כמה שאלות

kipi benkipod

New member
כמה שאלות

התקנתי תוסף של טרמינל 3 (bengurion2006.zip) ומאז אני מקבל רק את מסלול 30... לקבצים ישנים יותר של נתב"ג אני זוכר שהיה קובץ BGL שתיקן את הבעיה, אבל לא מצאתי כאן. בנוסף בשערים שאני מבקש לצאת מהם אני מקבל עמדה שהיא בתוך המבנה! אפשר לראות בתמונות... חוצצמזה עוד 2 שאלות ישנות שלי: בעולם התעופה האמיתי - מבקשים וקטורים לנחיתה או שהפקח / בקר עושה את זה על דעת עצמו? יש אפשרות לקבלת וקטורים בכל שדה? אני זוכר שבאתר של עיט תעופה היה פעם path finder לשדות צפוניים לשדה דב, אני לא מוצא את זה כבר... יש תחליף לזה? תודה רבה!

LLEM

New member
תשובה 2

תלוי במקרה. הפקח/בקר בדרך כלל יעדיף, שהמטוס יבצע STAR מסודר וגישת מכשירים בסופו, גם אם יש תנאי VMC. מכאן הכל יכול להשתנות על פי רצון/נוחיות הפקח/בקר או בקשת הטייס (במידה והפקח/בקר מסכים). לא בכל שדה ניתן לקבל וקטורים, מאחר שהדבר תלוי בהימצאותו של מכ"ם בשדה.

almogi

New member
זו בעית AFD די נפוצה

קובץ AFD (ר"ת של Airport Facility Directory) מגדיר לכל שדה את מיקומם של המסלולים, נתיבי ההסעה, מקומות החניה וכ'. אם יש אי התאמה בין הקובץ הזה לבין הסינרי - תקבל מטוסים שחונים בתוך בתים, מסיעים על דשא וממריאים ונוחתים ליד המסלול במקום עליו. תבדוק בתוסף שהתקנת - אמור להיות שם קובץ בשם AF2_LLBG.BGL. תעביר אותו לספריה \addon scenery\scenery (תדרוס קובץ קים,אם יש). עכשיו תחפש בספריה הזאת ותעשה rename לכל קובץ אחר שמכיל את המחרוזץ LLBG. בנוסף תוודא שאין לך סינרי פעיל אחר של LLBG. זה אמור לפתור את הבעיה. כמובן שאת כhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/sendNewMsg.gif http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/sendNewMsg.gifל הפעולות האלו אתה אמור לעשות כשהסימולטור לא רץ

kipi benkipod

New member
ניסיתי הכל אבל זה עדיין לא עובד

את כל מה שאמרת וגם יותר מזה אבל אני עדיין מקבל רק את מסלול 30. אני חושב שהבעיה של החניות הסתדרה תודה

kipi benkipod

New member
ועוד שאלה

מישהו יכול להסביר לי כיצד מתבצעת גישת VOR DME למסלול 30 בנתב"ג? תודה שוב וסליחה על ההצקות

littletulip

New member
רק בגלל שאני נחמדה ... ../images/Emo13.gif

קבל חינם , על חשבון הבית ...

LLEM

New member
"סע בכיוון החיצים"

ואם אתה רוצה משהו יותר רציני ויותר פרטני, תוכל לקרוא על כך במרכז הלמידה של הסימולטור.

kipi benkipod

New member
תגידו לי אם הבנתי נכון

אגב - הלינק לאתר לא עובד. אם לדוג' אני בא מהנקודה siron אני מגיע לvor BGN על רדיאל 118 "ויוצא" ממנו על רדיאל 102 עד ל10dme מהvor, שם אני פונה פניה ימנית ליירוט רדיאל 302 ועד לנחיתה? אני מקווה שההבנתי נכון... אם הבנתי נכון - איך אני מגיע לגישה הזו מנקודות אחרות (לדוג' ממזרח). תודה רבה!

