשות השוואה בין האולפן שלי לבין האולפן של אינפקטד ולהגיד שאם אולפן טוב מביאים לתוצאות טובות ממש לא כי אם אין לך ידע מספיק בתחום,שום אולפן לא יעזור לך... בכל זאת אני יתקן את עצמי,מה שניסיתי להגיד זה שאני רוצה להגיע לתוצאות גבוהות מהציוד שיש לי כרגע,איך אני עושה את זה זאת אומרת איך אינפקטד עשו את זה,ויש לי שאלה האם אתם פה חברי הפורום עברתם קורסים?...או שלמדתם לבד אני מאמין שרובכם למדו לבד אז לשאלתי איך כי הרמה שלי מכל טראק לטראק רק מתקדמת ואני מגיע לתוצאות טובות אבל העריכה הסופית לא משהו אני יעלה בימים הקרובים שני קטעים שלי לשיפותכם כדי שתוכלו להסביר לי מה לשפר..? בברכה, גלעד ארליכמן.

למעלה