אבירן171

New member
שאלה קטנה בנוסף

אחד אומרים באנגלית את המילה ירוט(בכוונה שלכם)? אולי ככה אני אצליח להבין אותה יותר טוב. בברכה, אבירן..

אבירן171

New member
אהה עכשיו הרבה הרבה יותר מובן

סליחה על הבורות בעברית(לא כולם מושלמים
).. עכשיו אני אוכל להבין טוב יותר. תודה רבה. בברכה, אבירן..

LLEM

New member
הבנת נכון

רק שני תיקונים: מ- SIRON אתה מגיע ל- BGN על רדיאל 298 ולא 118 (אך בכיוון טיסה 118). לאחר הפניה לפיינל אתה טס על רדיאל 122 ולא 302 (אך בכיוון טיסה 302). מאחר שלא ניתן לבצע את הגישה הזו ממזרח, לא פירסמו דפית כזאת. אם בכל זאת רק מסלול 30 בשימוש, תצטרך להגיע ל- VOR ולהתחיל את התהליך כאילו הגעת ממערב. דרך אגב, הדפית הזו ישנה וכבר לא בתוקף. בדפית העדכנית טסים מזרחה דרומית לנתיב הגישה הסופי (לא צפונית כמו בדפית הזו), וב- D10.0 מבצעים פניה שמאלית (לא ימנית) ליירוט הרדיאל לגישה הסופית.

kipi benkipod

New member
המשך

אני לא מצליח לבצע כמו שאתה רושם, ניסיתי לשים בcousre 118 ולפניה לפיינל שמתי 122cousre וזה כן הצליח... אולי אני עושה משהו לא טוב?

almogi

New member
לגבי מסלול 30 להמראות

אכן בעיה. במציאות מתבצעות רוב ההמראות מנתב"ג על מסלול 26 (המסלול השקט) ונחיתות על 30/12 - תלוי בכיוון הרוח. המראה ממסלול 30 היא נדירה וממסלול 12 עוד יותר (רק במקרה של רוח מזרחית חזקה מאוד). הבעיה היא ש FS מקצה להמראה את המסלול הקרוב ביותר למטוס שאורכו מספיק לאפשר לאותו סוג מטוס המראה בטוחה (לפי הרוח). בגלל מיקומו של טרמינל 3 זה כמעט תמיד מסלול 30 ולפעמים 12. התוצאה היא שלפי ברירת המחדל מסלול 26 כמעט שאינו משמש להמראות.
. אל יאוש ! יש פתרון: צריך לשנות את קובץ ה AFD כך שמסלול 30 יהיה סגור להמראות (פתוח לנחיתות בלבד במקרה של רוח מערבית). כדי לעשות זאת עליך להוריד ולהתקין את תכנת AFCAD (תוכל למצוא אותה ב AVSIM). תסתכל ב readme איך סוגרים מסלול להמראות.שים לב לסגור רק להמראות, לא לנחיתות. מסלול 30 יסגר לחלוטין להמראות (לא ממש מציאותי כי לפעמים כן משתמשים בו, למשל כשמסלול 26 היה בשיפוצים), אבל אפשר לחיות עם זה. אם לא תסתדר - תחזור אלי ואני אייצר AFCAD כזה עבורך.

Lokipod

New member
almogi,בשביל מה

להביר את הקובץ AF2_LLBG.bgl לתיקיית addon scenery/scenery? פעולה זו היא חסרת כל טעם.אם קובץ הזה נמצא בתיקיה יחד עם שאר הscenery והscenery עובד(והוא עובד לפי משאנחנו רואים בתמונה) זה אומר שהקובץ Af2_LLBG.bgl גם עובד ודורס כל האפקדים האחרים שנמצאים מתחתיו ב scenery library. כנראה בעיה פה בקובץ עצמו הוא נבנה ללא התאמה עם scenery ודורש תיקון.

למעלה